De gemeentelijke visie op het Stadspark stamt uit 2006 en is op onderdelen verouderd. Op dit moment weten relatief weinig inwoners het park te vinden, terwijl de druk op andere groengebieden in de stad toeneemt. Men wil daarom ruimte bieden aan initiatieven die de mogelijkheden van het park vergroten of beter benutten, zonder bestaande kwaliteiten uit het oog te verliezen. Ook de fysieke bereikbaarheid en verbinding met de stad kan een stuk beter.

Daarom is eind 2018 door de gemeente Groningen de Klankbordgroep Stadspark in het leven geroepen om in overleg te gaan met omwonenden, gebruikers en andere belanghebbenden, zoals natuurorganisaties. De regie hiervan ligt bij de gemeente. Ook een vertegenwoordiger van Wijkraad Grunobuurt praat mee in deze klankbordgroep. De Stadsparkvisie van de wijkraad vind je hier. De wijkraad staat positief tegenover een goede balans tussen rust en reuring.

Voortgang

September 2019 is namens burgemeester en wethouders een brief naar de gemeenteraad gestuurd over de voortgang van de totstandkoming van de vernieuwde gemeentelijke visie. Zoals het nu lijkt zal men deze begin 2020 aan de gemeenteraad voorleggen. De wijkraad zal de plannen kritisch blijven volgen.

Evaluatie evenementenlocaties

In het kader van Evenementenbeleid staat dit jaar ook nog een gemeentelijke evaluatie van de evenementenlocaties in de planning, waaronder de locaties Stadspark en Drafbaan. Wijkraad Grunobuurt blijft ook op dit thema inbreng leveren.


Heb je een mening over het park of een origineel idee? Laat het de wijkraad dan vooral weten!
• e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• of kom langs op een spreekbuurtje


Meer informatie

Over Stadspark Groningen op deze website
Inwonerspanel geeft Stadspark een 7,3
Enquête OIS: Inwonerspanel Stadspark
website StadsparkGroningen.nl (bewonersinitiatief)
Plattegrond Stadspark (pdf) (door illustrator Sam Koetsier i.s.m. jij groningen magazine)

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Dus hebt u informatie, al is het ook maar iets dan moet u niet vergeten ons snel te bellen kijkt u anders alstublie… https://t.co/Y5Ezh4af7f

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.