door Roel Harkema

Aan de Paterswoldseweg komt er een nieuw stukje groen bij, ter hoogte van Openbare Dalton School de Starter. De nieuw te planten bomen en heesters zijn ter compensatie van eerder verdwenen groen. Er zijn op die plek een aantal jaren geleden drie grote kastanjes gekapt. Deze waren aangetast door de beruchte kastanjebloedingsziekte, waardoor er grote takken uit braken. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie en de monumentale kastanjes konden niet blijven staan. Enige tijd daarna moesten voor de verbouwingsplannen van de school en de realisatie van het speelplein een aantal andere struiken en bomen wijken, waaronder een grote esdoorn. De afspraken die destijds over herplant zijn gemaakt waren wat weggezakt, maar mede dankzij de vasthoudendheid van een paar buurtbewoners en de wijkraad ligt er nu een mooi beplantingsplan van de gemeente!

In het bestaande gras worden in totaal 11 nieuwe bomen geplant; 3 rode esdoorns, 2 amberbomen, 3 rode zuilbeuken en 3 Noorse esdoorns. De Noorse esdoorns komen in beheer van de school. De nieuwe bomen hebben bij aanplant een behoorlijk maat, ze zijn naar verwachting 30-35cm in omtrek en 10-12cm in doorsnede. Verder worden 3 verschillende soorten heesters aangeplant: sleedoorn, vuilboom (of sporkehout) en wilde roos (egelantier). In het ontwerp is rekening gehouden met esthetiek en ecologische waarden. Waarschijnlijk wordt het groenplan komend najaar gerealiseerd en anders gaat men voorjaar 2020 aan de slag. De gemeente wil er haast mee maken.

Het exacte concept beplantingsplan vind je hier (pdf)

 

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Last van strafbaar parkeergedrag door bijvoorbeeld bezoekers van een evenement? Tip van de BOA: meteen melden via… https://t.co/PmAnuE8Xq6

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok