In Even kennismaken met ... maken we kennis met een ondernemer of bewoner in de Grunobuurt. Deze keer zitten we bij Martha en Albert op de roodlederen bank.

Wie: Martha (1949) en Albert (1949)
Wat: (bijna) met pensioen
Waar: Lorentzstraat
Sinds: 1984

Martha en Albert zijn Grunobuurtbewoners van het eerste uur. Martha woont haar hele leven in de Grunobuurt; eerst in de Snelliusstraat, nu in de Lorentzstraat. In haar wooncarrière heeft zij dezelfde keuze gemaakt als haar ouders: die verhuisden ook van de Snelliusstraat naar de Lorentzstraat. Beiden verhuisden om dezelfde redenen: de woningen aan de Lorentzstraat zijn ruimer én ze hebben een balkon op het zuiden.

Dat balkon is een van de redenen waarom het Martha en Albert hier zo goed bevalt, naast de gezellige gezamenlijke tuin waar woningbouwvereniging Patrimonium afgelopen zomer twee terrassen heeft laten aanleggen.

Uiteraard spelen ook bij Martha en Albert de herkenbare voordelen van de Grunobuurt een rol bij het woongenot: vlakbij Stadspark, uitvalswegen, Hoornse Plas en station en op loopafstand van het centrum.

Martha en Albert in Buurtcentrum Stadspark

Na veertig jaar bij de post te hebben gewerkt, kon Albert gebruik maken van de VUT-regeling. Maar alleen Scandinavische krimi’s lezen en DWDD en Pauw en Witteman kijken is niet genoeg voor een actieve en betrokken VUT’er, dus stortte hij zich weer op het Buurtcentrum Stadspark aan de Lorentzstraat. Weer? Ja, want Albert was twee maal lid van de Wijkraad Grunobuurt. Tegenwoordig verzorgt hij in het buurtcentrum samen met zo’n vijf andere digitale enthousiastelingen individuele computercursussen. En rond Kerstmis haalt Albert het kerstmannenpak van zolder.

Martha is een aantal jaren redactielid geweest van de buurtkrant en leest in haar vrije tijd graag thrillers. Veel vrije tijd heeft ze niet, want Martha is volop in training voor verschillende wandelevenementen en bezoekt in het buurtcentrum de literaire leesclub en de lessen Frans. Daarnaast is ze ook actief in de buurt: als vrijwilligster voor de buurtbarbecue en de klaverjasclub van het buurtcentrum en sinds enige tijd als verdeelpunt voor de folders van de wijk. Het buurtcentrum en de vaste groep vrijwilligers spelen volgens haar een belangrijke sociale rol: mensen uit de buurt die op zoek zijn naar gezelligheid of mensen die echt even een luisterend oor nodig hebben, vinden hier aanspraak.


Wil je zelf een keer in Even kennismaken met ... of wil je iemand tippen? Stuur dan een mail met je naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Tot ziens!

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

RT @dvhn_nl: De winter lijkt toch nog een beetje van zich te laten horen deze week. Niet warm aankleden tipt de Hartstichting, maar de kou…

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.