Voor Niemeyer stond decennialang Carel Vissers kunstwerk De Poort. Dit kunstwerk wordt in het voorjaar naar alle waarschijnlijkheid teruggeplaatst bij de onderdoorgang aan de zijde van de Koeriersterweg.

Tijdens de wandeling van 29 januari met buurtbewoners, het CBK en de gemeente is door de meerderheid de voorkeur uitgesproken voor de hoek van de onderdoorgang bij de Koeriersterweg (zie afbeelding). Belangrijkste argumenten voor deze locatie: 
• Relatie met Niemeyer: het kunstwerk is eigendom van Niemeyer. Vanuit de meeste loop-, fiets- en rijrichtingen zie je het beeld én de fabriek.
• Bereikbaarheid: de locatie en het kunstwerk zijn op deze plek eenvoudig te bereiken zonder dat het hinder oplevert voor overig verkeer.
• Voldoende ruimte: De Poort is een fors beeld (ca. 2.70 x 2.00 x hoog 4.00 meter). Daardoor vallen de meeste locaties af. Een ook geschikte locatie (zijde Grunobuurt) viel af, omdat het beeld daar voor fietsers het zicht op de kruising zou onttrekken.
• Technisch haalbaar: voor zover bekend lopen hier geen kabels of leidingen, is er geen risico op mogelijke saneringskosten en is de helling niet te schuin.

Enige bezwaar dat tegen deze locatie werd ingebracht, is dat het beeld zou wegvallen tegen de busbaan. Dat bezwaar werd niet door de meerderheid gedeeld. 

Op dit moment wordt het kunstwerk gerestaureerd. Naar verwachting wordt het beeld in maart/april 2020 herplaatst. 

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.