Wachtend op nieuwbouw is het braakliggende terrein aan de Stephensonstraat in de Grunobuurt omgetoverd tot een bloeiende moestuin. Buurtbewoners leren hier elkaar beter kennen en eten er goed van! De Grunotuin is in het voorjaar van 2014 uitgebreid van 250 naar 2000 m2 en in 2015 is een kas in de tuin geplaatst. In verband met de wijkvernieuwing wordt de Grunotuin 1 januari 2018 gesloten. Of de Grunotuin op een andere locatie een doorstart krijgt, is onbekend.

Sinds 2013 genieten de tuinierders van zelfgekweekte groenten en kruiden en delen zij de oogst met elkaar. Ze spitten, harken, zwoegen, zaaien, planten en oogsten. Met mooi weer wordt er koffie en thee gedronken in de tuin. Op een mooie zomerse avond wordt de barbecue wel eens aangestoken. De dappere tuinierders hebben iets in gang gezet waardoor bewoners uit de Grunobuurt en omliggende wijken elkaar beter leren kennen. En dat worden er steeds meer.

Door de grote belangstelling is de Grunotuin in 2014 uitgebreid van 250 naar 2000 m2. Het gebied tussen de bestaande tuin en het Hoornsediep is bij de tuin getrokken. In 2015 is een kas geplaatst. Inmiddels is er ruimte voor voldoende tuintjes, een zandbak, een kruidentuin, een gezamenlijke tuin met aardbeien en aardappels, een composthoek en een boomgaard.

Links

• Foto's Grunotuin 2017

• Foto's Grunotuin 2016

• Foto's Grunotuin 2015

• Foto's Grunotuin 2014

• Boomplantdag april 2014 (artikel)

Facebookgroep Grunotuin

• Twitter @Grunotuin

Foto's opening Grunotuin

• Buurt in bloei:

• In de Grunotuin ligt een geocache verstopt en wel deze. Op 28 november 2015 is de cache 335 maal gevonden door mensen uit heel Europa.

De Grunotuin werd onder ander mogelijk gemaakt het wijkteam Grunobuurt door geld beschikbaar te stellen voor een omheining, materialen, regentonnen en een picknicktafel. De enthousiaste tuinierders zorgden en zorgen voor de rest.

 

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

We Helpen

Ontdek de Plek in de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Bekijk de website van Buurtcentrum Stadspark

Tegel sec Vrouger

Alle Nieuws sec

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij