•  

  namens Buurtcentrum Stadspark en WIJ

   

  Alle informatie vind je op onderstaande aankondiging. Vrije toegang voor buurtbewoners en bezoekers Buurtcentrum

  OliebollenBC2022

 •  

  namens Buurtcentrum Stadspark

   

  Alle informatie vind je op onderstaande aankondiging. Belangrijk is dat je je wel even aanmeldt; dat kan tot maandag 19 december.

   

 •  

  namens de gemeente Groningen

  Rondom de kinderboerderij in het Stadspark is tijdens oud en nieuw een vuurwerkvrije zone. Dit is een gebied waar helemaal geen vuurwerk afgestoken mag worden. Met de vuurwerkvrije zone wil de gemeente de dieren beschermen tegen het gevaar, de schade en overlast van vuurwerk.

 •  

  namens de gemeente Groningen


  Helaas kunnen we oud en nieuw weer niet vieren zoals we dat voor 2020 graag deden. Nederland is in lockdown tegen de verspreiding van het coronavirus. Vier oud en nieuw daarom thuis, met uw eigen gezin of huisgenoten. Evenementen en feesten zijn niet toegestaan. Ook is er een landelijk verbod op vuurwerk.

  Burgemeester Koen Schuiling: “Maak het thuis gezellig, wens uw buren gelukkig nieuwjaar over de haag en beperk het vuurwerk tot de sterretjes die u wellicht nog had liggen. Met ieders medewerking
  maken we er een veilige, en toch gezellige jaarwisseling van. Met elkaar komen we ook deze lockdownperiode door.”

  Vuurwerkverbod
  In het hele land is vuurwerk verboden tijdens oud en nieuw 2021-2022. U mag het niet verkopen of afsteken. Het kabinet wil hiermee voorkomen dat er vuurwerkslachtoffers naar het ziekenhuis
  moeten. Door het coronavirus is de werkdruk in de zorg al een lange tijd te hoog. Sterretjes, knalerwten en trektouwtjes zijn wel toegestaan. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl.

  Carbidschieten
  Carbidschieten is verboden binnen de bebouwde kom. Dit verbod is er omdat carbidschieten gevaarlijk kan zijn voor mensen, dieren en gebouwen. Wie geen ervaring heeft, loopt extra kans om gewond te raken. Ook geeft carbidschieten overlast voor de omgeving. Carbidschieten mag alleen onder strenge voorwaarden buiten de bebouwde kom. Dan mag het tussen 31 december 10:00 en 1 januari 02:00 uur, alleen als het veilig kan en niet op de openbare weg. Bekijk de regels op gemeente.groningen.nl/oud-en-nieuw-vieren-en-corona. Tips voor veilig carbidschieten staan op de website Wie is de BOCK: wieisdebock.nl.

  WIJ Groningen
  In de aanloop naar oud en nieuw en tijdens de jaarwisseling zijn de medewerkers van WIJ Groningen veel aanwezig in de buurten. Ze maken rondes door de wijk. Ook hebben zij overleg met onder meer
  buurtbewoners, verenigingen, speeltuinen, buurthuizen en andere lokale organisaties. Hebt u vragen, ideeën of zorgen? U kunt contact opnemen met het WIJ-team in de buurt. Adres en telefoonnummer vindt u op wij.groningen.nl.

  Overlast melden
  Overlast van bijvoorbeeld vuurwerk en carbid kunt u melden bij het Meldpunt Overlast en Zorg. Het Meldpunt Overlast en Zorg is bereikbaar via tel. 050-587 58 85, maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur, en via de website: gemeente.groningen.nl/overlast-en-zorg-melden. Ervaart u op dit moment ernstige overlast en denkt u dat ingrijpen door de politie nodig is? Bel de politie: 0900-8844. Bij acuut gevaar belt u 112.

 •  

  De buurtbewoners welke actief zijn in de wijkraad, de activiteitengroep / Gruno's Buurtcafé en de webredactie wensen u een fijne Jaarwisseling en een gezond, voorspoedig nieuwjaar!

   


 • foto door MEAX / www.meaxprod.fr via Unsplash

  Kerst 2020 zal anders zijn dan andere jaren. Toch blijft het leuk om een boom te versieren, de kerstster voor het raam te hangen of je tuin of balkon uitbundig te verlichten. Hoe leuk is het om je kerstsfeer met elkaar te delen?

  Deel daarom je kerstige foto onder de hastag #grunokerst op Facebook, Instagram of Twitter en laat al je Grunoburen meegenieten! Je kunt je foto natuurlijk ook mailen naar info@grunobuurt, dan delen wij ’m voor je.

  Dus struin nog even op zolder of kijk in de kelderkast en maak er wat moois van!

  Have a veilige #GrunoKerst 🎅🏻 🎄

  Liefs,
  redactie Grunobuurt.nl

  Twitter: @grunobuurt
  Facebook: grunobuurt.groningen
  Instagram: @grunobuurt
  Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


  Lees ook deze berichten:

   

 • Door Wijkraad Grunobuurt

  Hallo buren en buurtgenoten,

  Dit jaar geen knallend uiteinde, geef gehoor aan het verbod op vuurwerk, en een veilige & geruste jaarwissel 2020-2021

  Graag willen we jullie aandacht vragen voor het volgende:

  Zoals we allemaal weten is dit jaar anders door Corona. Door Corona zijn de zorg, ziekenhuizen en de handhaving extra belast. Daarom willen we in onze buurt de bewoners verzoeken om dit jaar geen vuurwerk af te steken en gehoor te geven aan het vuurwerk-verbod.

  Door dit jaar geen vuurwerk af te steken kunnen we allemaal een steentje bijdragen om de zorg, de hulpverleners en de politie te ontlasten.
  Met het tijdelijk vuurwerk verbod dit jaar is er een ‘zero tolerance’ op het afsteken van vuurwerk; mocht u iets zien of horen dan vragen we u om de politie te bellen op het algemeen telefoonnummer 0900 - 8844.

  Tijdens de maand december is er een speciaal team actief dat gehoor geeft aan (vuurwerk)meldingen en bereikt kan worden via het algemene telefoonnummer van de politie 0900 - 8844 of melden via; https://gemeente.groningen.nl/overlast-en-zorg-melden

  Samen kunnen we helpen om het veiliger te maken en de ziekenhuizen niet onnodig te belasten.

  De wijkraad wenst jullie veilige feestdagen en een goed 2021.

  Wijkraad Grunobuurt
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 • Door Nijestee

  Oplevering Lampisterie

  De 101 woningen in Lampisterie worden vanaf begin januari 2021 opgeleverd. De eerste bewoners krijgen op 5 januari 2021 de sleutel van hun nieuwe woning. Vanwege de corona-maatregelen doen we de sleuteluitgifte in delen. Alle bewoners hebben eind januari de sleutels van hun nieuwe woning.

  Om de verspreiding van corona tegen te gaan organiseren we op dit moment geen open dag voor Lampisterie. Buurtbewoners kunnen Lampisterie nu niet van binnen bekijken. We hopen dat dit bij Tractie te zijner tijd wel kan.

  Flora en fauna

  Op het binnenterrein van Lampisterie zijn hagen en 3 bomen geplant. De hagen in de voortuinen van de woningen in Lampisterie zijn met kerst allemaal geplant.

  Leuk weetje: in totaal komen 75 nestkasten in Lampisterie:
  - 45 voor gierzwaluwen
  - 16 voor vleermuizen
  - 14 dubbele kasten (2 onder 1 kap) voor huismussen


 • door WIJ

  De medewerkers van WIJ Groningen zijn in de aanloop van oud en nieuw veel aanwezig in de buurt om vanuit daar met de bewoners in gesprek te gaan over oud en nieuw. We zijn benieuwd hoe de bewoners in de buurten oud en nieuw in dit bijzondere jaar voor zich zien en of men zich zorgen maakt en waar wij, op een coronaproof manier, toch nog ondersteuning kunnen bieden om deze zorgen zoveel mogelijk weg te nemen.

  Dit doen we met de verschillende WIJ-collega’s in de verschillende gebieden waar WIJ actief is. We maken contact door middel van dagelijkse straatrondes door de wijken, onderhouden contact met actieve (bewoners)verenigingen, speeltuinen, buurthuizen etc. om vanuit daar in gesprek te blijven met de buurt over oud en nieuw. Daar waar nodig  hebben we contact met onze samenwerkingspartners in de wijken. • Door de gemeente Groningen

  Oud en nieuw vieren en corona

  Helaas kunnen we oud en nieuw dit jaar niet vieren zoals we dat altijd graag doen. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, adviseren we u dringend om ook tijdens de jaarwisseling afstand te houden, drukke plekken te mijden en oud en nieuw zoveel mogelijk thuis te vieren, met uw eigen gezin of huisgenoten. Evenementen en feesten zijn dit jaar helaas niet toegestaan.

  Ondersteuning in de wijken

  In de aanloop naar oud en nieuw en tijdens de jaarwisseling zijn de medewerkers van WIJ Groningen veel aanwezig in de buurten. Inwoners en bewonersverenigingen kunnen bij hen terecht als ze vragen hebben of zich zorgen maken. De WIJ-medewerkers maken dagelijks rondes door de wijk. Ook hebben zij overleg met o.a. verenigingen, speeltuinen, buurthuizen en organisaties.

  Hebt u vragen, ideeën of zorgen? U kunt contact opnemen met het WIJ-team in de buurt. Adres en telefoonnummer vindt u op www.wijgroningen.nl.


 • Rondom de kinderboerderij in het Stadspark is tijdens oud en nieuw een vuurwerkvrije zone. In deze zone mag geen vuurwerk worden afgestoken. De vuurwerkvrije zone is ingesteld omdat de gemeente de dieren wil beschermen tegen het gevaar, de schade en overlast van vuurwerk.


 • door Nijestee, december 2019 – de originele nieuwsbrief vind je HIER

  Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang van de wijkvernieuwing in de Grunobuurt.


 • Weet je een mooie plek voor een boom? Dan zou die er zomaar kunnen komen. Nijestee én de gemeente Groningen zijn namelijk op zoek naar plekken om bomen te planten.

  Bomenplan Nijestee

  Nijestee bestaat in 2019 100 jaar, daarom plant de woningbouwcorporatie 100 bomen in de stad. Weet je als huurder van Nijestee een geschikte plek voor een boom op grond van Nijestee? Dan kun je dat doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nijestee zoekt vervolgens samen met jou uit wat er mogelijk is. De bomen worden uiteraard alleen geplant na goed overleg met de direct omwonenden.


 • door Gemeente Groningen

  Net zoals andere jaren komt er eind december weer een nieuwe afvalwijzer waarin vermeld wordt wanneer uw container wordt geleegd, het oud papier wordt opgehaald en hoe andere afvalstromen worden ingezameld. Deze afvalwijzer vindt u op de website van de gemeente Groningen. U kunt deze afvalwijzer downloaden en afdrukken.


 • Kerst vier je samen!

  ‘De Rank’ bij de ingang van het Stadspark (aan de Paterswoldseweg) nodigt je uit om mee te doen aan hun activiteiten. Zij hebben een paar mooie dagen op het programma staan. En zij nodigen hun Grunoburen, en ieder ander die wil komen, uit om gezellig samen de feestdagen te vieren.


 • Vrijdag 13 december wordt de onderdoorgang Paterswoldseweg feestelijk geopend. Met de feestelijkheden willen de betrokken organisaties de bewoners en ondernemers bedanken voor het geduld en begrip na de jarenlange bouwwerkzaamheden en verkeersomleidingen. Na het formele openingsmoment is iedereen uit de wijk en omgeving vanaf 15.00 uur welkom om de opening te vieren met livemuziek, theater, straatspelletjes, Groningse eterij en gezelligheid. Kortom, Dik Doun in tunnel.


 • Vrijdag 27 december, 3e kerstdag, opent de KelderBar om 16.00 uur de deuren voor het Buurtcafé en het oliebollenfestijn! De oliebol uit het knuistje en een kop glühwein of chocolademelk zijn gratis.

  Rond etenstijd kun je (tegen een kleine vergoeding) een lekkere kop soep eten.

  Kom je ook gezellig langs?


 • Zaterdag 20 juni 2020 wordt voor de 2e keer het festival StadsparkLive gehouden. Inmiddels zijn de eerste namen bekend: The Script, Kensington, Iggy Pop en Passenger. Organisator Mojo wilde voor kerst 2019 de complete line-up bekendmaken, maar dat lukte niet. In editie 2 is Bert Visscher wederom de host op het hoofdpodium.

  Directeur John Mulder van Mojo wil de komende jaren graag StadsparkLive laten uitgroeien tot het ‘Pinkpop van het noorden’. John Mulder: "Het heeft ook te maken hoe het hier valt. Is er niet teveel overlast? Dat moeten we met de stad en de bewoners uitvinden. We willen niet binnen denderen en ons ding doen. We willen het samen doen."

  De kaartverkoop is 23 november 2019 begonnen.

 •  

  Waar een wil is, komt een weg, is de titel van het rapport van de Commissie Hertogh, dat donderdagmiddag werd gepresenteerd door voorzitter prof. dr. ir. M.J.C.M. Hertogh. De commissie ziet voldoende aanleiding om door te gaan met de uitvoering van het project binnen het huidige contract en geeft zeven aanbevelingen om het project weer op koers te laten komen.

  In een eerste reactie geven Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort aan de aanbevelingen op hoofdlijnen te onderschrijven. De komende periode staat in het teken van het voeren van gesprekken om de aanbevelingen uit te werken en aan te scherpen. De heer Hertogh zal dit proces te begeleiden. De uitkomsten hiervan en een plan van aanpak worden begin april 2019 verwacht. Ondertussen gaan de voorbereidende werkzaamheden buiten door.


 • In het Stadspark start vanaf 2019 een nieuw jaarlijks evenement: StadsparkLive. De eerste editie van dit eendaagse muziekfestival is op zaterdag 22 juni 2019.


 • Zaterdagavond 2 maart 2019 vindt de Nacht van Groningen voor de 18e keer plaats. Het jaarlijkse loopevenement in de binnenstad van Groningen is een van de weinige in Groningen en omstreken waarbij alle afstanden in het donker worden afgelegd. Het parcours voert deels door de binnenstad van Groningen en deels door het Noorderplantsoen. De Nacht van Groningen kent de volgende afstanden: 5 km, 10 km, de Halve Marathon (21,1 km) en de 10 Engelse Mijl.

  Door de Nacht van Groningen vroeg op de loopkalender te plaatsen doet het evenement zijn naam eer aan. Iedereen loopt zijn afstand in het donker. De organisatie zorgt voor een sfeervol parcours met extra verlichting en muziek: een goede motivatie voor de deelnemers en leuk voor toeschouwers die naar het evenement komen. Toeschouwers en lopers kunnen natuurlijk ook zelf lampjes of opvallende kleding dragen om er een bijzonder loopfeest van te maken.

  Meelopen als groep, buurt of straat?

  Groepen kunnen zich samen inschrijven voor de Nacht en krijgen een startnummer waarop bijvoorbeeld hun team- of wijknaam staat weergegeven. Na de finish krijgt iedere deelnemer een welverdiend drankje in de stad.

  Is de Grunobuurt sterk vertegenwoordigd tijdens de Nacht? Kijk voor meer informatie over de Nacht van Groningen op www.nachtvangroningen.nl of schrijf je meteen in via deze link.


 • Deze week is de derde nieuwsbrief van dit jaar huis-aan-huis in de Grunobuurt verspreid. De nieuwsbrief wordt verzorgd door Wijkraad Grunobuurt in samenwerking met de werkgroep webredactie van Grunobuurt.nl.

  Mocht je de nieuwsbrief op een of andere manier niet hebben ontvangen, dan kun je hem hier (pdf) lezen.

  Woon je niet in de Grunobuurt, maar wil je de nieuwsbrief wel ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt de nieuwsbrieven van de Grunobuurt dan per e-mail.

  Nieuwsupdates

  De nieuwsbrieven verschijnen één keer per kwartaal. Tussendoor kun je per mail nieuwsupdates ontvangen: een e-mail met een overzicht van de laatste artikelen op Grunobuurt.nl en/ of een aankondiging van een bijeenkomst in de wijk. Deze nieuwsupdates worden ongeveer één keer per maand verstuurd. Je kunt je opgeven voor de nieuwsupdates via het blauwe blok ‘aanmelden nieuwsupdate’.


  Eerdere nieuwsbrieven 2018

  nr.1 – juni 2018
  nr.2 – september 2018

   


 • Op 10 december heeft er een zeer positief gesprek plaats gevonden tussen de Wijkraad Grunobuurt en de gemeente over een aantal door buurtbewoners aangedragen verkeersknelpunten in en rond de Grunobuurt.

  Door Wijkraad Grunobuurt

  13 Verkeersknelpunten in de Grunobuurt

  Vanuit wijkbewoners hebben we dit jaar 13 knelpunten doorgekregen die als vervelend of zelfs als gevaarlijk wordt ervaren. Ondersteund door aangedragen filmpjes en foto’s van buurtbewoners hebben we bij de gemeente een goed beeld kunnen schetsen van enkele gevaarlijke plekken in de wijk.

  Wat komt er op ons af?

  Ook hebben we onze grote zorg uitgesproken over toekomstige ontwikkelingen omdat er onvoldoende zicht is op wat er op ons afkomt. Bouwverkeer als gevolg van wijkvernieuwing, aanpak Ring Zuid en Stationsgebied dendert door de wijk. Het is niet duidelijk welke verkeersstromen zich zullen gaan verplaatsen door bijvoorbeeld de onderdoorgang Paterswoldseweg en Aanpak Ring Zuid en hoe dit inpasbaar is in de soms nu al veel te smalle wegen en op de erg drukke kruispunten.

  We hebben niet meteen de illusie dat alle 13 verkeersknelpunten allemaal eenvoudig zijn op te lossen. We gaan ons daarom in eerste instantie focussen op een top 3 van de meest gevaarlijke situaties. Wellicht moeten we ook concluderen dat sommige punten niet op te lossen zijn, simpelweg omdat we in een drukke stad wonen, waar veel fietsers, auto’s en wandelaars elkaar kruisen en gebruikmaken van hetzelfde wegennet.

  Een vervolggesprek hierover vindt plaats begin 2019. We streven ernaar dat we op 18 maart 2019 tijdens de Heel de Buurtvergadering concreet door de gemeente kunnen worden bijgepraat middels een korte presentatie over een top 3 van knelpunten.

 •  

  Aan bewoners, ondernemers en instellingen van de Grunobuurt.

  Graag willen wij u informeren over de voortgang van de “Rioolsanering in de Grunobuurt”.

  Tussen maart 2018 en nu is er hard gewerkt waardoor de werkzaamheden aan de Paterswoldseweg, Snelliusstraat, Lorentzstraat, Huygensstraat en Muntinglaan van dit project volledig zijn voltooid. Momenteel zijn de straatmakers druk aan het werk om Kamerling Onnesstraat dicht te straten en in van der Waalsstraat de riolering aan te brengen. De van der Waalsstraat zal na het aanbrengen van de riolering nog worden voorzien van een tijdelijke verharding. Deze werkzaamheden zijn voor de kerstdagen afgerond.


 • Een stel dat een kindje verwacht moet hun huis noodgedwongen verlaten. Het zorgt voor onrust en onzekerheid. Samen met andere buurtbewoners trekt het jonge stel weg. Waar zal hun kindje worden geboren en... zal de buurt ooit weer zo levendig worden als voorheen?

  Deze mooie en grappige familievoorstelling door studenten van het Noorderpoort in samenwerking met bewoners van de Grunobuurt is dinsdag 18 december te zien in de Springerzaal van het MartiniPlaza:
  • eerste voorstelling: 13.00 uur
  • tweede voorstelling: 15.30 uur

 •  

  Gebreken in uw buurt melden

  Is er iets kapot, stuk of een gevaar bij u in de buurt? Bijvoorbeeld een lantaarnpaal of stoeptegel? Dan kunt u een melding doen bij de gemeente.

  Link: Gebreken in de buurt melden


 • Vernieuwing naast traditie

  Alle Stadjers zijn van harte welkom op zondag 1 januari 2017 op het Nieuwjaars feest van de gemeente in MartiniPlaza. Het feest krijgt het karakter van een festival: Het Nieuwjaarsfestival Groningen 2017.

  De gemeente heeft samen met de organisatoren van de Nieuwjaarsfeesten van de afgelopen vier jaar en MartiniPlaza een aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld. Het Nieuwjaarsfestival 2017 belooft een gezellig feest voor jong en oud te worden.  


 • 14 januari 2017 wordt het eerste Repair Café gehouden in de Rivierenbuurt. Hiervoor is het Repair Café op zoek naar gereedschap. Heeft u gereedschap over en wilt u dit een tweede leven bezorgen? Lever het dan in bij Stichting Doedertoe, Rabenhauptstraat 45, Groningen. U kunt het gereedschap inleveren in de bak aan de rechterkant bij binnenkomst. Alvast hartelijk bedankt!

  Voor meer informatie over het Repair Café in de Rivierenbuurt kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Meer informatie over het wereldwijde fenomeen Repair Café vindt u op RepairCafe.org.

 •  

  Noteer alvast in uw agenda....

  Vrijdag 16 december a.s. is het alweer zover: de gezellige Grunobuurt Kerstborrel in het Buurtcentrum Stadspark !!

   


 • De redactie van de Wijkwebsite www.grunobuurt.nl en de Wijkraad Grunobuurt wensen u een prachtig nieuwjaar in goede gezondheid.

   

  !! VEUL  HAAIL  EN  ZEGEN  VEUR  2016  !!

   

   


 • De gemeente Groningen biedt nu een gratis energieadvies aan voor VvE’s (Verenigingen van Eigenaren) tot 24 appartementen. Voor grotere VvE’s geldt een ruime vergoeding. Elke VvE voor particuliere woningen, gebouwd vóór 2000, komt hiervoor in aanmerking.


 • Het was wederom een SUPERgeslaagd feest, onze kerstborrel 2015!

  Ruim 130 buurtbwoners hebben we kunnen verwelkomen op vrijdag 18 december. De gasten werden om 17.00 uur ontvangen bij ons Buurtcentrum Stadspark met glühwein en warme chocolademelk. Het koor Ratatouille trakteerde de Grunobuurters op kerstliederen.

 • De webredactie van deze wijkwebsite zoekt versterking. Vind je het leuk om artikelen te schrijven, foto’s te maken (van activiteiten, bezienswaardigheden en het gewone reilen en zeilen van het wonen en leven in de Grunobuurt) en om mensen te interviewen? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

  De webredactie bestaat uit vier personen en we vergaderen ongeveer een keer per zes weken in de avonduren. Je hoeft niet in de Grunobuurt te wonen, maar bekendheid met de wijk is natuurlijk wel een pre.

  Heb je belangstelling of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


 • Door de gemeente Groningen

  In het zuidelijke deel van de Grunobuurt komt nieuwe riolering. Omdat hiervoor de straten toch open moeten, hebben burgemeester en wethouders ook een plan laten opstellen voor een herinrichting van deze wijk. Dit plan is besproken met de bewonersorganisatie Grunobuurt, bedrijven, instanties, en met overige betrokkenen op een informatieavond. U kunt er nu uw mening over geven in het kader van de inspraak.


 • De Zwarte Hond en Nijestee hebben de VKG Architectuurprijs 2015/2016 in ontvangst mogen nemen voor het appartementencomplex Typhoon! Hieronder kunt u de samenvatting van het juryrapport nalezen.

  Winnaar Nieuwbouw Appartementen:

  Typhoon, Groningen  
  Ontwerp: De Zwarte Hond, Groningen  
  Opdrachtgever: Nijestee, Groningen


 • Bijna elke maand vind je op Grunobuurt.nl een nieuwe Ontdek de plek: een foto van een detail van een huis, gebouw, straat, hek, tuin (kortom, ‘object’) uit de Grunobuurt. Wat is de oplossing van Ontdek de plek van augustus en wat is de plek van december 2015?

 •  

  In en nabij de Grunobuurt werkt Waterbedrijf Groningen aan het verleggen van waterleidingen voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Omwonenden hebben een brief gekregen over de actuele stand van zaken.

  Lees verder op de site van Aanpak Ring Zuid: http://www.aanpakringzuid.nl/actueel/actueel/actuele-stand-van-zaken-werkzaamheden-grunobuurt/

 •  

  Vanaf eind juli is de nieuwe gebruikersvriendelijkere website van Patrimonium online. Niet alleen de vormgeving veranderde, maar ook de indeling en de teksten werden aangepast. Bovendien past de site zich automatisch aan bij het apparaat waarop u www.patrimonium-groningen.nl bezoekt.

 •  

  Vrijdag j.l. kwamen er veel bezoekers naar de Kerstborrel van de Grunobuurt georganiseerd door de Wijkraad en het Buurtcentrum Stadspark. Het koor Ratatouille verzorgde een optreden en er was een loterij. Vrijwilligers uit de buurt hadden een buffet verzorgd met heerlijke soepen, salades etc.

  Al met al was het een zeer geslaagde bijeenkomst. Dank aan iedereen die mee heeft geholpen de borrel tot een succes te maken!!

  Door op de volgende Link te klikken kunt u de foto's bekijken.

   

 •  

  De riolering in het zuidelijk deel van de Grunobuurt zal in 2015 worden vervangen. Alle straten en trottoirs ten zuiden van de Parkweg gaan open!

  Tevens zal de hemelwaterafvoer gescheiden worden van het riool. Afvoer ervan zal zijn naar het Stadspark en ook wordt er gekeken naar een open afvoer richting het Noord-Willemskanaal.

  Parkeren zal daarna op verhoging plaatsvinden - zoals ten noorden van de Parkweg - om de ingang van de kolken beter open te houden en de straat schoner.

  Omdat vervolgens alles opnieuw bestraat zal gaan worden heeft de gemeente aan de Wijkraad Grunobuurt gevraagd of wij ideeën hebben om de straten en trottoirs beter in te delen.

  Daarom bij deze een oproep aan u als wijkbewoner: Zijn er in de straten van het zuidelijk deel van de Grunobuurt punten die beter ingericht zouden kunnen worden? Gaarne ideeën mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. de werkgroep Verkeer en Beheer. Svp voor 12 jan. 2015 want dan hebben we weer een overleg met de gemeente.

 • Elke maand vind je op Grunobuurt.nl een nieuwe Ontdek de plek: een foto van een detail van een huis, gebouw, straat, hek, tuin (kortom, ‘object’) uit de Grunobuurt met de vraag: welke plek ontdek je hier? Hieronder het plekje voor december 2014. Weet jij wat op deze foto staat?

 • Elke maand vind je op Grunobuurt.nl een nieuwe Ontdek de plek: een foto van een detail van een huis, gebouw, straat, hek, tuin (kortom, ‘object’) uit de Grunobuurt. De Ontdek de plek van november 2014, de tweede, is geraden door Korrie G. Van harte gefeliciteerd!


 • Voor het plaatsen van de kozijnen in Typhoon werkt Nijestee samen met de Verbinding. Dit is best bijzonder, omdat de Verbinding alleen dove medewerkers heeft. Zij houden zich normaal gesproken bezig met productie, maar worden nu ook ingezet bij de montage op de bouwplaats. Twee stagiaires van de afdeling Marketing & Communicatie bij Nijestee hebben hier een filmpje over gemaakt.

  .

 • Evangelische gemeente De Rank en Kinderopvang Monkey Donky organiseren een Tafelvoetbaltoernooi

  Locatie: Paterswoldseweg 123 te Groningen
  Tijd: 14.00 uur
  Inschrijfgeld: € 2,00 per team (van 2 personen) te voldoen bij de zaal.
  3 categorieën: t/m 12 jaar, vanaf 13 jaar en ouder met kind.

  Opgeven?

  Stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Noem in je e-mail de namen van de teamleden en in welke categorie je speelt.

  Klik HIER voor de flyer.

 • Op 17 december is de actiegroep Feesten Uit Balans een handtekeningenactie/petitie begonnen tegen geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door buitenevenementen. De actie richt zich met name tegen dance- en andere muziekfeesten omdat deze leiden tot veel klachten bij bewoners. De initiatiefnemers willen bereiken dat de gemeente het aantal buiten- evenementen beperkt en de decibelnormen naar beneden bijstelt.

  Leden van de actiegroep zullen - naast de petitie - ook handtekeningen op papier verzamelen bij o.a. buurtcentra, verzorgingstehuizen en scholen. Begin februari worden de handtekeningen overhandigd aan het Groningse college van B en W. De overhandiging zal gepaard gaan met een ludieke actie op de Grote Markt.

  Geluidsoverlast van buitenevenementen moet worden aangepakt.

  In de zomer van 2013 waren in de stad Groningen meer buitenevenementen met veel geluidsoverlast dan ooit tevoren. Evenementen zoals Dance Experience XL op 11 mei op de Drafbaan en het Nazomeren Festival op 14 september aan de Kardingerplas leidden tot zeer veel klachten bij burgers. Dit moet anders.
   
  Wij roepen de gemeente op het aantal buitenevenementen dat gepaard gaat met geluidsoverlast te beperken. Ook vragen we de gemeente om de geluidsnormen naar beneden bij te stellen. Dan kan vanaf 2014 iedereen genieten van de zomer.

  Mee eens? Teken dan deze petitie via deze link
   

 • Kerstborrel Grunobuurt 2013

  Klik voor meer foto's op de foto hierboven.

 • Kerstborrel Grunobuurt 2013

  Ook dit jaar bent u - als Grunobuurt bewoner - weer van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse Kerstborrel. Deze vindt plaats op vrijdag 20 december a.s. van 17.00 t/m 21.00 uur.

  Ook dit jaar weer met Gluhwein, warme chocolademelk en lekker eten. Dus kom gezellig langs en ontmoet uw buren in een gezellige Kerstsfeer!! Met medewerking van het Vensterkoor en wederom een loterij met leuke Kerstprijzen (trekking om 19.00 uur).

  NB: Wilt u ook meehelpen met de organisatie? Meld u dan aan bij de Wijkraad via het contactformulier op de site. We kunnen alle hulp gebruiken!

  Wijkraad Grunobuurt Zuid

 • Begin december heeft de gemeente fietsklemmen geplaatst bij de Action. Dit op aanvraag van omwonenden en de Wijkraad Grunobuurt.

  De winkels op dit stuk van het Hoornsediep trekken veel bezoekers en fietsen stonden tijdens openingstijden overal op de stoep geparkeerd. Er was voor gebruikers van het trottoir vaak geen doorkomen aan en het gaf een rommelig beeld.

  Ook met de plaatsing van klemmen zal de doorgang in bepaalde omstandigheden een probleem blijven. Het trottoir is ter plaatse eigenlijk net niet breed genoeg voor fietsklemmen. De discussie hierover heeft er voor gezorgd dat het enige tijd geduurd heeft voordat er voor de huidige oplossing gekozen is. Alternatieven bleken praktisch niet haalbaar. Maar we verwachten – en zien! – dat de situatie voor voetgangers nu sterk verbeterd is.

  Gemeente en afdeling Stadsbeheer: bedankt!

  Werkgroep Beheer en Verkeer

   

 • Op maandagavond 18 november 2013 heeft er een informatiebijeenkomst plaatsgevonden inzake de renovatie voor het pand van Noorderpoort, locatie Muntinglaan. De omwonenden zijn via de website Wijkraad Grunobuurt Zuid en flyers op de hoogte gesteld van deze avond. De presentatie heeft plaatsgevonden in Buurtcentrum Stadspark.

  Het schoolgebouw Noorderpoort aan de Muntinglaan 3 is een gebouw met een rijke historie. In 1963 gebouwd als MTS Sibrandus Stratingh. In 1991 herdoopt in Stratingh College met middelbaar technisch en laboratorium onderwijs. In 1996 gefuseerd tot Noorderpoortcollege en anno nu: Noorderpoort, Technologie & ICT. Schooldirecteur Dick van der Plas, met ‘roots’ in de Gruno-buurt, vertelde dat het gebouw verouderd is. “Het voldoet niet meer aan de eisen die we stellen aan modern onderwijs. Mede door de “uitruil” van technische opleidingen met het Alfa-college, hebben we nu de mogelijkheid gekregen om ons te profileren met ons onderwijsaanbod.”

  Klik op LEES MEER voor het verslag van deze bijeenkomst. 

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.