De UMCG Depressiestudie doet onderzoek naar terugvalpreventie bij depressie. Voor het onderzoek zijn zij op zoek naar deelnemers.

1 op de 10 mensen krijgt ooit in zijn of haar leven te maken met een depressie. Helaas blijft het voor veel mensen niet bij een depressie: ongeveer de helft van de mensen valt binnen twee jaar na herstel terug in een nieuwe depressie. Gelukkig is er goed nieuws: de kans om opnieuw depressief te worden is te verminderen met de juiste preventieve aanpak, zoals het volgen van een preventieve cognitieve therapie wanneer je weer hersteld bent. Maar hoe werkt deze therapie? En voor wie werkt het in het voorkomen van terugval?

Dit zijn vragen die het UMCG op dit moment onderzoekt met behulp van onder andere MRI en pupilmetingen. Er worden nog deelnemers gezocht! Bent u tussen de 18 en 60 jaar oud, heeft u in de afgelopen vijf jaar minstens twee keer depressieve klachten gehad en ondergaat u graag de preventieve cognitieve therapie? Kijk dan op www.depressiestudie.com voor meer informatie. Deze therapie wordt u gratis aangeboden in uw regio als u meedoet aan het onderzoek.

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK