Namens Woningcorporatie Nijestee:

Oud-bewoners van de Grunobuurt die ten tijde van de sloop een vast huurcontract hadden, hebben recht op terugkeer naar de nieuwbouw in de Grunobuurt. Dit houdt in dat zij voorrang hebben op andere woningzoekenden bij het kiezen van een huurwoning in de Grunobuurt.

De voorrang is van toepassing op de sociale huurwoningen in woonblok Lampisterie, dat nu gebouwd wordt en in oktober zijn hoogste punt bereikt. De voorrang bij de toewijzing van de huurwoningen vindt plaats op basis van de verschillende sloopfases en op basis van hoe lang de oud-bewoner in zijn woning in de Grunobuurt woonde.

Terugkeergarantie
De afgelopen jaren zijn er al drie nieuwe woonblokken gebouwd in de Grunobuurt: Typhoon, Statie en Traverse. Lampisterie is het laatste blok waarbij het recht op terugkeer van toepassing is. De nieuwbouw in de Grunobuurt heeft de afgelopen jaren veel vertraging opgelopen. Veel oud-bewoners wonen inmiddels al jaren, hopelijk naar tevredenheid, ergens anders. De animo om gebruik te maken van de terugkeergarantie bij de andere drie reeds opgeleverde woongebouwen was gering. Daarom is Lampisterie het laatste blok waarbij het recht op terugkeer van toepassing is en krijgen de bewoners uit sloopfase 3, 4 en 5 bij Lampisterie voorrang.

We sturen de oud-bewoners een brief met nadere uitleg. Het kan natuurlijk zijn dat u nog een keer bent verhuisd en wij niet meer over uw correcte adres beschikken. Dus bent u een oud-bewoner van de Grunobuurt met destijds een vast huurcontract en wilt u terugkeren? Neem dan voor 1 oktober aanstaande contact op met Nijestee via (050) 853 35 33 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

RT @CTerhell: Bent u huurder van Nijestee en wilt u meedenken over buurtbeheer? In november organiseren we drie bijeenkomsten! https://t.co

Grunobuurt

RT @aanpakringzuid: Iets leuks doen met de kinderen in de herfstvakantie? Kom langs in ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Mun…

Grunobuurt

Zin in een potje Disc Golf? De course in het Stadspark bestaat uit 12 holes en is vrij toegankelijk. https://t.co/cbX4mTaigJ

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok