In de Grunobuurt verhuren de woningstichtingen Nijestee en Patrimonium woningen. Daarnaast verhuurt Huis van Verhuur appartementen in de Neboflat, biedt Stichting Ruimzicht in de Stadsparkkerk onderdak aan 15 studenten in het Internationale Convivium en heeft de wijkraad een platform opgezet voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s).

 

Woningstichting Patrimonium

Christelijke Woningstichting Patrimonium zet zich sinds 1914 in voor volkshuisvesting in de gemeente Groningen. Met circa 6700 woningen verspreid over de hele stad is Patrimonium een bekende naam in de sociale woningbouw. Alle woon- complexen zijn herkenbaar aan het logo in de voorgevel.

Alle nuttige info over Patrimonium vindt u op patrimonium-groningen.nl.

logo PatrimoniumPatrimonium heeft woningbezit in het zuidelijk deel van de Grunobuurt, in onder andere de Kamerlingh Onnesstraat, Lorentzstraat, Snelliusstraat, Van der Waalstraat, Van Leeuwenhoekstraat, Huygenstraat en aan het Hoornsediep.

Huurdersvereniging Patrimonium

De huurdersvereniging van Patrimonium is actief in de wijken Grunobuurt, Corpus den Hoorn en De Wijert. De vereniging komt onder andere op voor goede, betaalbare woningen en een veilige, aantrekkelijke woonomgeving. Zij is de spreekbuis van de huurders en voert regelmatig overleg met Patrimonium.
De huurdersvereniging is een onafhankelijke vereniging en opereert dus los van Patrimonium. Zij kan invloed uitoefenen op het beleid van de woningcorporatie. Iedere huurder kan lid worden. Hoe meer huurders lid zijn des te beter de huurdersvereniging natuurlijk kan opkomen voor de belangen van de huurders.

• website: hvpatrimoniumzuid.nl
• e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• telefoon: 06 - 1476 2837

 


Woningstichting Nijestee

Nijestee biedt ruimte: met circa 13.000 huurwoningen is Nijestee de grootste corporatie in de stad Groningen. Ongeveer 30.000 mensen huren een woning van Nijestee. In vrijwel alle wijken in Groningen biedt de corporatie woningen aan.

logo NijesteeNijestee bezit woningen in het noordelijk deel van de Grunobuurt, in onder andere de Westinghousestraat, Grunostraat, Paterswoldseweg en Stephensonstraat. Zij zijn bezig met wijkvernieuwing. Momenteel wordt gebouwd aan Typhoon.

Links

Nijestee.nl
Nijestee in de Grunobuurt
Wonen in Typhoon

 


Huis van Verhuur

De Neboflat – in het zuidelijke deel van de Grunobuurt – was een verzorgingshuis voor senioren. Woningstichting Patrimonium verkocht de flat in 2011. De huidige eigenaar verhuurt de 58 appartementen. De doelgroep zijn 'eindejaarsstudenten, expats of mensen die net zijn begonnen met werken. Een publiek tussen 23 en 35 jaar.'
De verhuurzaken worden verzorgd door Huis van Verhuur uit Zwolle.

logo Huis van Verhuur• Huis van Verhuur B.V., Ubbo Emmiusstraat 13, 7911 CA, Groningen
• e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• telefoon: 050 - 533 24 32

 


Stichting Ruimzicht en het Internationaal Convivium

Het Internationaal Convivium (IC) is gevestigd in de Stadsparkkerk en opende in februari 2014 haar deuren voor de eerste bewoners. Het doel van het IC is om mensen vanuit verschillende landen onder te brengen onder één dak. Het huis biedt aan 15 bewoners een woonplaats, waarvan er circa acht niet uit Nederland afkomstig zijn.

Deze buitenlandse studenten volgen een éénjarige Masteropleiding aan de Protestantse Theologische Universiteit. Zij wonen slechts één jaar in het huis. De andere zeven bewoners komen uit Nederland en vormen de vaste kern die meerdere jaren in het huis zullen blijven wonen.

Links

logo Stichting RuimzichtStichting Ruimzicht – Internationaal Convivium
Stadsparkkerk, een gemeentelijk monument

 


VvE Platform Grunobuurt

De wijkraad Grunobuurt wil graag in contact komen met de verschillende Verenigingen van Eigenaren (VvE) in de wijk. Door dit contact verwacht de wijkraad nuttige informatie voor en over de wijk (snel) te kunnen verspreiden. Bovendien kunnen de VvE’s in een platform samenwerken en informatie & ervaringen uitwisselen wat voor alle partijen voordelen op kan leveren. De wijkraad had van verschillende buurtbewoners begrepen dat die behoefte wel bestaat.

In 2013 is daarom begonnen met een VvE platform en in 2014 is een (digitaal) platform ingericht op Bewonersgroningen.nl. Wilt u deelnemen aan dit platform of meer weten over de samenwerking tussen de VvE’s en de wijkraad, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Binnenkort vindt u op Grunobuurt.nl de verslagen van de bijeenkomsten van het VvE Platform Grunobuurt.

Klik hier om een welkomstpakketje voor een nieuwe bewoner aan te vragen

Lees de berichten uit de Grunotuin

Ontdek de Plek in de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Bekijk de website van Buurtcentrum Stadspark

Tegel sec Vrouger

Over buurtpand KOPPEL

Lees over de VvE van de Bewoners van de Grunobuurt