Er staan prachtige gebouwen in de Grunobuurt. Om hier meer aandacht voor te vragen bedacht kunstenares/ontwerper Lena van der Wal een route met design vogelhuisjes door de hele buurt. De vormgeving verwijst naar de interessante architectuur in de straten van de Grunobuurt. Op die manier verleiden ze voorbijgangers om met een frisse blik naar al die prachtige, soms verstopte, gebouwen van de Grunobuurt te kijken. Er komt een route langs circa 50 tot 75 design vogelhuisjes: een Vogelhuisjesroute. Om ze allemaal te vinden vergt dit een ware speurtocht door de hele wijk.

Ruimte voor vogels, vlinders, bijen en vleermuizen

11 oktober 2014

In de huisjes kunnen niet alleen vogels terecht; een aantal huisjes krijgt de vorm van een bijenhotel, een vlinderkast of een vleermuizenkast. We besteden niet alleen aandacht aan de vormgeving van de huisjes, belangrijk is dat de dieren zich thuis voelen in hun nieuwe onderdak. De huisjes zijn daarom in samenwerking met vogelkenners ontwikkeld.

Gezocht: adoptieouders!

Het idee van de route kan alleen slagen als bewoners hier aan meewerken. We zoeken daarom mensen die een huisje willen adopteren. Als u dat wilt, en uw gevel is daar geschikt voor, dan plaatsen we een vogelhuisje aan de gevel. U kunt vervolgens genieten van de vogels die het huisje gaan bewonen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. We vragen alleen om het huisje een keer per jaar schoon te maken. We organiseren minimaal eens per jaar een dag om dat samen met andere ‘adoptieouders’ te doen.

Interesse?

Neem contact op met de wijkraad of bel Marieke Zomer van het wijkteam Grunobuurt op (050) 853 35 33.

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK