In 'Op de bank bij ...' maken we kennis met een bewoner van de Grunobuurt. Deze keer zitten we op de bank bij Sunca en kat Tony.

Wie: Sunca van Exel
Wat: op zoek naar een nieuwe baan
Waar: Hoornsediep
Sinds: 2006

Sunca woont samen met kat Tony en man Jeroen aan het Hoornsediep. Zij hebben twee zonen die inmiddels op zichzelf wonen. Sunca is geboren in Hoogkerk maar is opgegroeid in de Randstad. Het werk van haar man bracht de familie terug naar het noorden, naar de Paterswoldseweg. De ligging (station en Stadspark) was aantrekkelijk. Tien jaar geleden zijn ze naar het Hoornsediep verhuisd, met een prachtig uitzicht op het water.

Vogelhuisjesproject

Sunca heeft samen met haar man en de buren een vogelhuisje aan het Hoornsediep geadopteerd. De afgelopen jaren heeft ze diverse gierzwaluwen en spreeuwen langs zien vliegen. Het was geen moeilijke beslissing om ja te zeggen tegen dit vogelhuisjesproject; ook de achtertuin is het een waar walhalla voor vogels.vogelnestjes

Tijdens de laatste vogelhuisjesschoonmaakdag op 16 oktober 2016 waren zeven bewoners bereid gevonden om met lange ladder, borstel, vuilniszak en plamuurmes de vogelhuisjes schoon te maken. Vooral de mezen- en spreeuwenkastjes hadden een schoonmaakbeurt nodig. In sommige huisjes zat niks en soms trof men een waar kunstwerk aan met onder meer textielresten.

Liefde voor groen

Sunca is werkzaam geweest als leerkracht in het speciaal onderwijs en is na een reorganisatie boventallig geraakt. Haar liefde voor de natuur maakt dat ze nu kijkt naar een baan (of vrijwilligerswerk) in de natuur. Ondertussen is ze druk in de weer in de Grunotuin met haar eigen tuintjes en de kruidentuin.

Mocht je na het lezen van deze ‘Op de bank bij …’ ook een vogelhuisje willen adopteren of wil je meer informatie over de Grunotuin? Neem dan contact op met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

11 december 2016 | Lucretia

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Wil je dat jouw kind beter voor zichzelf opkomt? Meld je kind dan aan voor de training Sociaal weerbaar. Vanaf 27 f… https://t.co/VvVrk9GqWA

Grunobuurt

Pieter Bregman (Nijestee) vertelt in de Volkskrant over de problemen rond bouw sociale huurwoningen in de Grunobuur… https://t.co/OvHlLx2VLM

Grunobuurt

In de Snelliusstraat is dit weekend ingebroken. Via het balkon en een raampje naar binnen gekomen. Lamp was aan! De… https://t.co/2WPr0FmuUa

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt
Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok