Op 4 oktober werd er een buurtwandeling georganiseerd door de Kunstcommissie. Tijdens de wandeling kreeg een groep geïnteresseerde buurtbewoners uitleg over de plannen van kunstenares Lena van der Wal. Zij heeft opdracht gekregen om het project Kunstzinnige bankjes en een wandelroute langs leuke plekken in de wijk vorm te geven. 

Langs het Hoornsediep komen zitplekken langs de oever. Over de gehele lengte vannoord tot zuid langs het water kunnen we straks als Grunobuurtbuurtbewoners lekker zitten en bij mooi weer genieten van het uitzicht over het water. Lena is nog volop bezig met de vormgeving, maar over de eerste ideeën die ze ons heeft laten zien waren we erg enthousiast. Dat het zit- en relaxplekken worden is zeker, en het is wel aan Lena toevertrouwd dat ze kunstzinnig worden.

De Route door de wijk zal worden aangegeven door – duidelijk zichtbare – vogelhuisjes, vleermuishuisjes, bijen- en vlinderhotels. Voor het gemak noemen we het in het kort ‘Vogelhuisjesroute’. Lena heeft een tweetal prototypes van vogelhuisjes gemaakt. Die staan in ‘de Koppel’ en die kun je daar dus bekijken.

IMG 6783

miniIMG 6779miniIMG 6787

Het plan is dat er in totaal 75 vogelhuisjes, vleermuishuisjes, bijen- en vlinderhotels komen langs een vaste route door de wijk. De vormgeving van de ‘huisjes’ en ‘hotels’ verwijzen naar de architectuur op die plek in de Grunobuurt. Soms zal het duidelijk zichtbaar zijn waar de inspiratie vandaan komt. Soms wordt het voor de kijker even zoeken waarnaar verwijst.

Het idee is dat Grunobuurtbewoners die langs de route wonen de ‘huisjes’ en ‘hotels’ kunnen ‘adopteren’. De verantwoordelijkheden die bij zo’n adoptie horen zijn: zorgen dat ze blijven hangen, zorgen voor een gezamenlijke jaarlijkse schoonmaak en voor een overdracht op een volgende bewoner in geval van verhuizing.

Mensen die nu al belangstelling hebben voor zo’n adoptie kunnen zich intekenen. Dat kan per mail. Later wordt bekeken of het in de route past qua ligging (noord of zuid bijvoorbeeld) en of het aansluit bij de daar aanwezige dieren. Hierover zijn al allerlei gesprekken gaande met deskundigen (zoals de stadsecoloog en de vogelwerkgroep). Ook als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen en als je een keer mee wilt doen/mee wilt denken met een activiteiten rond dit Kunstproject kun je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Kunstcommissie

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Vandaag, zondag 20 januari, is de tijdelijke overweg aan de Paterswoldseweg gesloten tot ca. 14u. Dit i.v.m. tijd… https://t.co/kcMVWij0vG

Grunobuurt

Woon je vlakbij het spoor? Lekker slapen dan vannacht, want in de nacht van zaterdag op zondag, 20 januari, vanaf 0… https://t.co/zWJzI69EKL

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt
Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok