In Even kennismaken met ... maken we kennis met een ondernemer of bewoner in de Grunobuurt. Deze keer zitten we bij Loes op de antracietkleurige bank.

Wie: Loes (1960)
Wat: secretaresse Gasunie
Waar: Traverse
Sinds: 2011

In 2011 verkocht Loes haar appartement in Helpman. Na wat rondkijken viel haar oog op een appartement in de Traverse: niet super groot, maar wel in de buurt van haar werk, het centrum en het station. Nog een voordeel: geen eigen tuin, maar wel een ruim, gedeeld dakterras naast de voordeur en een flinke binnenplaats. Als lid van de bewonerscommissie was zij betrokken bij de keuze voor de kunst in de entreehallen van de Traverse.

Passie voor kunst en reizen
Loes’ grote passie is schilderen en tekenen. Dat doet ze in het schilder- en tekenatelier van Gasunie. Voor het personeel organiseert ze ook regelmatig schilder- en tekenworkshops met gastdocenten. Op Loes’ eigen werk vind je niet snel ‘huisjes en boompjes’. Haar voorkeur gaat uit naar landschappen en vormen die ze het liefst ‘een tikje abstract’ weergeeft. Niet verwonderlijk dat ze bij elk bezoek aan het Groninger Museum ook altijd een rondje maakt langs de schilderijen van De Ploeg.

Museumbezoek staat sowieso hoog op Loes’ agenda. Af en toe fietst ze (‘Ik doe niet aan sport. Ik fiets overal naartoe’) even naar Eelde om een bezoekje te brengen aan Museum De Buitenplaats en binnenkort gaat ze naar de Hermitage in Amsterdam. Het is één van haar grote wensen om de levensgrote, abstracte schilderijen van Mark Rothko in New York te bekijken.

Hoewel Loes op elk continent verschillende reizen heeft gemaakt, is ze nog nooit in de Verenigde Staten geweest (‘Ja, twee keer, om over te stappen op een vliegveld.’). Van haar vele reizen bewaart ze mooie herinneringen aan haar avontuurlijke rondreis door Mongolië waarbij ze pratend met handen en voeten het vervoer per paard naar een volgende bestemming regelde en waar ze volleybalde met een opgepropt T-shirt, bijeengehouden door een paar elastieken.

Wakker maken mag je Loes voor Pearl Jam, die ze dit jaar ook live in de Ziggo Dome zag. En hoewel ze graag de stevige gitaarmuziek van de Editors en Kings of Leon hoort, luistert ze ook graag naar Bach. Op haar nachtkastje vind je vooral literaire thrillers, zoals de Millennium-trilogie, die ze afgelopen zomer in een ruk uitlas. In de stad kun je Loes en haar vriendinnen tegenkomen bij Forum Images (‘tip: Boyhood’), de Oosterpoort (‘binnenkort Dotan’) of bij moderne dans in de Stadsschouwburg.
‘Ja, mijn sociale leven is best druk. Soms té. Maar ik heb inmiddels geleerd op tijd een stapje terug te nemen.’20140829 Op de bank bij - Loes 1


Wil je zelf een keer in Op de bank bij … of wil je iemand tippen? Stuur dan een mail met je naam en adres naar de webredactie.

Tot ziens!

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.