Links van de ingang van de Grunotuin ligt een opvallend stukje tuin: de kruidentuin. Hierin vind je verschillende keukenkruiden, maar ook medicinale kruiden en theekruiden. Wat is het verhaal achter dit kruidige stukje Grunotuin?

De kruidentuin

september 2015 - door Sunca

Vorig jaar hebben Pauline en ik (Sunca) de koppen bij elkaar gestoken en zijn we een plan gaan maken voor een kruidentuin. We bespraken de vorm en grootte van het stuk grond en vooral welke kruiden we zouden willen en hoeveel van elk. Een heel leuk gepuzzel!Op de voorgrond Cosmeabloemende kruidentuin met op de voorgrond Cosmeabloemen

We kregen een stuk grond toegewezen, maar onbewerkt... wat een distels en een kweekgras. De schop erin en spitten en afvoeren maar.
Kortom, vorig jaar zijn twee kanten van het carré onkruidvrij gemaakt en ingezaaid. Het najaar van 2014 bracht volop komkommerkruid, Oost-Indische kers, goudsbloem en bijenplant. Gedoneerd werden enkele bieslookplanten en een salie en een vijg.

Een nieuwe lente, een nieuw kruid

De winter ging eroverheen en bracht de lente en daarmee nieuwe energie voor de schop. Verder spitten maar en nu ook de andere twee kanten onkruidvrij houden. Onkruid als zodanig bestaat eigenlijk niet, de planten die je niet ziet zitten, noem je ongewenste planten.
Het lukte om alles uiteindelijk omgeploegd te krijgen. In het midden maakten we een cirkel en toen konden we gaan inkopen! Tuincentra hebben ook een biologische afdeling, wow. De bankpas mee van de penningmeester en veel tassen! Het erin zetten was een feest en trots dat we waren.

pas geplantseptember 2015: pas geplantHet zomerreces bleek voor ongewenste planten in de kruidentuin niet te gelden! Oei, wat groeide de boel weer dicht. Een echte strijd die we omzetten in een andere vorm. Lekker werken in de tuin! Rommeligheid heeft ook charme!

Goed gekruid de herfst tegemoet

Het is inmiddels einde zomer en de meeste kruiden zijn gegroeid en bij al een heel aantal staat een bordje met de naam erop in vrolijke kleuren geverfd. De kruidentuin is zeker nog in ontwikkeling, de basis is echter gelegd. Naast keukenkruiden kun je er ook medicinale kruiden en theekruiden vinden en plukken.

Het ligt in onze bedoeling om de kruiden nader te bespreken. De vorm wordt waarschijnlijk een nieuwsbrief per mail. Zelf ‘googelen’ kan ook!Pauline en Sunca in de kruidentuinPauline en Sunca in de kruidentuin

nieuwsbrief

@grunobuurt

Twitter response: "Invalid or expired token."

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Lees de berichten uit de Grunotuin

Ontdek de Plek in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Lees over de VvE van de Bewoners van de Grunobuurt