In 'Op de bank bij …' maken we kennis met een bewoner van de Grunobuurt. Deze keer zitten we op de bank en aan de eettafel bij Mona Hofman.

  • Wie: Mona Hofman (met man en twee zonen)
  • Wat: eigenaar Ludiek
  • Waar: Kamerlingh Onnesstraat
  • Sinds: 1994

Mona is 50 jaar geleden geboren in Caïro, Egypte. Zij heeft haar jonge jaren doorgebracht op een Franstalige school en na een studie Franse literaturen aan de Universiteit van Caïro, is Mona kleuterjuf Frans geworden op haar voormalige Franstalige kleuterschool. Omdat ze naast Frans ook vloeiend Engels spreekt, heeft ze haar carrière in Egypte vervolgd in de hotelindustrie. Daar heeft ze haar Nederlandse man leren kennen en is ze de liefde gevolgd naar Nederland.

IMG 8505 1 3x4 400

Mona in Nederland

Mona is voor vele bewoners van de Grunobuurt geen onbekende vanwege haar inzet op de school De Starter en buurtcentrum Stadspark. Het begin in Nederland was niet altijd even gemakkelijk, mede vanwege het taalprobleem. Mona pakte alles aan om de taal te leren en om tussen de mensen te komen. Zo heeft ze onder meer jaren als vrijwilliger gewerkt op De Starter, als onderwijsassistent, overblijfmoeder en ondersteunend leerkracht. Na schooltijd heeft Mona activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar georganiseerd, zoals Franse les, spel en dans. Toen Mona de mogelijkheid kreeg om de opleiding SPW (Sociaal Pedagogisch Werker, niveau 4 activiteitenbegeleidster) te volgen aan de Noorderpoort College, heeft ze deze kans gepakt. Dit resulteerde in het diploma Agogisch Medewerker.

Gastouder

Naast de zorg voor haar twee kinderen bleef zij actief in het buurthuis Stadspark, waar zij onder meer Oosterse dans en Franse Les heeft gegeven. Vanaf 2012 is Mona gastouder van 3 kinderen. Zij heeft een opvang aan huis en is aangesloten bij SKSG. Dit doet zij vier dagen in de week. De buurtkinderen zijn altijd welkom bij Mona om een boekje te lenen uit haar eigen bibliotheek. Het enige wat Mona verwacht van de kinderen is dat zij het boekje binnen drie weken terugbrengen, en dan aan Mona vertellen wat ze hebben gelezen.

Eigen bedrijf ‘Ludiek’

Vanaf april 2014 heeft Mona haar eigen bedrijf ‘Ludiek’ opgestart. Ludiek faciliteert Franse les voor beginners en gevorderden met de nadruk op luister- en spreekvaardigheden. Iedere vrijdag is Mona te vinden in ‘De Koppel’ waar zij lesgeeft aan liefhebbers van de Franse taal. Via een speelse methode wordt er nadruk gelegd op luisteren en spreken. Mona spreekt met zoveel passie over haar manier van lesgeven, dat de webredactie van de Grunobuurt erg enthousiast is geworden. Naast volwassenen heeft Mona op de vrijdagmiddag een voorleesuurtje in het Frans voor kinderen vanaf 4 jaar.

Interesse in een cursus Frans?

Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom op vrijdag langs in buurtpand Koppel, Grunostraat 1, voor een vrijblijvend gesprek.

Website: www.ludiek-groningen.nl


Wil je zelf een keer in Op de bank bij … of wil je iemand tippen? Stuur dan een mail met je naam en adres naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot ziens!

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Wil je dat jouw kind beter voor zichzelf opkomt? Meld je kind dan aan voor de training Sociaal weerbaar. Vanaf 27 f… https://t.co/VvVrk9GqWA

Grunobuurt

Pieter Bregman (Nijestee) vertelt in de Volkskrant over de problemen rond bouw sociale huurwoningen in de Grunobuur… https://t.co/OvHlLx2VLM

Grunobuurt

In de Snelliusstraat is dit weekend ingebroken. Via het balkon en een raampje naar binnen gekomen. Lamp was aan! De… https://t.co/2WPr0FmuUa

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt
Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok