De afgelopen weken is er een bult werk verzet in het atelier van Jaap Kraayenhof. Hij verwerkt de ontwerpen van Lena van der Wal tot daadwerkelijke vogelhuisjes. Op dit moment zijn vijfenvijftig van de zestig vogelhuisjes klaar! De eerste exemplaren worden momenteel na een schuurbeurt geverfd met speciale witte verf. Deze verf is bijzonder elastisch en daardoor onderhoudsarm en bovendien diervriendelijk. De foto's over the making of vindt u hier.

Van vogelhuisje tot vogelvilla

Sommige vogelhuisjes zijn zo groot geworden dat er eerder sprake is van een heuse vogelvilla. Een mussenkast voor drie vogelfamilies is wel iets anders dan een vogelhuisjes voor slechts een koolmeessetje. Hierdoor hebben we besloten om maar 60 vogelhuisjes te realiseren in plaats van de eerder gecommuniceerde 75. Maar voor iedere adoptieouder is een vogelhuisje gemaakt of in de maak.

Expositie

Door het bij elkaar zien van zoveel mooie & unieke vogelhuisjes is het idee ontstaan om een expositie te organiseren. De Grunobuurt weergegeven in vogelhuisjes; een uniek aanzicht! Als de vogelhuisjes eenmaal hangen, zien we ze immers nooit meer bij elkaar. De locatie is al bekend (de hal van het voormalig RO/EZ aan het Gedempt Zuiderdiep), maar de data nog niet. Zodra we meer informatie hebben, kunt u dat op deze website lezen.

Nog enkele adoptieouders gezocht!

Op deze kaart kunt u zien waar er allemaal vogelhuisjes zijn bedacht. De oranje weergegeven vogelhuisjes hebben nog geen adoptieouder (op nummer 69 na). Woont u toevallig in de buurt van een oranje nummer of kent u iemand die daar in de buurt woont en dit wel leuk zou vinden? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan nemen we contact met u of deze persoon op.

Zin om mee te helpen?

Het verven van de vogelhuisjes vergt veel (precisie)werk. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. Net als bij het vervoeren van de vogelhuisjes van het atelier naar de expositieruimte en naar de wijk om ze te zijner tijd op te hangen. Heeft u een auto en af en toe tijd over? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

CE3A5078 kopie

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Vandaag, zondag 20 januari, is de tijdelijke overweg aan de Paterswoldseweg gesloten tot ca. 14u. Dit i.v.m. tijd… https://t.co/kcMVWij0vG

Grunobuurt

Woon je vlakbij het spoor? Lekker slapen dan vannacht, want in de nacht van zaterdag op zondag, 20 januari, vanaf 0… https://t.co/zWJzI69EKL

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt
Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok