Op donderdag 15 juni 2017 werd in het Buurtcentrum een toelichting gegeven op de geplande werkzaamheden in de buurt rondom ‘Project Grunobuurt Zuid Rioolsanering’. Hemmen, de aannemer was aanwezig met een overzicht van de planning. Tijdens deze inloopbijeenkomst kon men de plannen inzien en vragen stellen aan Hemmen BV Aanneming Wegenbouw.

NB: de redactie van Gronobuurt.nl is afhankelijk van de informatie die we van aannemer Hemmen krijgen. De planning kan veranderen.

De planning van ‘Project Grunobuurt Zuid Rioolsanering’ is opgedeeld in 10 fases. Op dit moment is het volgende bekend:

2017

Fase 1, Parkweg, is inmiddels gestart en men verwacht volgens planning eind juni klaar te zijn. Er zit nog wel een kans in dat het kruispunt (Hoornsediep-Parkweg) tijdelijk afgesloten moet worden.
Fase 2 is de Paterswoldseweg vanaf het kruispunt bij Century (kruispunt is wel bereikbaar) tot en met het viaduct + het eerste gedeelte van de Muntinglaan (het doodlopende gedeelte). Deze werkzaamheden zullen de hele maand juli in beslag nemen.
Fase 3 is de Paterswoldseweg tot en met het kruispunt Parkweg en het eerste gedeelte van de Concourslaan. Aanvang 28 augustus t/m 6 oktober.
Fase 4 is de Snelliusstraat, het gedeelte van de Huygenstraat vanaf Snelliusstraat tot De Poolster en het doodlopende gedeelte van de Van Leeuwenhoekstraat (naar ingang Nebo-flat). Dit start rond 9 oktober en de planning geeft aan dat deze werkzaamheden rond de kerst afgerond zijn.

Een gedetailleerde planning van de werkzaamheden vindt u hier (pdf).

De faseringstekening van de werkzaamheden vindt u hier (pdf).

2018

Fase 5 is de Huygensstraat en de Van Leeuwenhoekstraat (verbinding Snelliusstraat naar Huygensstraat). Aanvang 8 januari 2018 en einde rond 9 maart.
Fase 6 is de Muntinglaan tot halverwege de school. Aanvang 12 maart en verwacht einde rond 13 april.
Fase 7 is het andere gedeelte van de Muntinglaan tot het Hoornsediep, waar de werkzaamheden rond 16 april beginnen tot en met de eerste week van mei.
Fase 8 betreft de Kamerlingh Onnesstraat, de Van Leeuwenhoekstraat tot aan de Hoornsediep en Van der Waalstraat. De planning is aanvang op 7 mei en einde rond 20 juli.
Fase 9 is de Lorentzstraat waar men, zoals de planning nu is, op 23 juli wil beginnen tot en met eind augustus.
Fase 10 betreft de Hoornsediep, hier zal in de maanden september en oktober gewerkt worden.

Hemmen heeft aangegeven dat de fases wellicht ook nog in fases opgedeeld gaan worden. Zo zal bijvoorbeeld eerst een gedeelte van de Snelliusstraat gedaan worden voordat men het andere gedeelte openbreekt. Communicatie hierover komt via een brief naar de bewoners.

De redactie van Grunobuurt.nl hoopt op een later moment meer informatie te kunnen geven over bereikbaarheid van de Grunobuurt, nieuwe parkeervakken, verlichting enzovoort.

nieuwsbrief

@grunobuurt

Grunobuurt

Heb je vragen of opmerkingen voor de wijkraad van de Grunobuurt? Kom het morgenavond (maandag 18 juni) vertellen tu… https://t.co/5okf9nFSZT

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Lees over de VvE van de Bewoners van de Grunobuurt

Door gebruik te maken van deze buurtwebsite gaat u akkoord met de cookies op deze site.
Meer informatie Ja, prima! Ik lust geen koekjes