De Zwarte Hond en Nijestee hebben de VKG Architectuurprijs 2015/2016 in ontvangst mogen nemen voor het appartementencomplex Typhoon! Hieronder kunt u de samenvatting van het juryrapport nalezen.

Winnaar Nieuwbouw Appartementen:

Typhoon, Groningen  
Ontwerp: De Zwarte Hond, Groningen  
Opdrachtgever: Nijestee, Groningen

"De jury kiest voor het project dat een grote diversiteit aan oplossingen kent en blijk geeft van een afgewogen materiaalkeuze. Een project waarbij de bouwelementen niet geforceerd maar stijlvol zijn gecombineerd en de gekozen kozijnen een meerwaarde voor het metselwerk opleveren.

Het appartementencomplex Typhoon in Groningen door De Zwarte Hond combineert strak vormgegeven kunststof gevelelementen met rode bakstenen en wit aluminium. Stedebouwkundige uitgangspunten bepalen de overgang van gebouw naar omgeving en het spel met de verdiepingen. De bakstenen creëren een ritmisch reliëf, evenals het geperforeerde witte aluminium dat is toegepast in de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw. De kunststof kozijnen contrasteren met het Wasserstrich metselwerk en zijn gekozen in verband met de gewenste antraciet kleur.

De jury spreekt van een project dat goed in elkaar zit. Met zichtbaar enthousiasme is aan het metselwerk gewerkt en gedetailleerd.  De kozijnen en de kleur ervan zijn met het oog hierop gekozen en zorgvuldig uitgevoerd. Ook de hekken zijn mooi op dit kunstwerk afgestemd".

 Meer informatie vindt u op de website Digimagazine VKG Architectuurdag.

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK