Het appartementencomplex Lampisterie (‘blok 5’) in de Grunobuurt heeft het hoogste punt inmiddels bereikt. Het langlopende traject van bezwaar en beroep tegen de omgevingsvergunning van dit blok loopt echter nog steeds door.

De zitting door rechtbank geschorst én vervolgd

Op 10 juli j.l. stond het beroep tegen de omgevingsvergunning bij de rechtbank in Groningen op de planning. De zitting, waar belangstellende buurtbewoners, de wijkraad, de gemeente Groningen en Nijestee aanwezig waren, werd door de rechter geschorst omdat de tegenpartij (de gemeente) tijdens de zitting niet duidelijk kon maken hoe de oplossing in voldoende parkeerplaatsen bij de nieuwbouw van Lampisterie is gevonden. De gemeente kreeg drie weken de tijd om dit beter te motiveren aan de rechtbank. De rechtbank kon op basis hiervan (eventueel zonder 2e zitting) een uitspraak doen. De rechter heeft op 25 oktober besloten dat er toch opnieuw een zitting moet komen. Deze zitting vindt plaats op 4 december om 10:00 uur aan het Guyotplein 1 in Groningen.

Meer weten?

Meer informatie over het traject van bezwaar en beroep tegen de omgevingsvergunning van blok 5 vind je in de volgende artikelen:
• maart 2018 – Wijkraad Grunobuurt bezorgd over ontwikkeling noordelijk deel van de wijk
• december 2018 – Wijkvernieuwing: geen feest van de democratie in de Grunobuurt
• tot juli 2019 – Aanleiding en overzicht: Wijkraad in beroep tegen bouw blok 5 (Lampisterie)

Vragen of opmerkingen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom even langs tijdens een van de spreekbuurtjes: elke eerste maandag van de maand, in buurtpand Koppel, Grunostraat 1, van 19.30 tot 20.00 uur.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Dus hebt u informatie, al is het ook maar iets dan moet u niet vergeten ons snel te bellen kijkt u anders alstublie… https://t.co/Y5Ezh4af7f

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger
Stadspark Groningen tegel sec

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.