Airbnb begon in 2008 als een website waarop mensen hun huis tijdelijk als vakantieadres aan toeristen aanboden als ze zelf op vakantie waren of tijdelijk elders verbleven. Inmiddels worden tienduizenden huizen in de hele wereld verhuurd voor toeristisch gebruik. Hoe zit dat in en om de Grunobuurt?

Groningen is cycling by the Canals

In de lijst van topbestemmingen 2020 zet de internationale reisgids Lonely planet Nederland maar liefst op de zevende plek. De positieve reisrecensie zal het toeristenaantal in Nederland ongetwijfeld verder doen toenemen. Pikt Groningen als fietsstad daar een graantje van mee? En hoe zit dat met buurtbewoners in de Grunobuurt: gaan zij massaal hun huis verhuren via Airbnb?

Airbnb in Grunobuurt en Laanhuizen

Uit de website van Airbnb valt op te maken dat er op dit moment 9 woningen worden aangeboden in deze buurt. De trefwoorden Stadspark, Stadcentrum en Centraal Station (voor Groningers uiteraard bekend als Hoofdstation) springen eruit. De prijzen variëren van 30 euro per nacht voor een kamertje tot maar liefst 253 per nacht voor een 10 persoonshuis.
Handig als je een extra slaap plek zoekt in de buurt voor logés. Aantrekkelijk als je bijvoorbeeld met Winterwelvaart of ESNS zelf de stad uit bent en je huis toch leeg staat. Vervelend als je als buurtbewoner opeens overlast ondervindt van onverwachte tijdelijke buren …

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Dus hebt u informatie, al is het ook maar iets dan moet u niet vergeten ons snel te bellen kijkt u anders alstublie… https://t.co/Y5Ezh4af7f

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.