• Door afdeling Stadsprogramma – gemeente Groningen | Brief aan bewoners en ondernemers aan de Paterswoldseweg

  Geachte mevrouw, mijnheer,

  Het asfalt op de rijbaan van de Paterswoldseweg is, tussen benzinepomp en de afslag Parkweg, aan vervanging toe. Op zaterdag 3 juli en zondag 4 juli werkt aannemer KWS Infra in dit deel van de Paterswoldseweg. In deze brief leest u meer over deze werkzaamheden.

  Asfalt frezen en opnieuw aanbrengen

  De rijbaan van de Paterswoldseweg wordt tussen Parkweg en benzinepomp opnieuw geasfalteerd met geluidsreducerend asfalt. Op zaterdag 3 juli start aannemer KWS Infra om 06.00 uur met het vervangen van het asfalt. Om 21.00 uur stopt de aannemer en gaat dan verder op zondag 4 juli vanaf 07.00 uur. Die dag is de rijbaan om 18.00 uur weer geopend voor verkeer.

  Wat merkt u van het werk?

  Tijdens de werkzaamheden is de Paterswoldseweg, tussen Muntinglaan en de Parkweg, voor automobilisten afgesloten. Een omleiding is met borden aangegeven. Ook de corona-vaccinatielocatie in MartiniPlaza is tijdens de werkzaamheden via een omleiding bereikbaar. De parkeervakken in dit deel van de Paterswoldseweg zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Dit wordt aangegeven met parkeerverboden. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden de fiets- en voetpaden gebruiken.

  Planning

  Op zaterdag 3 juli wordt er gewerkt van 06.00 uur tot 21.00 uur. De aannemer zet zich in om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, maar het frezen van het asfalt zal in de buurt goed te horen zijn. In de middag wordt het nieuwe asfalt aangebracht, dat maakt niet zo’n herrie. Op zondag 4 juli wordt de belijning op de weg aangebracht en komen de lussen voor de verkeersregelinstallaties in het asfalt.

  Informatie

  Hebt u vragen naar aanleiding van deze informatie? Neemt u dan contact op met Ronald Rosman van de gemeente Groningen, via t. 14 050 of per mail [adres bekend bij de redactie]@groningen.nl Tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met [naam en telefoonnummer bekend bij de redactie].

  Met vriendelijke groet,
  Mirjam van der Feen, stadsdeelbeheerder Zuid


  Lees ook deze artikelen:

   

 •  

  Je bent weer van harte welkom - op vrijdag 24 september - voor een drankje en om gezellig bij te kletsen met buurtgenoten.

  Vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 00.00 uur.

  Vanwege maatregelen niet in de KelderBar maar in de bar (grote zaal) + terras bij mooi weer.
  Drankjes zijn verkrijgbaar tegen contante betaling. Er is koffie/ thee, frisdrank, bier, wijn en alcoholvrije pils.

  Tot vrijdagavond 24 september in Buurtcentrum Stadspark, Lorentzstraat 11!

  2021 08 27 20.12.44

 •  

  Beste bezoekers van het buurtcentrum Stadspark,

  Het besluit om in verband met de Coronamaatregelen dicht te gaan tot na de zomervakantie, vinden wij uiteraard heel vervelend. We hadden het graag anders gezien maar zolang er nog veel onduidelijkheid bestaat over de aard van de besmettelijkheid van het virus, nemen wij liever het zekere voor het onzekere.
  Wij missen de gezelligheid en de drukte van het buurtcentrum en dat zal voor jullie waarschijnlijk ook zo zijn. We gaan ervan uit dat de meeste activiteiten weer in september zullen starten, zij het misschien met een iets kleiner deelnemersaantal. Volg berichten hierover op onze website (https://buurtcentrumstadspark.nl)

  Wel bent u welkom voor een kopje koffie en een praatje op maandag, donderdag en vrijdag. Er zijn dan medewerkers aanwezig, die alvast bezig zijn met het voorbereiden van het nieuwe seizoen.

  We wensen iedereen een goede zomer en hopen jullie terug te zien in goede gezondheid!
  Hartelijke groeten van het bestuur en de medewerkers.
   


 • Van 15 juni tot en met 6 juli houden een aantal buurtgenoten elke maandag van 19.30 tot 20.00 uur een pop-up spreekbuurtje. Buiten en elke keer op een andere plek in de buurt.


 • Deze week wordt de tweede nieuwsbrief van dit jaar huis-aan-huis in de Grunobuurt verspreid. De nieuwsbrief wordt verzorgd door Wijkraad Grunobuurt in samenwerking met de Activiteitengroep en de webredactie van Grunobuurt.nl.

  Mocht je de papieren nieuwsbrief op een of andere manier niet hebben ontvangen, dan kun je hem hier (pdf)lezen.

  Woon je niet in de Grunobuurt, maar wil je de nieuwsbrief wel ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je verzoek. Je ontvangt de nieuwsbrieven van de Grunobuurt dan per e-mail.


 • In het Stadspark start vanaf 2019 een nieuw jaarlijks evenement: StadsparkLive. De eerste editie van dit eendaagse muziekfestival is op zaterdag 22 juni 2019 van 13:00 tot 23:00 uur. De optredens worden verzorgd door Sting, Anouk, The Specials, Tom Odell, Ronnie Flex & Deuxperience en Daniel Lohues.
  Bert Visscher is de host op het hoofdpodium. Arjen Lubach en Alex Ploeg zorgen voor de grappen en de absurde observaties.

  De bewonersbrief voor dit evenement vind je hieronder.


 • Van dinsdag 18 juni tot en met vrijdag 21 juni houdt het Noorderpoort aan de Verzetsstrijderslaan het jaarlijkse ImpressFest. Tijdens dit festival laat het Noorderpoort College je kennismaken met het jonge talent uit de stad, de best-of van de studenten en de producten die gedurende het jaar op de opleidingen worden ontwikkeld.
  Dit jaar is het thema van het festival ‘Vrij Volwassen’. Alle disciplines dragen hun steentje bij aan de programmering en de organisatie van het festival. Het globale programma rond de op- en afbouw van het evenement en informatie over wat te doen bij overlast vind je hieronder.


 • Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus wordt voor het eerst het Hullabaloo-festival in het Stadspark gehouden. De optredens worden onder andere verzorgd door Oscar and the Wolf, Craig David, BLØF, Robin Schulz, Duncan Laurence, Rondé, De Jeugd van Tegenwoordig en meer. De complete line-up vind je hieronder. De Kopjek line-up en het creatieve programma worden binnenkort bekendgemaakt.

  Wijkraad Grunobuurt blijft de ontwikkelingen, zoals het toenemende aantal evenementen in het Stadspark, kritisch volgen en staat daarbij open voor overleg met de organisatie, de gemeente en buurtbewoners. De wijkraad is bijvoorbeeld over het algemeen tevreden over het overleg en de uitvoering van de festiviteiten rond Koningsdag en 5 mei 2019 in het Stadspark (zie dit artikel).


 • Rond 5 juni 2019 ontvingen de omwonenden van de onderdoorgang Paterswoldseweg een informatiebrief van BAM Infra over het opnieuw inrichten van de noordzijde (Niemeyer/COOP). Hieronder de belangrijkste datums. Helemaal onderaan vind je de link naar de volledige informatiebrief.


 • Vrijdag 28 juni ben je weer van harte welkom op het jaarlijkse Zomerfeest! Het feest wordt gehouden bij Buurtcentrum Stadspark (Lorentzstraat 11) en begint rond 17.00 uur. Ook deze keer is er live muziek, een uitgebreid kinderprogramma, een verloting en natuurlijk een BBQ met overheerlijke bijgerechten. De ijscokar staat er uiteraard ook weer. De hapjes en de BBQ zijn gratis, drankjes 1 euro.

  Het feest wordt je aangeboden door Buurtcentrum Stadspark in samenwerking met Wijkraad Grunobuurt.

  Tot ziens bij het buurtcentrum?

 •  

  Bron: persbericht Aanpak Ring Zuid

  Van 20 juli tot en met 24 augustus 2018 is de zuidelijke ringweg (N7) in de richting Hoogezand tussen het Julianaplein en de Europaweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Meer informatie hierover in het persbericht hieronder. Op dinsdag 3 en woensdag 4 juli tussen 16.00 en 19.00 uur worden hierover inloopbijeenkomsten gehouden bij Combinatie Herepoort aan de Laan Corpus den Hoorn 102-4.

 •  

  Alles wat je erover moet weten staat op bijgaande zomerse flyer... die overigens ook huis-aan-huis is verspreid in de Grunobuurt. Kom je ook?

 •  

  De Wijkraad Grunobuurt organiseert maandag 25 juni a.s. een Heel de Buurt-vergadering waar u van harte welkom bent. Het programma treft u hieronder aan.

  De Grunobuurt is een prachtige wijk om te wonen en te werken. De wijkraad van de Grunobuurt informeert u (sinds 2010) over actuele onderwerpen en zet zich graag in voor de leefbaarheid in de Grunobuurt... maar de wijkraad vindt het nog belangrijker om te horen welke onderwerpen u als bewoner belangrijk vindt! Heeft u zelf een agendapunt voor deze bijeenkomst? Mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 • Aan 103 woningen aan de kenmerkende Lorentzstraat en omgeving te Groningen is door Christelijke woningstichting Patrimonium groot onderhoud uitgevoerd. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door vastgoedonderhoudsbedrijf Wits Noord en zijn medio juni geheel afgerond.

  Donderdag 24 mei vond er een feestelijke bloemetjesmarkt plaats op het plein voor het buurtcentrum Stadspark aan de Lorentzstraat. Dat werd - door Patrimonium en Wits Noord - voor de bewoners georganiseerd als afsluiting van het project. Het onderhoud is bijna gereed en gaat altijd gepaard met enige overlast. Daarom is gekozen voor een bloemetjesmarkt op locatie om gezellig samen te zijn als buurtbewoners en de wijk nog verder te verfraaien met kleurrijke bloemetjes en de bewoners te bedanken voor de samenwerking.  

 • De Groninger fotograaf Sander van der Bij opent op zondag 10 juni zijn eerste grote solo-expositie 'Rein' in het Gasunie-gebouw.

  Tijdens de expositie is werk te zien dat Van der Bij (1991) in zijn studio in Haren heeft gefotografeerd. Van der Bij bouwt 3D-maquettes en miniaturen die hij fotografeert en bewerkt tot een digitaal eindproduct in de vorm van ijzige berglandschappen, grotten en hemellichamen.

  De expositie opent om 15.30 uur met een videovertoning, begeleid door live-muziek van celliste Rosie Taekema. De tentoonstelling wordt geopend door Cees Pisuisse, voorzitter van de kunstcommissie van de Gasunie. Na de opening is er gelegenheid om de expositie te bekijken met een hapje en drankje.

  De opening eindigt om 17.30 uur. Na de opening is de tentoonstelling besloten. Om het werk van Sander van der Bij te zien, kun je een kijkje nemen op zijn website www.sandervanderbij.nl.


 • Maandag 28 mei j.l. vond de inloopavond plaats over de werkzaamheden voor de onderdoorgang van de Paterswoldseweg.

  Ronald Knegt - Omgevingsmanager van BAM - informeert u graag met behulp van de presentatie welke op die avond is gegeven. Klik hier om de Powerpointpresentatie van BAM te bekijken.

 •  

  De Grunobuurt is een prachtige wijk om te wonen en te werken. De wijkraad van de Grunobuurt informeert u (sinds 2010) over actuele onderwerpen en zet zich graag in voor de leefbaarheid in de Grunobuurt... maar de wijkraad vindt het nog belangrijker om te horen welke onderwerpen u als bewoner belangrijk vindt!

 • Op vrijdag 30 juni aanstaande wordt het initiatief De Wandeling geopend in het Stadspark. De Wandeling is een duurzaam inititiatief met een sociaal karakter, dat een plek biedt aan iedereen die van de natuur wil genieten, wil leren en spelen en nieuwe mensen wil ontmoeten. De Wandeling streeft naar duurzaamheid en opereert zonder financiële middelen. Vanaf 15.00 uur worden samen met wethouder Ton Schroor fruitbomen geplant.

  Meer informatie over het initiatief is te vinden op dewandeling.tk. De Wandeling wordt gerealiseerd op het basketbalterrein ten noorden van de kinderboerderij.


 • Op zaterdag 24 en zondag 25 juni daalde het Rapalje Zomerfolk-festival weer neer op de Zonneweide in het Stadspark. Ik, Laura Popken, verslaggever van Grunobuurt.nl, nam een kijkje op dit bijzondere evenement.


 • Op donderdag 15 juni 2017 werd in het Buurtcentrum een toelichting gegeven op de geplande werkzaamheden in de buurt rondom ‘Project Grunobuurt Zuid Rioolsanering’. Hemmen, de aannemer was aanwezig met een overzicht van de planning. Tijdens deze inloopbijeenkomst kon men de plannen inzien en vragen stellen aan Hemmen BV Aanneming Wegenbouw.

  NB: de redactie van Gronobuurt.nl is afhankelijk van de informatie die we van aannemer Hemmen krijgen. De planning kan veranderen.


 • ImpressFest is het jaarlijkse showcasefestival voor kunst, theater, media en muziek in Groningen. Al sinds 2011 laat het Noorderpoort College u kennismaken met het jonge talent uit de stad, de best-of van de studenten en de producten die gedurende het jaar op de opleidingen worden ontwikkeld.

  ImpressFest presenteert dit talent onder de noemer ImpressFest en geeft vijf dagen lang ruim baan aan jong talent dat staat te popelen om de wereld van kunst en cultuur te veroveren.

  Dit jaar is het thema van het festival ‘Great again’. Alle disciplines dragen hun steentje bij aan de programmering en de organisatie van het festival.

  Overlast?

  Voor het ImpressFest is bij de gemeente een evenementenvergunning aangevraagd met een ontheffing voor geluid. De organisatie doet haar uiterste best om vanaf 23:00u het geluid tot een minimum te beperken.

  Mocht u toch overlast ondervinden, dan kunt u contact opnemen met de organisatie:
  • Bo Luimstra: 06 10 67 89 74
  • Marcella van der Spoel: 06 13 78 68 30

  Het Meldpunt Overlast en Zorg van de gemeente is elke werkdag van 10.00-17.00u bereikbaar op 050 587 58 85.

  Meer informatie

  Meer informatie (ook tijden en tickets) vindt u op de website ImpressFest.nl.

 •  

  Bijgaand de brief... welke ook huis aan huis is verspreid:

  Bewaren

 •  

  Op woensdag 29 juni heeft wethouder Roeland van der Schaaf officieel de app ‘OmgevingsAlert’ van de gemeente Groningen in gebruik genomen. Stadjers kunnen zich via de app laten informeren over vergunningen die bij hen in de buurt zijn aangevraagd. Het gaat onder meer om omgevings-vergunningen, bestemmingsplannen, verkeersbesluiten, sloopmeldingen en evenementenvergunningen.

  Elke bewoner van de Grunobuurt kan straks, dankzij de nieuwe app, op de hoogte zijn van aangevraagde en afgegeven vergunningen in de eigen omgeving. De bewoner kan in de app zelf een straal om de eigen woning instellen waarbinnen hij of zij de meldingen wil ontvangen, bijvoorbeeld het postcodegebied.

 •  

  Wij is dichtbij ……

  Het Sociaal Team, op 1 september 2015 begonnen, is aan het omvormen tot Wij Rivierenbuurt. De feestelijke opening vindt plaats  in oktober. Wij zullen hier nog uitgebreid bekendheid aan geven.

  Wij Rivierenbuurt.....

  Is er voor de wijken: Rivierenbuurt, Zeeheldenbuurt, Badstratenbuurt, Laanhuizen, Grunobuurt, Herewegwijk, Oosterpoort en De Meeuwen. Op dit moment zijn wij doende het voormalige Talmahuis te verbouwen  om (onder andere) ruimte te maken voor het consultatiebureau en nieuwe collega’s, én om er een gezellige ontmoetingsruimte van te maken waar buurtbewoners elkaar kunnen treffen.

  Wat betekent dit voor u als buurtbewoner?

 •  

  De riolering in het zuidelijk deel van de Grunobuurt wordt vervangen. Over deze plannen leest u meer via deze link. De Partij voor de Dieren heeft onlangs vragen gesteld over het kappen van de bomen in verband met deze werkzaamheden. Er worden namelijk 80 bomen gekapt, waarvoor er 97 bomen voor terug komen. Deze vragen zijn beantwoord in een brief aan de gemeenteraad, die u hier kunt nalezen.

  Bron: Stadsnieuws gemeente Groningen d.d. 10 juni 2016.


 • Als onderdeel van de "Dag van de architectuur Groningen" zijn in totaal elf gebouwen die in 2016 gerealiseerd zijn genomineerd als mooiste gebouw van de stad Groningen. Een van deze gebouwen is de technische school met haar bijzondere kunstwerk aan de Muntinglaan.

  U kunt als buurtbewoner uw stem uitbrengen via

  http://www.dagvandearchitectuurgroningen.nl/#/enquete/18/renovatie-en-kunstwerk-noorderpoort

  Wie weet hebben we straks het mooiste gebouw van Groningen in onze buurt staan.

 •  

  Op woensdag 29 juni vindt om 19.00 uur in Kenniswerkplaats Helpman De Wijert de eerste Wens & Talent avond plaats. Deze avond komen we met z’n allen bijeen om onze wensen en talenten te delen en met elkaar te verbinden. Gewoon omdat het leuk is en er genoeg leuke mensen zijn om te ontmoeten!    
  Een wens of talent kan van alles zijn. Het gaat er om wat jij graag wilt ontvangen of met een ander wilt delen. Groot of klein, iets wat je met een ander wilt doen, ervaren of creëren of misschien iets waar je hulp bij nodig hebt. Het maakt niet uit! Als jij het een wens of talent vindt, dan is dit het ook.    

 • De webredactie van deze wijkwebsite en de werkgroep Beheer & Verkeer zoeken versterking. Help je mee?

 •  

  Helaas gebeurt het nog te vaak: kleine criminaliteit, gewoon bij u in de buurt. De overheid zet verschillende middelen in om dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Er is echter nog een manier om (kleine) criminaliteit verder terug te dringen. Daarin kunt u zelf een belangrijke rol spelen. Want: u bent de ogen en oren van uw eigen leefomgeving.

  'Klopt dit wel?'
  U ziet iemand  in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. Of u ziet een onbekende bij de achterdeur van uw buurman, terwijl deze met vakantie is. U voelt dat het niet klopt. Wanneer u twijfelt, belt u 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van de buren?

  Signaleren van verdacht gedrag
  Echter: slechts 1 op de 9 mensen geeft een (vermoedelijk) misdrijf direct door aan de politie. U kunt hier een belangrijke bijdrage leveren door verdacht gedrag te signaleren en aan de politie door te geven. Ook als u twijfelt, belt u 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie misdrijven voorkomen. Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van buren?


 • Hoera! Typhoon is genomineerd voor het Mooiste Gebouw van 2015.

  Grote Groninger Gebouwenenquête
  Het is een traditie in Groningen: de jaarlijkse Grote Groninger Gebouwenenquête. Dit jaar staan er dertien genomineerden op de genomineerdenlijst. Vorig jaar ging het nieuwe pand van Vindicat er met de hoofdprijzen vandoor. Dit jaar maakt Typhoon kans op de hoofdprijs!

  Dag van de architectuur
  De Grote Groninger Gebouwenenquête komt voort uit de Dag van de Architectuur Groningen. In het weekend van 19, 20 en 21 juni vinden er diverse activiteiten plaats in de stad op het gebied van architectuur. Een overzicht van deze activiteiten vindt u hier.

  Stemmen
  Om te winnen moet Typhoon zo veel mogelijk stemmen krijgen. Helpt u Typhoon aan de eerste plek? Stemmen kunt u hier. Dit kan tot donderdag 18 juni, voor 12.00 uur.

 •  

  De werkzaamheden voor het doortrekken van de busbaan van de Koeriersterweg over de Paterswoldseweg en het Noord-Willemskanaal zijn begonnen. De aannemerscombinatie KWS-Hegeman zorgt voor de uitvoering. De exacte plannen vindt u op de website www.aanlegbusbaan050west.nl. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor een digitale nieuwsbrief die maandelijks verschijnt.

  Spreekuur
  Iedere woensdag van 9.00 tot 10.00 uur houdt de aannemer spreekuur in de bouwkeet op het bouwtterein (het voormalig NELF-terrein). Hier kunt u terecht met vragen over het project.

  Dag van de bouw
  Op zaterdag 13 juni 2015 is de 10e editie van de Dag van de Bouw. Vanaf 10.00 tot 16.00 uur bent u welkom op de bouwplaats (ingang naast Paterwoldseweg 84). De Dag van de Bouw is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en bekend publieksevenement in Nederland. Leden van Bouwend Nederland, bouw- en infrabedrijven, openen die dag hun bouwhekken voor belangstellenden. In meerdere regio’s verspreid over heel Nederland kunt u komen kijken wat er allemaal gebeurt achter de bouwhekken op een bouwlocatie.

 •  

  KOM OOK NAAR HET

  WIJKFEEST(MET BARBEQUE) VAN DE GRUNOBUURT

  OP VRIJDAG 11 JULI

  VANAF 17.00 UUR BEN JE VAN HARTE WELKOM OP HET PLEIN VOOR

  HET BUURTCENTRUM “STADSPARK” (LORENTZSTRAAT 11)

  MET LIVE MUZIEK !!

  DE BARBEQUE IS GRATIS & DE DRANKJES ZIJN VERKRIJGBAAR TEGEN GERINGE VERGOEDING.

 • In 2013 deed het wijkteam Grunobuurt een oproep aan wijkbewoners om een leuk plan in te dienen om Grunobuurt Noord en Zuid meer met elkaar te verbinden. Twee bewoners hebben een idee ingediend en hun ideeën waren zo leuk dat een werkgroep de ideeën verder is gaan uitwerken. Daarbij is de hulp ingeroepen van Lena van der Wal. Tijdens een rondgang door de buurt met een gedeelte van de werkgroep is het gaan bruisen en borrelen in het hoofd van Lena. Met als eindresultaat een samensmelting van de oorspronkelijke ideeën in een vogelhuisjes- en stedelijke retraiteroute.

  Kom & praat & denk mee!
  Verrassend, verfrissend en volgens het wijkteam erg leuk. Maar nu willen we graag de mening, wensen en ideeën van u, als bewoner van de Grunobuurt weten. Daarom is Lena op vrijdag 11 juli op het wijkfeest in Buurtcentrum Stadspark (Lorentzstraat 11). Van 17.00 tot 19.00 uur is ze aanwezig en wil ze heel graag met buurtbewoners in gesprek om haar ideeën uit te leggen en om samen met u van gedachten te wisselen.

  Meedenken? Meld u aan!
  Wilt u mee denken met & over dit leuke project? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Uiteraard houden we u via deze website op de hoogte van de voortgang van dit project.

  Wandelen door de wijk
  Op 8 augustus om 10.00 uur wil Lena met geïnteresseerde buurtbewoners door de Grunobuurt wandelen. Verzamelpunt is Koppel (Grunostraat 1). Loopt u mee?


 • Typhoon wordt het grootste woonblok in de vernieuwde Grunobuurt. In totaal komen in dit woonblok 109 woningen, variërend van penthouses, maisonnettes tot appartementen met een tot drie slaapkamers. In de parkeergarage onder Typhoon worden 157 parkeerplaatsen gerealiseerd voor de bewoners van Typhoon, maar ook voor de bewoners van Statie.

  Van de 109 woningen worden er maximaal 42 verkocht. De overige 67 woningen worden via www.woningnet.nl verhuurd als sociale huurwoningen. De oplevering vindt plaats vanaf medio 2015 (onder voorbehoud).

  Over de exacte huur- en/of verkoopprijzen is op dit moment nog niets bekend. Als u belangstelling heeft voor een koopwoning in Typhoon en u wilt op de hoogte gehouden worden over de verkoop, dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan regelmatig een kort nieuwsbericht over de vorderingen en u weet natuurlijk als eerste wanneer de verkoop start. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u ingeschreven staan bij www.woningnet.nl als woningzoekende.

 • Er zijn plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg. Via deze linkvindt u meer informatie over deze plannen, relevante documenten, verslagen en de planning. Ook kunt u hier de folder digitaal bekijken die onlangs in de Grunobuurt, Badstratenbuurt, Laanhuizen en Zeeheldenbuurt huis aan huis is verspreid.

 • Uw actieve buurtgenoten vertellen u graag meer over wat ze doen en van plan zijn. Daarvoor organiseren we op woensdag 11 juni een gezellige wijkactiviteitenmarkt. Voor alle buren. Met gratis bitterballen en een biertje (of iets anders natuurlijk). Komt u ook? U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur in Café Bolhuis!

 • Het Wijkfeest van de Grunobuurt is - vanwege het WK Voetbal - verschoven van 4 juli naar vrijdag 11 juli 2014. U bent van harte welkom vanaf 17.00 uur bij het Buurtcentrum Stadspark (Lorentzstraat 11).

  En heb je zin om mee te helpen? Meld je dan aan via het contactformulier van de Wijkraad. Alle hulp is welkom; organiseren, uitvoeren, hand- en spandiensten verrichten op de dag zelf. Samen kunnen we ook dit jaar weer van het ZomerWijkfeest een groot succes maken!!

 • Vanaf ongeveer half 2 dweilden de dames en heren van Post Its (Gruno’s Postharmonie) door de straten van de Grunobuurt. Ik vond het heel leuk dat ze onder het raam door over de stoep liepen. Dan komt het zo lekker binnen. De sfeer zat er gelijk goed in. Dus… achter de muziek aan! 

  Tegen 14.00u. kwamen we aan bij de Stephesonsstraat en daar was het ook al gezellig druk. Er stonden kraampjes met heerlijke hapjes en drankjes, iemand liep met ijsjes. En stonden nog wat partytenten opgesteld want in Nederland weet je het maar nooit.

 • IMG 6451

  Klik op de foto om toegang te krijgen tot alle foto's !!

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.