De populaire Amerikaanse app Nextdoor, een sociaal netwerk voor buurten, is ook gelanceerd in Nederland.

Nederland is het eerste land buiten de Verenigde Staten waar Nextdoor beschikbaar is. In de VS, waar de app al zo’n vier jaar beschikbaar is, zijn al meer dan de helft van alle buurten actief op Nextdoor. De applicatie is te omschrijven als een soort Facebook, maar dan voor buren. Met het online platform kunnen buren met elkaar communiceren. Dat kan gaan over activiteiten zoals een buurtborrel, tot zaken als het lenen van een ladder tot het elkaar waarschuwen voor verdachte personen in de buurt.

Nextdoor biedt bewoners van een buurt een platform om privé te communiceren. De inhoud is alleen te zien voor mensen die in dezelfde buurt wonen. Binnen de app kunnen berichten worden verstuurd en oproepen worden geplaatst in diverse categorieën, zoals bijvoorbeeld buurtveiligheid of evenementen.

Meedoen als bewoner in de Grunobuurt? Meld je dan aan via: https://grunobuurt.nextdoor.nl/choose_address/

Let wel: Om de privacy van jou en je buren te garanderen, is adresverificatie wel vereist.
Bij profielinstellingen kun je te kennen geven dat de inhoud alleen zichtbaar is voor buurtgenoten. Ook kun je aangeven dat je huisnummer voor niemand zichtbaar is.

 

 

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK