In 'Op de bank bij …' maken we kennis met een bewoner van de Grunobuurt. Deze keer zitten we bij Jelle en Danny (en katten Sjors en Sjimmie) op de gele bank in het Internationaal Convivium in de Stadsparkkerk.

  • Wie: Jelle (23, Nederland) en Danny (25, Ecuador)
  • Wat: student
  • Waar: Internationaal Convivium
  • Sinds: 2014

 Jelle en Danny wonen met dertien andere bewoners in de Stadsparkkerk, in het Internationaal Convivium, dat op 15 november zijn officiële naam zal krijgen. Zeven bewoners komen uit Nederland en studeren of werken. Zij vormen de vaste kern. Acht bewoners komen uit het buitenland en studeren allemaal aan de Protestantse Theologische Universiteit. Zij verblijven één jaar in Nederland en het Convivium. Op dit moment zijn in het Convivium zeven nationaliteiten vertegenwoordigd: Nederlands, Ecuadoraans, Roemeens, Indonesisch, ‘Hongkongs’, Zuid-Koreaans en Myanmarees.

Tafelgezelschap

Convivium betekent letterlijk ‘tafelgezelschap’. De grote tafel in de woonkamer, de voormalige bijzaal van de Stadsparkkerk, speelt dan ook een centrale rol in het leven van de conviviumbewoners. Op dinsdag eten zij gezamenlijk aan de tafel in de ruime woonkamer. Daarna houden de bewoners een huisavond. Dat kan een game night zijn met bijvoorbeeld introductiespelletjes, of een limo-avond, waarbij limo staat voor ‘liturgical moment’, want alle bewoners hebben elk op hun eigen manier affiniteit met het christelijk geloof. De limo-avond kan ook gaan over een persoonlijk, cultureel of maatschappelijk thema.
Ook kan de huisavond een landenavond zijn, zoals de onlangs gehouden Dutch night, waarbij de buitenlandse studenten zijn ingewijd in de Nederlandse gebruiken en eigenaardigheden. Doel is om uiteindelijk alle landen van herkomst een keer de revue te laten passeren. Jelle hoopt dat er binnenkort een Ecuador night komt, waarbij Danny zijn salsa-kunsten vertoont, want ja, Danny kan dansen: ‘Do you breathe? Of course I dance!’

Danny

Danny studeert interculturele theologie aan de PThU in Groningen. Hij is bezig met zijn master en doet onder andere onderzoek naar geloof en wereldbeeld van inheemse volkeren. Wat hij na zijn jaar in Nederland gaat doen, weet hij nog niet. Hij kan verder studeren elders in Europa of hij gaat terug naar Ecuador om daar zijn onderzoek af te maken.
In de woonkamer van het Convivium speelt Danny in zijn vrije tijd graag een potje tafeltennis. Ook zie je hem regelmatig langs het Hoornsediep rennen. Met zijn vrienden gaat hij het liefst voetballen of frisbeeën. Of naar de stad, want het uitgaansleven in het centrum van Groningen bevalt Danny goed.
Op zijn mp3-speler vind je Latijns-Amerikaanse muziek, zoals die van Marco Antonio Muñiz – beter bekend als Marc Anthony –, pop en Spaanse muziek, zoals die van Manu Chao, een zanger die ook bij zijn Op de bankgenoot Jelle in de smaak valt. 

Jelle

Jelle studeert Tandheelkunde. Als het goed is, is hij over anderhalf jaar afgestudeerd. Naast zijn studie is hij actief bij studentenvereniging Archigenes, als redactielid van het verenigingsblad De Bonding.
Sinds twee jaar schaatst Jelle bij de Groninger studentenschaatsvereniging Tjas, de grootste studentenschaatsvereniging ter wereld. Drie keer per week traint hij in Kardinge en hij boekt flink vooruitgang. Inmiddels heeft Jelle de smaak van het schaatsen zo te pakken, dat hij binnenkort vier keer per week de ijzers zal ombinden. Ook bij Tjas is hij actief in de vereniging. Hier neemt hij deel in de promocommissie die onder andere in de KEI-week actief is.
Afhankelijk van zijn humeur, luistert Jelle graag naar classic rock zoals die van de Dire Straits of naar klassieke muziek, wat niet wegneemt dat hij niet ook een concert van Rammstein zou bezoeken. Het bord Rammstein Parkplätze geradeaus in zijn kamer in het Convivium is er het bewijs van.

Jelle en Danny compleet

 


Wil je zelf een keer in Op de bank bij … of wil je iemand tippen? Stuur dan een mail met je naam en adres naar de webredactie.

Tot ziens!

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Wil je dat jouw kind beter voor zichzelf opkomt? Meld je kind dan aan voor de training Sociaal weerbaar. Vanaf 27 f… https://t.co/VvVrk9GqWA

Grunobuurt

Pieter Bregman (Nijestee) vertelt in de Volkskrant over de problemen rond bouw sociale huurwoningen in de Grunobuur… https://t.co/OvHlLx2VLM

Grunobuurt

In de Snelliusstraat is dit weekend ingebroken. Via het balkon en een raampje naar binnen gekomen. Lamp was aan! De… https://t.co/2WPr0FmuUa

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt
Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok