Om de totstandkoming van de Vogelhuisjesroute te vieren, wordt op zaterdag 28 maart een van de 60 vogelhuisjes symbolisch onthuld. Dit vindt plaats om 16.00 uur bij het huis op de hoek van de Paterswoldseweg/Lorentzstraat. De opening wordt verricht door ecoloog Jan Doevendans en vogelhuisadoptieouder Theo. Na de onthulling van dit vogelhuisje wordt, afhankelijk van het weer, een stukje van de vogelhuisjesroute gelopen. Na afloop proosten we in Koppel (Grunostraat 1) op het mooie eindresultaat van dit leuke project!

23 maart 2015

In opdracht van het wijkteam Grunobuurt bedacht kunstenares en ontwerper Lena van der Wal de vogelhuisjesroute, om het noordelijke en het zuidelijke deel van de Grunobuurt te verbinden. De vogelhuisjes zijn geïnspireerd op de architectuur van de wijk, zodat de wijkbewoners op een andere manier naar hun wijk kunnen kijken.

Omdat de huisjes met hulp van vogeldeskundigen en stadsecologen zijn vormgegeven, zijn ze niet alleen mooi om te zien, maar ook functioneel en passend bij de behoeften van de nieuwe bewoners. Naast de vogelhuisjes komen er ook insectenhotels en vleermuizenkasten. Gronings maquettebouwer Jaap Kraayenhof is verantwoordelijk voor de uitwerking van de huisjes, waarbij lokaal gekapt larikshout gebruikt is. Ze waren een maand lang te bewonderen in de hal van het voormalig RO/EZ aan het Gedempte Zuiderdiep 98. Op 26 en 27 maart worden de huisjes opgehangen bij de wijkbewoners die de huisjes geadopteerd hebben. Het geheel wordt feestelijk onthuld op zaterdag 28 maart. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Vandaag, zondag 20 januari, is de tijdelijke overweg aan de Paterswoldseweg gesloten tot ca. 14u. Dit i.v.m. tijd… https://t.co/kcMVWij0vG

Grunobuurt

Woon je vlakbij het spoor? Lekker slapen dan vannacht, want in de nacht van zaterdag op zondag, 20 januari, vanaf 0… https://t.co/zWJzI69EKL

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt
Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok