Op 27 november jongstleden hebben we een vliegende start gemaakt met de vogelhuisjesroute. Ongeveer 25 aanwezigen zijn tijdens de informatieavond in het buurtcentrum Stadspark meer te weten gekomen over de vogelhuisjesroute en de vogels in de Grunobuurt.

Toelichting ontstaan vogelhuisjesroute

Allereerst gaf Lena van der Wal een toelichting op hoe ze betrokken is geraakt bij de Grunobuurt en hoe naar aanleiding van een rondgang met drie wijkbewoonsters het idee voor de vogelhuisjesroute is ontstaan. De vogelhuisjesroute is bedoeld om een verbinding te leggen tussen het noordelijk en het zuidelijk gedeelte van de Grunobuurt. De verschillende architectuurstijlen in de Grunobuurt vormen de inspiratie voor de vormgeving van de vogelhuisjes.

Welke vogels kun je vinden in de Grunobuurt?

Willy Sjaarda (lid van Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid IVN) en Maricée ten Bosch (stadsvogeladviseur Groningen voor VBN en lid van de stadsvogelwerkgroep van Avifauna Groningen) gaven na het verhaal van Lena een toelichting op de verschillende soorten vogels die je in de Grunobuurt aan kunt treffen (de huismus, spreeuw, roodborst, merel, kauw, gierzwaluw en nog veel meer) en hun verschillende nest-, eet- en slaapgewoonten. Zo doet de gierzwaluw echt alles in de lucht (eten, poepen, paren, slapen). Behalve het leggen van eieren dan natuurlijk ;-)

Lena en Thea 27 11 2014

Na de verschillende presentaties konden de aanwezigen hun vragen nog kwijt aan Lena, Willy en Maricée onder het genot van een hapje en drankje.

Vervolg

Momenteel zijn 21 (van de 65 a 70 die in totaal gemaakt gaan worden) unieke vogelhuisjes ontworpen door Lena van der Wal. Het is de bedoeling om alle vogelhuisjes eind januari 2015 gereed te hebben en ze dan te plaatsen. In totaal hebben 57 bewoners van de Grunobuurt zich al opgegeven als adoptieouders. Een hartstikke mooi aantal! We bekijken momenteel of er nog specifieke adressen zijn die we nogmaals gaan benaderen, omdat dat een perfect adres is voor een vogelhuisje.

Vogelhuisjeswerkgroep zoekt leden

Voor het borgen van het onderhoud van de vogelhuisjes in de toekomst zijn we nog op zoek naar bewoners die affiniteit hebben met vogels en een keer per jaar een schoonmaakactie willen organiseren. Uiteraard met een gezellige borrel na afloop voor alle adoptieouders van de vogelhuisjes. Belangstelling? Meldt u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Vandaag, zondag 20 januari, is de tijdelijke overweg aan de Paterswoldseweg gesloten tot ca. 14u. Dit i.v.m. tijd… https://t.co/kcMVWij0vG

Grunobuurt

Woon je vlakbij het spoor? Lekker slapen dan vannacht, want in de nacht van zaterdag op zondag, 20 januari, vanaf 0… https://t.co/zWJzI69EKL

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt
Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok