Sinds enige tijd lopen de lijnen 3, 4, 85, 86, 89, 133 en 304 in de spitsuren forse vertragingen op tussen de Paterswoldseweg en Groningen Hoofdstation. U ondervindt hier helaas veel hinder van. De vertragingen op deze route worden voornamelijk veroorzaakt door de grote (spits)drukte op de Parkweg tussen Paterswoldseweg en Hoornsediep. Qbuzz is in overleg met de wegbeheerder om te kijken naar oplossingen die de overlast  kunnen verminderen. Door de complexiteit van de situatie is een structurele oplossing helaas niet snel te realiseren. Om toch de vertragingen te verminderen, rijden de lijnen 3, 4, 85, 86, 89, 133 en 304 vanaf maandag 13 oktober richting het Hoofdstation tijdelijk niet meer via de Parkweg, maar via de Eeldersingel. Hoewel de verkeersdrukte ook hier groot is, is de verwachting dat de bussen via deze route beter op tijd kunnen rijden.

Door deze wijziging vervalt de halte Kamerlingh Onnesstraat voor de lijnen 3, 4, 85, 86, 89, 133 en 304 richting het Hoofdstation. Reist u vanaf deze halte met de genoemde lijnen naar het Hoofdstation en verder, dan adviseren wij u in te stappen bij de Parkbrug (lijn 2 en 9). Deze halte ligt aan het Hoornsediep ter hoogte van de IJsselstraat. Ook kunt u instappen bij de halte Paterswoldseweg op de busbaan Koeriersterweg.

Reist u met de lijnen 3, 4, 85, 86, 89, 133 of 304 vanuit de regio naar de Parkweg, dan adviseren wij u uit te stappen bij de halte Paterswoldseweg. Vanaf het Hoofdstation rijden de bussen wel de gebruikelijke route via de Parkweg.

Lijn 6 rijdt wel in beide richtingen over de Parkweg.

 

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Ondertussen in COOP Lubbers aan de Paterswoldseweg ... Woensdag 18 december 10u gaat de supermarkt weer open. https://t.co/B7q50JIh5o

Grunobuurt

RT @dvhn_nl: Groningen legt 100.000 euro op tafel om in maart een goed gastheer te zijn voor enkele duizenden professionals uit de ict-were…

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.