Zondag 16 februari j.l. vond de onthulling plaats van een maquette van het vroegere kerkgebouw van de Nederlands Hervormde kerk aan de ingang van het Stadspark. Deze eenvoudige barak stond in de Grunobuurt bekend als "de Kapel". Van 1949 tot 1970 diende dit gebouw als onderkomen voor de kerkgangers in de Grunobuurt en Laanhuizen.

De maquette staat nu in de hal van het gebouw van Evangelische gemeente De Rank aan de Paterswoldseweg 123. Dit kerkgebouw staat op precies de zelfde plek waar vroeger "De Kapel" stond. In 1970 werd "De Kapel" afgebroken en bouwde de Nederlands Hervormde Kerk hier een nieuw gebouw. Dit gebouw werd enkele jaren later overgenomen door Evangelische gemeente De Rank.

De onthulling van de maquette vond plaats door mevrouw Van Ganswijk, een bewoonster van de Grunobuurt. Zij bezocht vroeger het oude gebouw tijdens de zondagse samenkomsten. Ook in het nieuwe gebouw was zij actief o.a. door het leiden van jeugdclubs.

Het is niet bekend wie de maker is van de maquette. Destijds bij het ontruimen van het gebouw door de Nederlands Hervormde gemeente dreigde het kunstwerk in de vuilnisbak terecht te komen, maar dat heeft mevrouw Van Ganswijk weten te voorkomen. Zij heeft de maquette jaren lang bewaard en hem enige tijd geleden aan De Rank geschonken. Piet Weeber, actief binnen De Rank, heeft de maquette vakkundig opgeknapt. Hij hielp ook bij de onthulling.

De maquette is elke zondagmorgen te bekijken. Voor de aanvang van de samenkomst (start om 10 uur) en bij het koffiedrinken daarna (start rond half 12) is iedereen van harte welkom.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Dus hebt u informatie, al is het ook maar iets dan moet u niet vergeten ons snel te bellen kijkt u anders alstublie… https://t.co/Y5Ezh4af7f

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.