VvE Platform Grunobuurt – 2013-2017

De wijkraad Grunobuurt wilde rond 2013, 2014 graag in contact komen met de verschillende Verenigingen van Eigenaren (VvE's) in de wijk. Door dit contact verwachtte de wijkraad nuttige informatie voor en over de wijk (snel) te kunnen verspreiden. Bovendien konden de VvE’s in een platform samenwerken en informatie & ervaringen uitwisselen wat voor alle partijen voordelen op kon leveren. De wijkraad had van verschillende buurtbewoners begrepen dat die behoefte bestond.

In 2013 is daarom begonnen met een VvE platform en in 2014 is een (digitaal) platform ingericht op Bewonersgroningen.nl. Wilt u alsnog deelnemen aan dit platform of meer weten over de samenwerking tussen de VvE’s en de wijkraad, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groningen Stad op film: 1965 – 2015

Tjerk Bekius maakte vanaf de jaren zestig filmpjes van de stad Groningen. Maart 2018 zette hij zijn smalfilm- en videobeelden als collage op YouTube. Hieronder kun je de videocollage ook zien.

Lees meer...

Een verhaal van vrouger door Wiebe Kruijer

Wiebe Kruijer ging van 1939 tot 1948 in Groningen naar de christelijke lagere school, de Parkschool op de hoek van de Paterswoldseweg en de Lorentzstraat. Zijn lagereschooltijd heeft hij dan ook voor het grootste deel in de oorlog doorlopen. In dit artikel haalt hij zijn herinneringen aan de Grunobuurt op.

Lees meer...

Battlefield Tour Groningen 14 juni 2015


Op 13 april 1945 kwamen de Canadezen vanaf Eelde-Paterswolde over de Paterswoldseweg de stad binnen. In 2015 was dat 70 jaar geleden. Op zaterdag 14 juni 2015 was er een battlefield tour door de stad Groningen, onder andere door de Grunobuurt.

Lees meer...

Architectuurgids Grunobuurt

De ‘oude’ Grunobuurt is verdwenen en een ‘nieuwe’ Grunobuurt verrijst. Dat is een ingrijpend proces; voor de stad, voor Nijestee, maar vooral voor bewoners en oud-bewoners. Het is daarom zo belangrijk om de Grunobuurt goed vast te leggen. Niet alleen vanwege de bijzondere architectonische en stedenbouwkundige waarde van de buurt, of vanwege het feit dat dit een unieke ingreep is, maar vooral ook als tastbare herinnering aan een bijzondere plek om te wonen en te leven.

Lees meer...

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK