Vrijdag 27 september 2019 is tijdens de Nationale Sportweek het nieuwe Disc Golf Parcours in het Stadspark in gebruik genomen. Het is het eerste officiële parcours in Noord-Nederland en kwam er op initiatief van Disc Golf Noord-Nederland in samenwerking met de gemeente Groningen.

Leden van disc-golfvereniging Citypark Flyers verzorgden op vrijdag 27 september in het Stadspark een gratis Disc Golf-clinic voor iedereen die kennis wilde maken met deze nieuwe, groeiende sport. Er werd begonnen bij hole 1, dat is op het veld voor de ingang van de speeltuin en de kinderboerderij. De clinics varieerden van het leren van een backhandworp tot het afronden van een hole, oftewel putten. De course in het Stadspark bestaat uit 12 holes en is vrij toegankelijk.

Disc Golf lijkt op golf, alleen gebruiken spelers een disc, een soort frisbee. Vanaf een werpplek gooien spelers de disc in de richting van een metalen basket. Winnaar is de speler die met zo min mogelijk worpen het parcours langs de baskets aflegt.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Last van strafbaar parkeergedrag door bijvoorbeeld bezoekers van een evenement? Tip van de BOA: meteen melden via… https://t.co/PmAnuE8Xq6

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok