Nieuwe bewoners van Typhoon blij met sleutels

 

Op 18 mei jongstleden zijn de laatste sleutels voor de sociale huurwoningen in Typhoon uitgedeeld. De 67 huurders hebben op twee verschillende momenten de sleutels van hun nieuwe woning ontvangen. Op 29 april jongstleden kregen de bewoners van de begane grond en eerste verdieping de sleutels. Op 18 mei kregen de bewoners van de woningen op de tweede en derde verdieping de sleutels. De huurders kregen een map vol informatie over hun nieuwe woning en een leuk lampje als cadeautje.

De eigenaren van de koopwoningen hebben ook op verschillende momenten hun sleutels ontvangen. De laatste koopwoningen worden eind deze week opgeleverd. De komende tijd wordt er dus druk geklust in Typhoon!

Eind augustus/begin september volgt er nog een leuke bijeenkomst voor alle bewoners van Typhoon om ze nader kennis met elkaar te laten maken.

Graafwerkzaamheden rondom Typhoon


In de week van 19 januari jongstleden zijn de nutsbedrijven (zoals bijvoorbeeld Enexis) gestart met graafwerkzaamheden om alle nutsvoorzieningen (zoals tv- en telefoonkabels) voor Typhoon aan te kunnen leggen. Als omwonende kunt u hier hinder van ondervinden doordat de graafwerkzaamheden ook plaatsvinden in de stoepen en de weg.

De werkzaamheden kunnen alleen plaatsvinden als het niet vriest. Als dit onverhoopt wel het geval is, wordt via deze website de nieuwe data voor de werkzaamheden bekend gemaakt. De werkzaamheden kunnen uitlopen tot week 11 (de week van 9 maart).

Start verhuur Typhoon: maart 2015


De bouw van Typhoon verloopt voorspoedig en binnenkort start Nijestee met de verhuur van de appartementen. De appartementen hebben een, twee of drie slaapkamers en verschillende huurprijzen. Ze vallen allemaal onder de sociale huurtoeslaggrens. 

Lees meer...

Open Huis Typhoon 14 februari 2015


Op zaterdag 14 februari wordt de tweede Groninger Nieuwbouwdag gehouden. Evenals de vorige Groningse Nieuwbouwdag is er op deze zaterdag een informatiemarkt in Vesta Woonforum. Typhoon geeft acte de présence: zowel bij de Vesta als op locatie aan de Westinghousestraat. U bent van harte welkom van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Bij dit artikel ziet u een artist impression van een mogelijke inrichting van een Type 2A appartement in Typhoon.

Meer informatie over wonen in Typhoon vindt u op de website www.wonenintyphoon.nl.

Werkzaamheden Typhoon 18 december

 

Op donderdag 18 december 2014 vinden er weer werkzaamheden plaats aan het dak van Typhoon. Hierbij wordt grind op de overige dakdelen aangebracht (de dakdelen aan de Grunostraat-zijde zijn in november al gedaan). Een grote tankwagen komt op het bouwterrein te staan die het grind op het dak blaast. Dit maakt het nodige lawaai dus er kan sprake zijn van enige geluidshinder.

Bijzondere samenwerking Typhoon


Voor het plaatsen van de kozijnen in Typhoon werkt Nijestee samen met de Verbinding. Dit is best bijzonder, omdat de Verbinding alleen dove medewerkers heeft. Zij houden zich normaal gesproken bezig met productie, maar worden nu ook ingezet bij de montage op de bouwplaats. Twee stagiaires van de afdeling Marketing & Communicatie bij Nijestee hebben hier een filmpje over gemaakt.

.

Werkzaamheden Typhoon 21, 24, 25 en 28 november

Grindblazen op het dak

Op maandag 24 en dinsdag 25 november wordt het grind op de eerste dakdelen van Typhoon aangebracht. Het betreft het dak aan de Grunostraat-zijde. De voorbereidingen starten maandag. Dinsdag komt er een grote tankwagen in de Grunostraat te staan die het grind op het dak blaast. Dit maakt het nodige lawaai dus er kan sprake zijn van enige geluidshinder.

Vlinderen trappenhallen

Op vrijdag 21 november en op vrijdag 28 november worden de vloeren van de twee trappenhallen in Typhoon gestort en gevlinderd. Het storten en vlinderen moet na elkaar plaatsvinden. Het storten begint om 7.00 uur 's morgens en afhankelijk van hoe snel het beton droogt, wordt er tot 's avonds doorgewerkt. Een eindtijd kunnen we nu helaas nog niet aangeven. De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken voor omwonenden.

 

typhoon

Foto-impressie Open Huis Typhoon

Zaterdag 25 oktober was het Open Huis in Typhoon. Van 11.00 tot 14.00 uur leidden de medewerkers en makelaars belangstellenden rond in de verschillende koophuizen van het nieuwste woongebouw in de Grunobuurt. Wij namen ook een kijkje. Klik op de tegel hieronder om de foto's te bekijken of bekijk ze in de fotogalerij.

Open Huis Typhoon

Informatiebijeenkomst voor oud-bewoners Grunobuurt


Oud-bewoners van de Grunobuurt met een vast huurcontract die tijdens de wijkvernieuwing zijn verhuisd, hebben recht op terugkeer naar een nieuwbouwwoning in dezelfde buurt. Dit betekent dat u voorrang krijgt op andere woningzoekenden. De voorrang vindt plaats op basis van de verschillende sloopfases en de periode dat u in de vorige woning woonde.

Wilt u als oud-bewoner gebruik maken van uw recht op terugkeer naar Typhoon? Kom dan op donderdag 30 oktober tussen 16.00 en 19.00 uur langs in Koppel (Grunostraat 1). U kunt hier plattegronden bekijken, een voorkeurformulier ophalen, informatie over huurprijzen krijgen etcetera.

In het overzicht "huurwoningen Overzicht huurwoningen Typhoon" vindt u een overzicht van de straatnaam, het huisnummer en welk woningtype het is. In het overzicht huurwoningen Typhoon op plattegrond kunt u zien waar de huurwoningen zich in het woongebouw bevinden. De huurwoningen zijn geel gemaakt. Hieronder vindt u in pdf-bestanden overzichten van de woningtypes. Let op; sommige woningen zijn van hetzelfde woningtype maar zijn bijvoorbeeld gespiegeld, hebben wel of juist niet een balkon. Op de plattegrond staat aangegeven welk appartement het betreft. Als voorbeeld: G20 betekent Grunostraat 20. J48 betekent James Wattstraat 48.

Plattegronden woningtype 2A
Plattegronden woningtype 2B
Plattegronden woningtype 2C
Plattegronden woningtype 2E
Plattegronden woningtype 3A
Plattegrond woningtype 3B
Plattegrond woningtype 3C
Plattegronden woningtype 3D
Plattegronden woningtype 3G
Plattegronden woningtype 3H
Plattegronden woningtype 3i

We hebben ons best gedaan de informatie zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Desondanks kunnen er fouten ingeslopen zijn. Daarom kunt u geen rechten ontlenen aan de op de website geplaatste informatie (inclusief de plattegronden).

nieuwsbrief

@grunobuurt

Twitter response: "Invalid or expired token."

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Lees de berichten uit de Grunotuin

Ontdek de Plek in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Lees over de VvE van de Bewoners van de Grunobuurt