In 'Op de bank bij …' maken we kennis met een bewoner van de Grunobuurt.

Deze keer zitten we in het zonnetje op de picknickbank bij Paulien van den Berg.

Wie: Paulien van den Berg met zoons Thomas (8) en Giel (6)
Wat: accountmanager bouw & civiele techniek bij Maandag
Waar: Grunostraat
Sinds: 2012

Als de redactie van de Grunobuurt.nl met Paulien afspreekt, is het een prachtige zomerse dag en besluiten we het gesprek te voeren op de picknickbank in de tuin achter de woning aan de Grunostraat.

Paulien, geboren en getogen in Groningen (Selwerd), is in 2012 met haar beide zoons (Thomas en Giel) in de Grunobuurt komen wonen. Na haar scheiding was ze op zoek naar een nieuw huis. Haar eerste reactie toen ze een woning in de Grunobuurt kreeg aangewezen was niet positief. De reputatie van ‘geen goede buurt’ was echter snel vergeten toen Paulien de nieuwe Grunostraat zag en de woning. Naast de fijne woning zijn de voorzieningen in de wijk voor Paulien ook belangrijk. De scholen zijn op loopafstand en de afstand van de Grunobuurt naar de feestjes in het Stadspark is ideaal.

Paulien is redelijk actief in de wijk en in stad Groningen. Ze was een van de deelnemers van Let’s Gro in 2015, een uniek inspiratiefestival over de toekomst van Groningen. Dit jaar wordt het festival gehouden op 9, 10 en 11 november. Drie dagen lang buigen de Groningers zich over de dynamiek, de vernieuwing en het heruitvinden van de hoofdstad van Noord-Nederland. Dichter bij huis heeft Paulien zich sterk gemaakt voor een speelplaats in de Grunobuurt. Bij de oplevering van de woningen in de Grunobuurt 1e fase, was er nog budget over en aan bewoners is destijds gevraagd om een idee in te dienen. Na het geven van een presentatie aan de Wijkraad is helaas het idee van Paulien afgeblazen. Uiteindelijk heeft het wel geresulteerd in de (kleinere) speelplek die nu in de Grunobuurt te vinden is.

Naast een drukke baan en gezin zet Paulien zich ook in voor de Hartstichting. Ze is contactpersoon voor ouders met een kind met een aangeboren hartafwijking voor de hart- en vaatgroep. Deze rol heet Hartenwijzer. Voor de Hartstichting zet Paulien zich in voor de collecte-organisatie van de stad Groningen. In dit kader willen we graag een oproep plaatsen voor collectanten. Ben je geïnteresseerd om te helpen en wil je 1x per jaar collecteren voor het goede doel? Geef je dan op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je zelf een keer in Op de bank bij … of wil je iemand tippen? Stuur dan een mail met je naam en adres naar de webredactie.

Verslag: Lucretia

Tot ziens!

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Wil je dat jouw kind beter voor zichzelf opkomt? Meld je kind dan aan voor de training Sociaal weerbaar. Vanaf 27 f… https://t.co/VvVrk9GqWA

Grunobuurt

Pieter Bregman (Nijestee) vertelt in de Volkskrant over de problemen rond bouw sociale huurwoningen in de Grunobuur… https://t.co/OvHlLx2VLM

Grunobuurt

In de Snelliusstraat is dit weekend ingebroken. Via het balkon en een raampje naar binnen gekomen. Lamp was aan! De… https://t.co/2WPr0FmuUa

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt
Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok