Coronahulp: vraag & aanbod in de Grunobuurt

 

Zoals velen weten via social media, via-via hebben gehoord of al zelf gemerkt hebben is er een grote beweging op gang gekomen om kwetsbare mensen te ondersteunen in deze tijden. Er zijn aanbiedingen van bijvoorbeeld boodschappen doen, de hond uitlaten of gewoon even een babbel (persoonlijk - met in achtneming van afstand - of via telefoon).

We moeten allemaal uiterst voorzichtig omgaan met elkaars gezondheid, en daarvoor steunen we elkaar graag. Dat is goed én belangrijk!  Waar de ontplooide initiatieven nu echter mee kampen is dat het aanbod van hulp is geëxplodeerd en dat de vraag nog wat achterblijft. Laten wij toch wel alert zijn!!

Wij staan in contact met sociale en zorginstanties en denken op onze eigen manier hier wellicht een mooie aanvulling op te kunnen geven met de bewoners in de buurt.

Dus heb jij / heeft u hulp nodig .... of ken je iemand in de buurt waarvan je weet dat diegene (nu of op termijn) ondersteuning zou kunnen gebruiken, attendeer diegene op deze buurtactie en/ of laat het ons weten. En mocht je zelf open staan om (eenmalig of structureel) een buurtgenoot te helpen, laat dat ons dan ook weten.

Pas goed op jezelf en anderen. Hou je goed!

Hartelijke groet,

Namens de Wijkraad Grunobuurt, Activiteitengroep en Webredactie.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Buurtcentrum en kinderboerderij Stadspark gesloten


Vanwege het coranavirus is Buurtcentrum Stadspark vanaf vandaag gesloten. Het Buurtcentrum volgt hierin de scholen en hoopt maandag 6 april weer open te kunnen gaan. 

Ook de kinderboerderij in het Stadspark is gesloten vanwege het coronavirus, net als de openbare toiletten daar. De gemeente Groningen adviseert om ook niet de speeltuin in te gaan.

Ontmoet de buurtwerker: Ciska van Hes


WIJ Rivierenbuurt is er voor alle bewoners van de Badstratenbuurt, De Meeuwen, Grunobuurt, Herewegbuurt, Laanhuizen, Oosterpoortbuurt, Rivierenbuurt en Zeeheldenbuurt. De bewoners van Grunobuurt, Laanhuizen, Badstratenbuurt en Zeeheldenbuurt kunnen terecht bij buurtwerker Ciska van Hes.

Lees meer...

Wietkwekerij opgerold in Kamerlingh Onnesstraat


Afgelopen nacht, rond 01.30 uur is een wietkwekerij opgerold in een huis van woningstichting Patrimonium in de Kamerlingh Onnesstraat.

Bij deze beneden-hoekwoning viel het al op dat de gordijnen altijd dicht waren. Er kwam ook condens op de ramen en recent is ontdekt dat er illegaal stroom afgetapt werd. Reden genoeg voor de politie om eens een kijkje te komen nemen.

Onderstaande foto werd gemaakt door een buurtbewoner.

Inval Kamerlingh Onnesstraat
10 maart 2020, ca. 01.30 uur: inval Kamerlingh Onnesstraat

2021: Geen paardensport meer op Drafbaan Stadspark?


De gemeente Groningen wil het gebied van Drafbaan Stadspark verder ontwikkelen als evenemententerrein. De paardensport zit daarbij in de weg. Daarom wil de gemeente per 2021 de Koninklijke Harddraverij- en Renvereniging Groningen (KHRV) de huur opzeggen. De vereniging beraadt zich samen met de landelijke koepelorganisatie Stichting Nederlandse Draf en Rensport (NDR) op de juridische mogelijkheden om dat tegen te houden. Op 10 maart 2020 is Koninklijke Harddraverij en Renvereniging Groningen online een petitie gestart voor behoud drafsport in Stadspark Groningen.

Lees meer...

Vrije inloop van WIJ vanaf 1 maart in Menno Lutterhuis


De WIJ-teams Corpus den Hoorn, De Wijert en Rivierenbuurt gaan de vrije inloop ('WIJ-Entree') delen. De drie WIJ-teams hebben vanaf 1 maart een centrale plek voor vrije inloop in het Menno Lutterhuis aan de Paterswoldsweg 267. In het Menno Lutterhuis kun je terecht met bijvoorbeeld vragen over jeugdwerk, buurtwerk, ouderenzorg, hulpverlening en gezinsondersteuning, met een goed idee voor de buurt of voor een gezellig kopje koffie. Voor afspraken blijven alle drie de teams telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

UPDATE
In verband met het coronavirus zijn alle locaties van WIJ Groningen met ingang van maandagochtend 16 maart gesloten. De maatregel geldt tot en met maandag 6 april. De WIJ-teams zijn wel telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Lees meer...

Elke zaterdagochtend: ParkrunStadspark

afbeelding: Parkrun Pensacola

Vanaf zaterdag 29 februari 2020 kun je elke zaterdagochtend in Stadspark Groningen gratis meelopen (rennen, wandelen of allebei) met de ParkrunStadspark – een loop van 5 km met tijdwaarneming. Start is tegenover de hoek van het hertenkamp, bij de Zonneweide. De finish is even verderop. Honden zijn ook welkom. Het parcours bestaat uit drie rondjes van elk 1,6 km over de paden rond de Zonneweide. Bij de allereerste #ParkrunStadspark verschenen er ruim 80 deelnemers aan de start.

UPDATE
In verband met het coronavirus zijn de parkruns voor de hele maand maart afgelast.

Lees meer...

Maquette van 'de Kapel' (1949 - 1970) Paterswoldseweg onthuld

 

Zondag 16 februari j.l. vond de onthulling plaats van een maquette van het vroegere kerkgebouw van de Nederlands Hervormde kerk aan de ingang van het Stadspark. Deze eenvoudige barak stond in de Grunobuurt bekend als "de Kapel". Van 1949 tot 1970 diende dit gebouw als onderkomen voor de kerkgangers in de Grunobuurt en Laanhuizen.

Lees meer...

Zondag 23 februari: vogelexcursie in het Stadspark


Foto door Vincent van Zalinge via Unsplash

Onder begeleiding van NDE's deskundige vogelgids Harry Westerhuis, ga je bij deze rondwandeling door Stadspark Groningen kijken (en horen) hoe de vogelstand ervoor staat in deze bijzonder ‘warme’ winter.

Hoor je de zanglijster en merel zingen? Wist je dat er ook ijsvogels broeden in het park? Samen ga je kijken naar hun baltsvluchten boven het water en luisteren naar hun kenmerkende luide kreten.

Ook de boomklever en -kruiper, staartmees, vink en groenling zijn al zingend en fluitend druk bezig met hun voorbereidingen voor het broedseizoen.

Harry: ‘Ik verwacht ook de grote bonte spechten te horen roffelen. Verder hoop ik de goudvink te zien en zijn ietwat melancholische deuntje te beluisteren. Daarnaast besteed ik aandacht aan de roofvogels die in het park leven, zoals de sperwer en de buizerd.’

Datum en tijd: zondag 23 februari van 10 tot 12 uur
Start en eindpunt: NDE Natuurpaviljoen ’t Groene Hart (naast de kinderboerderij)
Wil je meelopen (gratis), geef je dan op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Dus hebt u informatie, al is het ook maar iets dan moet u niet vergeten ons snel te bellen kijkt u anders alstublie… https://t.co/Y5Ezh4af7f

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.