Dit jaar is het 75 jaar geleden dat tienduizenden geallieerde soldaten in de vroege ochtend van 6 juni op de stranden van Normandië landen om Europa te bevrijden van de Duitse bezetter. In het kader van dit jubileum organiseert Battlefield Tours op dinsdag 16 april 2019 een lezing over de opmars van de Canadezen van D-Day tot Groningen.

Tijdens deze lezing zal Joël Stoppels uitgebreid ingaan op de opmars van de Canadezen in 1944 en 1945. Momenteel schrijft Joël Stoppels samen met Hans Beukema een boek over de bevrijding van de stad en provincie Groningen in april en mei 1945. Door uitvoerig onderzoek in de Canadese archieven is er veel nieuwe informatie bovengekomen. Deze nieuwe informatie zal ook als leidraad dienen voor deze unieke lezing. Aangevuld met ooggetuigenverslagen, filmpjes en een prachtige Powerpoint zal Joël Stoppels het op een boeiende en indrukwekkende manier vertellen.

In de pauze is er een kleine boekenmarkt waarbij het mogelijk is om boeken over het thema de Tweede Wereldoorlog te kopen. Een verslaggever van de stichting De Verhalen van Groningen legt verhalen van ooggetuigen vast voor de jongere generaties. Ook is er mogelijkheid tot het bekijken en delen van foto’s uit oorlogstijd.

Praktische informatie

    De avond is kosteloos te bezoeken en begint om 19:30 uur.
    Reserveren is niet nodig, er is plek voor 150 geïnteresseerden.
    Adres: De Rank, Paterswoldseweg 123, 9727 BE Groningen.
    In de pauze is er koffie en thee te verkrijgen voor 1,00 euro.


Op 13 april 1945 kwamen de Canadezen vanaf Eelde-Paterswolde over de Paterswoldseweg de stad binnen.
In 2015 was dat 70 jaar geleden. Op zaterdag 14 juni 2015 was er een battlefield tour door de stad Groningen, onder andere door de Grunobuurt.

 

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Vandaag in 2014. Blok Typhoon is in aanbouw. Het casco van de begane grond staat. De zandweg wordt de James Wattst… https://t.co/c7ia5K8biE

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

wijkvernieuwing Grunobuurt-Noord

Stadspark Groningen tegel sec

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.