Voor Niemeyer stond decennialang Carel Vissers kunstwerk De Poort. Dit kunstwerk wordt dit jaar teruggeplaatst in de buurt van de onderdoorgang aan de Paterswoldseweg. Maar waar?

Mare van Koningsveld, Beeldenbeheer & Kunst op Straat van CBK Groningen, nodigt bewoners van de Grunobuurt, de Badstratenbuurt, de Koeriersterweg en de Zeeheldenbuurt uit om op woensdag 29 januari om 16:15 uur langs de verschillende mogelijke locaties te lopen. De wandeling start voor Coop Lubbers. Opgeven graag voor zondag 26 januari via info@grunobuurt of rechtstreeks aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kort geleden heeft Mare van Koningsveld ook al met een aantal bewoners uit de Grunobuurt en Badstratenbuurt gesproken over de herplaatsing van het beeld De Poort van Carel Visser, eigendom van Bat Niemeyer. Roel Harkema van wijkraad Grunobuurt vroeg haar toen om ook de bewoners van de Koeriersterweg en de Zeeheldenbuurt hierbij te betrekken.

Het kunstwerk De Poort is door de herinrichting van het gebied van zijn plek gehaald en nu is de plek voor Niemeyer door de herinrichting niet meer geschikt. Omdat het beeld al zo lang onderdeel van de omgeving is, wil het CBK graag dat De Poort weer in dit gebied zal worden geplaatst. Samen met de bewoners wil het CBK graag bespreken waar het werk nu komt te staan. 

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

wijkvernieuwing Grunobuurt-Noord

Stadspark Groningen tegel sec

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.