In het artikel Meer groen? Vraag een boom aan! van december 2019 kon je lezen over het bomenplan van Nijestee en het plan van de gemeente Groningen. Bij dat laatste plan (‘een nieuwe dag, een nieuwe boom’) was toen nog niet duidelijk hoe je dan bij de gemeente een geschikte locatie kon doorgeven. Inmiddels weten we dat wel.

April 2020: vaststelling in de raad

Het bomenproject moet eerst nog vastgesteld woorden in de gemeenteraad. Dat gebeurt in april 2020. Zodra het project is vastgesteld, gaat de gemeente Groningen uitgebreid communiceren over het bomenproject.
Tip van de webredactie: neem een abonnement op een van de nieuwsbrieven van de gemeente.

Alvast locatie doorgeven?

Je kunt wachten totdat de gemeente een officieel meldpunt, e-mailadres o.i.d. openstelt, maar je kunt ook nu al een geschikte locatie voor een boom doorgeven. Dat kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan van ons de naam en het e-mailadres van de ambtenaar die de aanvragen in de tussentijd verzamelt. Bij hem (ja, het is een man) kun je ook terecht voor vragen over het bomenproject.

Bomen in najaar 2020 geplant

De gemeente Groningen maakt eerst een lijst met alle aanvragen. Uit die lijst wordt vervolgens een keuze gemaakt. Omdat de ideale periodes om een boom te planten het voor- en het najaar zijn, worden de bomen in het najaar van 2020 geplant.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

wijkvernieuwing Grunobuurt-Noord

Stadspark Groningen tegel sec

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.