De gemeenteraad van Groningen wil graag vanaf september 2017 een gemeentelijke raad van Kinderen. Met deze nieuwe Raad van Kinderen wil Javano Zwiers, de nieuwe Kinderburgemeester van Groningen, graag nadenken over oplossingen voor kinderen die opgroeien in armoede.

Hoe komt iedereen aan een fiets om naar school te gaan of aan een laptop om huiswerk te maken? Niet iedereen heeft hier altijd geld voor. Misschien heb jij er wel goede ideeën over. In dat geval nodigt Javano Zwiers je graag uit om mee te doen aan de Raad van Kinderen. Samen denk je dan mee met de gemeenteraad van Groningen!

Kinderen weten zelf het beste wat je nodig hebt voor een fijne jeugd. Dus het is superslim dat de gemeenteraad hiervoor advies vraagt aan een Raad van Kinderen. En ondertussen leer je daardoor meer over hoe het in de politiek werkt. Maar je moet ook creatief zijn, goede oplossingen bedenken, samenwerken, overleggen en presenteren. Hartstikke interessant, dus!

Meld je aan!

Zit jij volgend schooljaar in groep 7 of 8 van de basisschool of in klas 1 of 2 van de middelbare school en woon jij in de gemeente Groningen? Meld je dan aan! Dit kun je doen door het aanmeldformulier in te vullen. Het aanmeldformulier vind je op www.gemeente.groningen.nl/raadvankinderen.

nieuwsbrief

@grunobuurt

Grunobuurt

Heb je vragen of opmerkingen voor de wijkraad van de Grunobuurt? Kom het morgenavond (maandag 18 juni) vertellen tu… https://t.co/5okf9nFSZT

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Lees over de VvE van de Bewoners van de Grunobuurt

Door gebruik te maken van deze buurtwebsite gaat u akkoord met de cookies op deze site.
Meer informatie Ja, prima! Ik lust geen koekjes