Via Twitter en Facebook heb je misschien al een paar keer een oproep gezien om je aan te melden voor het Stadspanel: de online-enquête waarin stadjers hun mening kunnen geven over actuele onderwerpen in de gemeente Groningen.

Wat is het Stadspanel?

Het stadspanel wordt georganiseerd door OIS: Onderzoek Informatie en Statistiek Groningen. Deze onderzoeksafdeling van de gemeente Groningen verzamelt en analyseert gegevens over de gemeente. Eén van de manieren om gegevens te verzamelen is het Stadspanel. Zodra je je aanmeldt voor dit panel, krijg je regelmatig een uitnodiging voor een korte enquête over een actueel onderwerp in de gemeente Groningen, zoals afval, onderhoud, fietsen, parkeren of sport. De informatie uit deze enquêtes wordt gebruikt bij het ontwikkelen en evalueren van beleid.

Stadspanel Nieuwsbrief najaar 2018

Deelnemers van het Stadspanel kunnen ook een nieuwsbrief ontvangen. In de laatste nieuwsbrief vind je o.a. de resultaten van de Stadsenquête 2017. Hierin kun je bijvoorbeeld zien dat Stadjers niet zo tevreden zijn met de voorzieningen voor jongeren en ouderen. Over het niveau van onderhoud en schoon zijn de meningen zeer verdeeld. Over de brieven van de gemeente zijn de ondervraagden over het algemeen behoorlijk tevreden.

De resultaten van de Fietsenquête 2018 vind je ook in de nieuwsbrief. Een paar feitjes uit het onderzoek: 
• Een Stadjer heeft anderhalve fiets, een huishouden heeft er 3,1.
• 21% van de ondervraagden heeft alleen een fiets als vervoermiddel.
• De meest veilige fietspaden zijn de Paterswoldseweg, de Hereweg en het Damsterdiep.
• Het meest onveilig voelen respondenten zich op de Korreweg.
• Bussen houden het meest rekening met fietsers, taxi’s het minst.
• 25% van de ondervraagden is nog nooit op de fiets naar werk of studie gegaan.
• Belangrijkste redenen om te fietsen: ideaal voor korte afstanden (84%), gevolgd door goed voor gezondheid en conditie (81%).
• Fietsen in Groningen krijgt gemiddeld een 7,3.

Het openbaar vervoer komt er goed vanaf: ‘we’ zijn met name positief over de regelmaat, frequentie en de stiptheid van de bussen. Over de prijs van een treinkaartje zijn we minder te spreken.

Verder lijken ook Stadjers zo zoetjesaan klaar te zijn voor een centrale vuurwerkshow: de helft geeft aan geen voorstander te zijn van het zelf aansteken van vuurwerk en driekwart lijkt zo’n vuurwerkshow een goed idee.

Aanmelden

Wil je je mening over de Stad ook terugvinden in een onderzoek, meld je dan hier aan voor het Stadspanel. Kijk ook even onder het menu ‘Panels’, want er is ook een Veiligheidspanel, een Bedrijvenpanel en een Jongerenpanel.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

RT @Nijestee: Hebben wij onlangs onderhoud uitgevoerd aan uw keuken, badkamer, toilet of cv of zijn we voor een andere grote klus bij u gew…

Grunobuurt

In de folder 'Activiteitenprogramma Buurtcentrum Stadspark mei-juni 2019' vind je alle speciale mei+juni-activiteit… https://t.co/KGdfXtlfGb

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK