De Paterswoldseweg was het laatste weekend van april het domein van kranen, vrachtwagens en graafmachines. Daar werd het viaduct voor bussen op z'n plek gehesen. Dit viaduct is het laatste ontbrekende deel van de busbaan tussen Hoogkerk en het hoofdstation in Groningen. Als dit klaar is hoeven bussen de drukke Paterswoldseweg niet meer over te steken; daar gaan ze dan overheen. Dat scheelt minuten tijd per ritje richting station.

Het viaduct bestaat uit delen van 32 meter lang en meer dan veertig ton zwaar. Met enorme kranen werden de stukken omhoog getakeld en aan elkaar gelegd. Het spektakel trok tientallen nieuwsgierigen.

Het viaduct heeft een tijdelijke functie. Vanaf 2018 maakt het stadsverkeer op de Paterswolseweg gebruik van een tunnel onder het spoor en de busbaan door. Bussen hoeven dan niet meer de lucht in om de drukte te vermijden. Als alles goed gaat kunnen de eerste bussen maandagmorgen over het nieuwe viaduct.

Bewegende beelden via RTV Noord: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/162460/Stalen-kolos-maakt-busbaan-stad-compleet

Foto's: http://www.grunobuurt.nl/actueel/foto-s

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

RT @gem_groningen: 't Is goed voor vlinders, bijen en mensen, voor afvoer van overtollig regenwater, 't gaat hittestress tegen én het ziet…

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK