Kerst in de Grunobuurt; Voor wie is dit Cadeau?

 

In aanloop naar het Kerstfeest van dit jaar organiseert Evangelische gemeente De Rank op vrijdag 22 december een cadeaumarkt voor de Grunobuurt en andere belangstellenden.

Deze markt is onderdeel van de kerstactiviteiten van de gemeente met als thema: voor wie is dit cadeau?

Lees meer...

Kerst - en nieuwjaaractiviteiten


Dit jaar vindt er helaas géén kerstborrel plaats in het Buurtcentrum Stadspark. Dit omdat er geen bewoners / vrijwilligers meer in de Activiteitencommissie van de Wijkraad zitten.

Het Buurtcentrum organiseert - in plaats daarvan - een nieuwjaarsborrel voor de buurtbewoners.
Deze zal plaatsvinden op donderdag 18 januari, van 16.30 - 18.30 uur.

Meer kerst- en nieuwjaarsactiviteiten

• In aanloop naar het kerstfeest organiseert Evangelische gemeente De Rank op vrijdag 22 december een cadeaumarkt voor de Grunobuurt en andere belangstellenden. Meer hierover weten? Klik door naar: http://grunobuurt.nl/alle-nieuws/511-kerst-in-de-grunobuurt-voor-wie-is-dit-cadeau.

• Op maandag 1 januari 2018 vindt in MartiniPlaza het Nieuwjaarsfestival 2018 plaats. De gemeente nodigt u hiervoor van harte uit:

Een goed begin van het Nieuwe Jaar

Nieuwjaarsfestival 2018 in MartiniPlaza

Op maandag 1 januari 2018 vindt in MartiniPlaza het Nieuwjaarsfestival 2018 plaats. Alle inwoners van de gemeente Groningen zijn van harte welkom. Gezien het aantrekkelijke en gevarieerde programma belooft het Nieuwjaarsfestival 2018 een gezellig feest voor jong en oud te worden.

De deuren van MartiniPlaza gaan Nieuwjaarsdag om 17.00 uur open met een speciaal programma voor de allerjongste inwoners. Alle kinderen ontvangen een gratis strippenkaart voor de kermisattracties. Het programma loopt door in een zeer gevarieerd avondprogramma. Om 20.00 uur luidt burgemeester Peter den Oudsten samen met alle aanwezigen het Nieuwe Jaar in. Vervolgens treden onder veel meer op het Noordpool orkest onder leiding van Reinout Douma en singer-songwriter Elske De Wall. In de 2017-editie van The Passion was Elske De Wall te zien en te horen als Maria.

Dansend het Nieuwe Jaar in

Het programma houdt rekening met de veelzijdige wensen van de Stadjers. Zo kan iedereen zijn of haar favoriete (Groningse) verzoeknummer via de website nieuwjaarsfestivalgroningen.nl aanvragen. De DJ zal alle nummers meenemen in zijn playlist, zodat iedereen het Nieuwe Jaar op zijn eigen favoriete nummer in kan dansen. Het voorlopige programma van het Nieuwjaarsfestival 2018 is te vinden op de website nieuwjaarsfestivalgroningen.nl en wordt komende weken continu aangevuld met acts, optredens en artiesten.

Toegang gratis – eten & drinken per muntjes

De toegang tot het Nieuwjaarsfestival is gratis, evenals de garderobe en de parkeergarage. Er zijn geen toegangskaarten nodig. Het eten en drinken bij de foodtrucks is niet gratis: daarvoor zijn munten verkrijgbaar voor 2,50 euro per stuk. Een drankje kost één munt, hapjes zijn er voor één of anderhalve munt.

Patrimonium biedt leegkomende woningen aan via Woningnet

 

Met ingang van 1 januari 2018 zal Christelijke Woningstichting Patrimonium haar leegkomende woningen aanbieden via Woningnet.  De woningzoekende krijgt dan meer keuzevrijheid en er ontstaat meer transparantie in het toewijzen van een woning.  Daarmee komt een einde aan een lange periode waarin Patrimonium een eigen inschrijfsysteem hanteerde.  

Lees meer...

Inrichting rondom het Hoornsediep ‘op de schop’

 

Snoeien en ophogen

De afgelopen weken is er voor de oplettende buurtbewoner veel activiteit waar te nemen langs het Hoornse Diep westzijde. Alle bomen aan het kanaal zijn gesnoeid. Het snoeiafval ligt vlakbij de fietsbrug opgestapeld. Even verderop werkt de gemeente Groningen aan de kade: deze wordt een flink stuk opgehoogd. Zo blijft de wijk gespaard voor overstromingen mocht het water een keer hoog komen te staan.

Lees meer...

Revitalisatie gymzaal ... Hoornsediep 155

 

Zoals u wellicht heeft opgemerkt is de Gymzaal tussen het Noorderpoort College en de Aldi geheel opgeknapt. Eenmaal klaar zal deze zaal in gebruik genomen worden door de Vrije School (Parcival College) uit de Rivierenbuurt.

Nadere info volgt z.s.m.

Nieuws van de Wijkraad; bestuursleden, meedenkers en -doeners gezocht

 

Het bestuur van de Wijkraad heeft recent de keuze gemaakt om hun functies neer te leggen om zo een open start te creëren voor een nieuw bestuur. Ze vinden de Wijkraad belangrijk voor de Grunobuurt en daar hoort een een zichtbaar bestuur bij. Doorstroming geeft tevens andere bewoners van de Grunobuurt de gelegenheid de Wijkraad mede vorm te geven .... nieuwe mensen, nieuwe ideeën!

Lees meer...

nieuwsbrief

@grunobuurt

Twitter response: "Invalid or expired token."

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Lees de berichten uit de Grunotuin

Ontdek de Plek in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Lees over de VvE van de Bewoners van de Grunobuurt