Wijkteam Grunobuurt
In de Grunobuurt is een wijkteam actief, net als in veertien andere wijken in de stad Groningen. Het wijkteam bestaat uit bewoners (al dan niet verbonden aan Het Wilde Klupje of de wijkraad Grunobuurt-Zuid) en uit beroepskrachten die werkzaam zijn in de wijk. Het doel van het wijkteam is om de Grunobuurt nog leuker, beter, mooier, duurzamer, socialer, kortom: leefbaarder te maken. Het wijkteam haalt wensen en ideeën op uit de wijken en maakt de uitvoering daarvan mogelijk, onder meer met een financiële bijdrage. Ieder wijkteam heeft een eigen budget en kan dat naar eigen inzicht besteden aan de ideeën die de bewoners aandragen.

Mensen maken Stad
De gemeente Groningen en de Groninger woningcorporaties werken al sinds 2004 samen. De meest recente afspraken daarover zijn vastgelegd in het Nieuw Lokaal Akkoord 2.0. Mensen maken Stad! is hiervan het motto, wat aangeeft dat ‘mensen’ en ‘doen’ altijd centraal staan. En dat Stad het resultaat is van datgene wat de mensen doen, of dat nou professionals van gemeente of corporaties zijn of bewoners van de wijken. Samen maken we Stad. Meer informatie kun je hier nalezen.

Inspirerende voorbeelden
Een van de voorbeelden van door bewoners ingediende en uitgevoerde ideeën is de moestuin aan de Stephensonstraat. Deze “Grunotuin” voorziet duidelijk in een behoefte en er zijn al 40 bewoners bij betrokken. Ook het mini-festival “De Grunobuurt begroet de zomer” van afgelopen juni is een voorbeeld van een door wijkbewoners bedacht en uitgevoerd idee.

Ideeën, aanmelden of vragen voor het wijkteam?
Als u zich wilt aanmelden voor het wijkteam of als u vragen of ideeën voor de Grunobuurt heeft, neem dan gerust contact op met het wijkteam. U kunt een e-mail sturen naar de voorzitter Roelof Otten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact opnemen via (050) 853 35 33.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Last van strafbaar parkeergedrag door bijvoorbeeld bezoekers van een evenement? Tip van de BOA: meteen melden via… https://t.co/PmAnuE8Xq6

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok