• Aanstaande zaterdag, 18 maart dus, is het landelijke opschoondag. Help je mee de Grunobuurt opruimen?

  Zaterdag gaan we gewapend met vuilniszakken en grijpertjes de buurt in om rondslingerend plastic, papier, karton en alles wat ertussenin zit op te ruimen. Tijdens de schoonmaakactie van 2019 zijn er zo maar liefst 30 vuilniszakken gevuld 😮

  Waar en wanneer precies?

  • Start: 12.00 uur bij de buurtbieb in het noordelijk deel van de buurt (bij Typhoon)
  • Eind: uiterlijk 15.00 uur bij Koppel

  ... en uiteraard is er koffie, thee en lekkers :)


  Grunobuurt schoon dankzij mij!


 • Met de actie ‘Bomen zijn baas’ trekken de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) en Landschapsbeheer Groningen de komende drie jaar de provincie Groningen door om zoveel mogelijk inwoners te motiveren bomen te planten. Voor de actie werken de partijen samen met lokale kwekers, het aanbod is inheems, past bij de bodem en er is keuze uit ongeveer 40 soorten. En het allermooiste? De jonge boompjes zijn aan te schaffen met een forse korting voor 1 euro per stuk! Denk aan boompjes van ongeveer 60-80 cm hoog. Vanaf 1 maart kunnen inwoners van de gemeente Groningen hun bomen bestellen. Op 19 en 20 maart kunnen de bestellingen worden afgehaald.


 • Vanwege het coranavirus is Buurtcentrum Stadspark vanaf vandaag gesloten. Het Buurtcentrum volgt hierin de scholen en hoopt maandag 6 april weer open te kunnen gaan. 

  Ook de kinderboerderij in het Stadspark is gesloten vanwege het coronavirus, net als de openbare toiletten daar. De gemeente Groningen adviseert om ook niet de speeltuin in te gaan.


 • Afgelopen nacht, rond 01.30 uur is een wietkwekerij opgerold in een huis van woningstichting Patrimonium in de Kamerlingh Onnesstraat.


 • Komende periode gaat Combinatie Herepoort verder met een aantal verkeersknooppunten die belangrijke uitvalswegen zijn voor bewoners van de Grunobuurt. Het gaat daarbij om de afslag naar de ring bij MartiniPlaza, de rotonde (Vrijheidsplein) en de opritten 36 en 36a van en naar Drachten.


 • Rectificatie: In de vorige versie van dit artikel stond dat de petitie voor behoud drafsport in Stadspark Groningen ondertekend kon worden tot 1 juni 2020. Door de coronacrisis is deze deadline verschoven. De petitie kan nog ondertekend worden tot medio augustus 2020.

  De gemeente Groningen wil het gebied van Drafbaan Stadspark verder ontwikkelen als evenemententerrein. De paardensport zit daarbij in de weg. Daarom overweegt de gemeente om per 2021 de Koninklijke Harddraverij- en Renvereniging Groningen (KHRV) de huur op te zeggen. De vereniging beraadt zich samen met de landelijke koepelorganisatie Stichting Nederlandse Draf en Rensport (NDR) op mogelijkheden om dat tegen te houden. 

  Petitie voor behoud Drafbaan Stadspark

  Op 10 maart 2020 is Koninklijke Harddraverij en Renvereniging Groningen online een petitie gestart voor behoud drafsport in Stadspark Groningen. De petitie vind je hier. Ondertekenen kan tot ongeveer 16 augustus 2020.


 • Maandagavond 25 maart hielden BAM, ProRail e.a. in de Lieflandschool een informatie-avond over met name de verzakkingen rond de onderdoorgang Paterswoldseweg. Voor deze avond waren de direct omwonenden per brief uitgenodigd.

  De presentatie over de mogelijke oorzaken en de gevolgen van de verzakkingen werd gegeven door Patrick Kemperman, de omgevingsmanager van BAM. De presentatie kun je hier (pdf) bekijken.


 • Zondag 14 april wordt de KLM Urbantrail weer gelopen! Hierbij rennen de deelnemers ook door verschillende gebouwen in de stad, zoals het Hoofdstation, Vera en het Provinciehuis. In 2018 werd onder andere gerend door het Noorderpoort aan de Verzetsstrijderslaan. Dit jaar rennen de deelnemers o.a. door het Gasuniegebouw en MartiniPlaza. In de Grunobuurt doen ze Paviljoen Ring Zuid (Muntinglaan) aan.

  Alle deelnemers: succes!

  Het parcours van de KLM Urbantrail 2019 vind je hier.


 • In 2018 zijn per mail of tijdens een spreekbuurtje verschillende verkeersknelpunten in en om de Grunobuurt gemeld. Op onderstaand kaartje kun je zien welke dat zijn. Ook in 2019 gaat Wijkraad Grunobuurt in gesprek met de gemeente over deze knelpunten. De Wijkraad heeft echter niet de illusie dat alle knelpunten kunnen worden aangepakt. Daarom vraagt de Wijkraad: van welke drie knelpunten vind jij dat ze echt moeten worden aangepakt?


 • door Wijkraad Grunobuurt

  In het Stadspark vinden jaarlijks verschillende evenementen plaats, zoals Kingsland (Koningsdag), het Bevrijdingsfestival (5 mei) en Stadspark Live (22 juni). De meeste evenementen in het Stadspark voor 2019 en 2020 vindt u ook in de agenda. Het zijn allemaal leuke evenementen, maar voor omwonenden kunnen ze ook overlast met zich meebrengen.
  Om hierover gefundeerd in gesprek te kunnen (blijven) gaan met de gemeentelijke organisaties, hoort de Wijkraad graag uw mening of advies over evenementen in het Stadspark.


 • door Wijkraad Grunobuurt

  Een goede buur(t) is beter dan een verre vriend'. Een leefbare, veilige en groene buurt dat zijn én doen we zelf, dus zoekt de wijkraad meer buurtbewoners en leden om dat samen mee te kunnen bereiken.

  Denk hierbij aan het signaleren van loszittende stoeptegels of slecht geparkeerde (wees-)fietsen en het vergroten van de sociale samenhang, maar ook thema's als het adviseren van de gemeente en provincie en hen op verantwoordelijkheden wijzen met betrekking tot leefbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan de werkzaamheden in en om de wijk.

  Heb jij zin om je in te zetten voor die kleine en/of grotere aspecten in en om je buurt? Dan kun je ons een mailtje sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Je kunt ook verder kennis met ons maken tijdens een spreekbuurtje (elke eerste maandag van de maand, voorafgaand aan de wijkraadvergaderingen in buurtpand Koppel) en/of op de Heel de Buurtvergadering van maandag 18 maart. We horen graag van je!


 • Hoewel onze Grunobuurt een relatief fruitige buurt is, zijn er altijd hoekjes die wel wat aandacht kunnen gebruiken. Die schoonmaakaandacht gaan we zaterdag 6 april van 10.00 tot 13.00 weer geven, want opgeruimd staat tenslotte netjes.

  We verzamelen om 10 uur in de Kelderbar van het Buurtcentrum Stadspark. Na de koffie lopen we gewapend met hesjes, grijpertjes en vuilniszakken de buurt in om afval op te ruimen. Voor iedere opruimer uit de schone Grunobuurt is er om 12.30 lunch (broodjes en soep).

 •  

  De Buurtborrel wordt georganiseerd door WIJ Rivierenbuurt, Buurtcentrum Stadspark en buurtwewoners. Deze keer met thema's als 'Fleur je wijk op' en Inbraakpreventie.

  Alle verdere informatie vind je op bijgaande flyer.

 • Deze week is de eerste nieuwsbrief van dit jaar huis-aan-huis in de Grunobuurt verspreid. De nieuwsbrief wordt verzorgd door Wijkraad Grunobuurt in samenwerking met de Activiteitengroep en de redactie van Grunobuurt.nl.

  Mocht je de nieuwsbrief op een of andere manier niet hebben ontvangen, dan kun je hem hier (pdf)lezen.

  Woon je niet in de Grunobuurt, maar wil je de nieuwsbrief wel ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je verzoek. Je ontvangt de nieuwsbrieven van de Grunobuurt dan per e-mail.

  Nieuwsupdates

  De nieuwsbrieven verschijnen één keer per kwartaal. Tussendoor kun je per mail nieuwsupdates ontvangen: een e-mail met een overzicht van de laatste artikelen op Grunobuurt.nl en/ of een aankondiging van een bijeenkomst in de wijk. Deze nieuwsupdates worden heerlijk onregelmatig verstuurd. Ze zijn eens in de twee, drie, vier maand een cadeautje in je Postvak IN. Je kunt je opgeven voor de nieuwsupdates via het blauwe blok ‘aanmelden nieuwsupdate’.


  Archief nieuwsbrieven

  2018

  nr.1 – juni 2018
  nr.2 – september 2018
  nr.3 – december 2018


 •  

  Aanleiding

  Eind 2018 is er een klankbordgroep in het leven geroepen door de Gemeente Groningen. Deze moet de gemeenteraad helpen bij herijking van de voorgaande visie op het Stadspark die in 2005 tot stand is gekomen. De overbelasting van het Noorderplantsoen en de discussie over evenementen spelen hier mede een rol bij. Namens de Wijkraad Grunobuurt heeft Roel Harkema zitting genomen in deze klankbordgroep bestaand uit vertegenwoordigers van de gemeente en diverse belangenorganisaties op gebieden als sport, recreatie, groen en omwonenden.
  Voorafgaand aan de bijeenkomsten heeft de gemeente op verschillende manieren geprobeerd ideeën en meningen van omwonenden en gebruikers van het park op te halen, waaronder via Let’s Gro, het Inwonerspanel, www.stadsparkgroningen.nl en natuurlijk met de drukbezochte, openbare  brainstormsessie van 2 oktober 2018 in Ni Hao. Tijdens de drie sessies van de klankbordgroep is al deze inbreng uitvoerig aan bod gekomen, samen met de bestaande visie en ideeën die er binnen de gemeente zelf over het park zijn.
  Naar aanleiding hiervan is onderstaande visie in februari 2019 tot stand gekomen.

 •  

  Zie voor info bijgaande flyer... welke ook huis aan huis is verspreid.

  Voor geïnteresseerde bewoners van de Grunobuurt is er een livestream verbinding met het Symposium 'De gemengde wijk' wat plaatsvindt vanaf 15.30 uur en georganiseerd wordt door de Zwarte Hond.Het boek dat daar gepresenteerd gaat worden zal ook ter inzage bij de Buurtborrel liggen.

   

 •  

  Aanneming Wegenbouw Hemmen heeft in februari bij de Gemeente Groningen een aangepaste planning ingediend. Deze is inmiddels goedgekeurd. Bij deze planning is een faserings-tekening gemaakt waarop duidelijk is weergegeven welk gebied bij welke fase hoort.
   
  Deze planning is de leidraad voor de werkvolgorde en de te verwachten uitvoeringsduur, echter als gevolg van weersomstandigheden kunnen de startdata enigszins wijzigingen. • Zaterdag 16 april.... de datum is bekend !!

  LenteKriebels is door de jaren heen in Groningen uitgegroeid tot een omvangrijke en gezellige schoonmaakactie. Jaarlijks doen buurtbewoners, scholen, verenigingen en sportclubs mee. Vanaf 2015 doet de Grunobuurt ook mee, onder de naam GrunoKriebels.

  Hoewel onze buurt een relatief fruitige buurt is, zijn er altijd hoekjes die wel wat aandacht kunnen gebruiken. Die schoonmaakaandacht gaan we zaterdag 16 april van 10.00 tot 13.00 weer geven, want opgeruimd staat tenslotte netjes.

 •  

  Ter ere van de heropening van het gerenoveerde pand van Noorderpoort Technologie & ICT is een speciaal jubileumboek uitgegeven. Dit boek besteedt in een prachtige en interactieve uitgave aandacht aan vijftig jaar techniekonderwijs in Groningen. Ook wordt er een verfrissende blik geworpen op de toekomst van techniek en ICT.
   
  Kleine oplage en een e-book
  Tijdens de heropening op 21 januari 2016 werd een kleine oplage van deze speciale uitgave uitgedeeld aan genodigden. Maar daarnaast is er voor iedereen die geïnteresseerd is, ook een e-book beschikbaar. In dit boek wordt de geschiedenis van het techniekonderwijs in Groningen besproken en worden herinneringen opgerakeld van diverse oud-studenten en oud-docenten die een deel van hun geschiedenis hebben liggen in het pand aan de Muntinglaan.

 •  

  "Stichting Move organiseert kortlopende projecten (4-6 maanden) waarin studenten en kinderen uit aandachtswijken elkaar en elkaars leefwereld leren kennen en de kans krijgen hun talenten verder te ontwikkelen. Studenten fungeren binnen het project als projectleider en de kinderen hebben de creatieve leiding, zij bepalen wat er gebeurt. Samen krijgen zij het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een project.

  Move projecten bestaan uit twee onderdelen: een verbindende activiteit en een wijktraject. In het wijktraject (4 wijklessen) brainstormen jullie samen met de kinderen over wat er beter kan in de wijk. Samen komen jullie tot een concrete vernieuwing die vervolgens ook gerealiseerd wordt - bijvoorbeeld een chillbank op het schoolplein, een bijzonder kunstwerk of een swingend buurtfeest. Tijdens de verbindende activiteit nemen jullie de kinderen een dagje mee in jullie leefwereld, bijvoorbeeld door samen te gaan sporten, een bezoek aan de faculteit of een kijkje in een studentenhuis.

 •  

  Waterbedrijf Groningen rondt binnenkort de werkzaamheden in het zuidelijk deel van de Grunobuurt af. Donderdagavond 3 maart heeft het Waterbedrijf de nieuw aangelegde waterleiding in de Muntinglaan aangesloten op het bestaande leidingnet. Daarvoor moest in de omgeving het water tijdelijk worden afgesloten.

  Waterbedrijf Groningen is sinds het najaar van 2015 bezig met het leggen van een nieuwe waterleiding in de Grunobuurt. De nieuwe leiding is nodig omdat de huidige leiding plaats moet maken voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. 

  Nu de waterleiding is aangesloten, moet het Waterbedrijf alles nog netjes afronden. Waar nodig wordt de bestrating hersteld. Ook moeten alle werkmaterialen natuurlijk worden opgeruimd. Waterbedrijf Groningen en aannemer Hak verwachten de werkzaamheden deze week (de week van 7 t/m 11 maart) te kunnen voltooien.

  Meer informatie en een plattegrond vindt u via deze link (met dank aan de informatie van Aanpak Ring Zuid). 


 • Hebt u een goed plan of initiatief voor uw wijk? Maar lukt het u niet om het alleen uit te voeren? Dan kunt u voor hulp contact opnemen met het gebiedsteam van uw wijk.

  Kijk daarvoor op: https://gemeente.groningen.nl/goed-idee-voor-uw-wijk-indienen

 • Lior Steinberg studeert Planologie aan de universiteit van Stockholm. Als onderdeel van zijn masterscriptie doet hij onderzoek naar lopen/wandelen in Groningen. Hij wil hiervoor graag bewoners van de Grunobuurt interviewen. Het interview, dat in het Engels zal worden afgenomen, neemt niet meer dan 20 minuten in beslag.

 • Het laatste deel van de HOV-as West (Transferium Hoogkerk – Hoofdstation) loopt van busbaan Koeriersterweg naar het Hoofdstation en kruist de Paterswoldseweg. In april begint aannemer KWS-Hegeman met de voorbereidingen op het Nelf-terrein voor een tijdelijk busviaduct en de aanleg van de busbrug over het Noord-Willemskanaal.


 • Het Waterbedrijf Groningen is bezig om in voorbereiding op de ombouw van de Zuidelijke Ringweg een transportleiding voor water te verleggen. De route van de nieuwe transportleiding gaat straks deels door de Grunobuurt.


 • Om de zo veel tijd vind je op Grunobuurt.nl een nieuwe Ontdek de plek: een foto van een detail van een huis, gebouw, straat, hek, tuin (kortom, ‘object’) uit de Grunobuurt. Wat is de oplossing van Ontdek de plek van februari en wat is de plek van maart?


 • LenteKriebels is de jaarlijkse schoonmaakactie in de gemeente Groningen. De actie is al jaren een succes. Op 11 april 2015 ruimen we zwerfvuil op in de Grunobuurt: de GrunoKriebels. Doe je ook mee?


 • Geert Hovingh, lid bestuur wijkvereniging van de Rivierenbuurt, houdt in onderstaand ingezonden stuk de besluitvorming rond Ring Zuid en het stationsgebied tegen het licht. Hij mist in onze stad ‘een integrale visie op de stedelijke ontwikkeling’.

 • Het aantal woninginbraken in de Grunobuurt is in 2013 gestegen t.o.v. de voorgaande jaren. Reden voor de politie om extra capaciteit te steken in de opsporing van inbrekers. Maar u kunt zelf ook wat doen om te zorgen dat er bij u niet wordt ingebroken.

  Actie tegen inbraken is geen overbodige luxe.

  Klik op 'LEES MEER' onder de foto om alles over preventie  te lezen.

 • Tijdens de VvE-bijeenkomsten is besloten een VvE-Platform op te richten. Samenwerking en uitwisseling van informatie tussen de VvE’s onderling maar ook tussen VvE’s en Wijkraad lijkt alle betrokkenen zinvol genoeg om verdere stappen te zetten. De volgende stap is het opzetten van een Forum + Kennisbank voor de betrokken VvE's.

  Inhoudelijk kunt u hier meer over lezen onder De Buurt > Wonen.

  VVE's uit de Grunobuurt kunnen zich ook nog aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • De plannen om basisschool De Starter aan de Verzetstrijderslaan uit te breiden, kunnen wat burgemeester en wethouders betreft doorgaan. B&W willen de school een ontheffing verlenen van het bestemmingsplan.

  Het aantal leerlingen van de openbare basisschool De Starter is de afgelopen jaren gegroeid. Daarom heeft de school dringend behoefte aan extra klaslokalen. De leerlingen van de onderbouw zaten al een flink aantal jaren in noodlokalen aan de Concourslaan, en – sinds de noodlokalen niet meer bruikbaar zijn – aan Leonard Springerlaan. Het is de bedoeling dat de huidige vleugel van de school aan de kant van de Paterswoldseweg wordt verbouwd en uitgebreid. Aan de zuidkant van deze vleugel komt er dan een nieuw schoolplein, dat grenst aan het Stadspark.

 • Op maandagavond 17 maart j.l. vond de (jaarlijkse) Openbare Wijkraadvergadring plaats in het Buurtcentrum Stadspark.

  De Wijkraad Grunobuurt wil dat alle inwoners van werkgebied Grunobuurt zich betrokken voelen bij de Wijkraad door hen goede voorlichting en inspraakmogelijkheid te geven. Daarom word er minimaal eens per jaar een Openbare Wijkraad-vergadering uitgeschreven. Tijdens deze vergaderingen wordt de aanwezige Grunobuurt bewoners gelegenheid geboden het woord te voeren en staan de leden van de wijkraad open voor opmerkingen en suggesties van wijkbewoners.

  Klik op LEES MEER hieronder om de verslaglegging te lezen.

 • Maandag 17 maart j.l. vond de (jaarlijkse) Openbare Wijkraadvergadring plaats in het Buurtcentrum Stadspark.

  De Wijkraad Grunobuurt wil dat alle inwoners van werkgebied Grunobuurt zich betrokken voelen bij de Wijkraad door hen goede voorlichting en inspraakmogelijkheid te geven. Daarom wordt er minimaal eens per jaar een Openbare Wijkraad-vergadering uitgeschreven. Tijdens deze vergaderingen wordt de aanwezige Grunobuurt bewoners gelegenheid geboden het woord te voeren en staan de leden van de wijkraad open voor opmerkingen en suggesties van wijkbewoners.

 • Aan de Stephensonstraat heeft een groep bewoners een buurtmoestuin aangelegd. Enkele delen zijn gemeenschappelijk naast kleinere stukken die persoonlijk worden onderhouden en ingezaaid en beplant. Na een geslaagd eerste seizoen hebben de tuinierders van zelfgekweekte groenten en kruiden genoten en deelden ze de oogst met elkaar. Ze hebben gespit, geharkt en gezwoegd. Gezaaid, geplant en geoogst. Met mooi weer dronken ze koffie en thee in de tuin. Ze zetten iets in gang waarbij bewoners uit de Grunobuurt en omliggende wijken elkaar beter leerden kennen. En dat worden er steeds meer! Door de grote belangstelling breidt de initiatiefgroep het gebied uit van 250 naar 2000 m2. Het gebied tussen de bestaande tuin en het Hoornsediep wordt bij de tuin getrokken met ruimte voor een boomgaard, een kippenren en een kruidenpluktuin.

  Het wijkteam Grunobuurt maakte dit onder andere mogelijk door geld beschikbaar te stellen voor een omheining, materialen, regentonnen en een picknicktafel. De enthousiaste tuinierders zorgden en zorgen voor de rest.

  Ook eten uit eigen tuin, meehelpen met het bouwen van het hek of gewoon eens meedoen aan een activiteit in de tuin? Of planten of tuingereedschap over? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag tot ziens in de tuin in 2014!

 • Een VvE heeft als doel de gemeenschappelijke belangen van appartements- en woningeigenaren te behartigen. In de Grunobuurt-Zuid zijn veel van deze Verenigingen van Eigenaren, maar tot op heden werken deze Verenigingen weinig samen en is er (voor zover bekend) geen overleg.
   
  De Wijkraad heeft van verschillende Verenigingen van Eigenaren vernomen dat onderlinge samenwerking en informatie-uitwisseling gewenst is met het oog op het behoud van de leefbaarheid in de Grunobuurt-Zuid. Denk dan bijvoorbeeld aan onderhoud en wet- en regelgeving omtrent kamergewijze verhuur.   
   
  De Wijkraad is daarom ondertussen bezig met een inventarisatie van alle Verenigingen van Eigenaren in de wijk en het verzamelen van hun contactgegevens. De wijkraad vraagt VvE's zich aan te melden voor deze lijst. Dat kan zich op te geven via het contactadres van de Wijkraad.  
   
  De volgende gegevens zijn nodig:
   
  - Naam VvE  (straatnaam en huisnummers) 
  - Naam contactpersoon
  - E-mailadres, postadres en telefoonnummer.
   
  De contactgegevens worden door de Wijkraad alleen gebruikt om relevante informatie te verspreiden. De Wijkraad ziet graag dat de info vervolgens verspreid wordt onder de leden van desbetreffende VvE.

 • De Wijkraad Grunobuurt-Zuid is alweer vanaf 2010 werkzaam in de wijk en we zien  dat er steeds meer bewoners van de wijk naar onze activiteiten komen. Na het succes van het Wijkfeest van 6 juli j.l. willen we als Wijkraad graag leuke activiteiten blijven organiseren. We zetten in op een jaarlijks terugkerend Wijkfeest maar denk bijvoorbeeld ook aan de Kerstborrel.
   
  Daarom deze oproep aan bewoners van de buurt:
   
  Vind je het leuk om te helpen met de organisatie en bij de uitvoering? Meld je dan aan bij de Wijkraad.

 • Op maandag 21 mei vond de eerste openbare wijkraadvergadering van de Wijkraad Grunobuurt-Zuid plaats. Hierbij was aanwezig dhr. Mooij, Stadsdeel-coördinator Zuid van de gemeente Groningen, en er was gelegenheid tot het stellen van vragen. Na het formele gedeelte was er nog de gelegenheid om met buurtgenoten na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Hieronder leest u het verslag van de avond.

 • Via een eerdere oproep heeft de wijkraad al het volgende mogen vernemen van wijkbewoners:

  1. Dat er in de van Leeuwenhoekstraat nogal eens hinderlijk word geparkeerd. Daardoor kan er niet gepasseerd worden en er kunnen ook onveilige situaties ontstaan; denk aan brandweer / ambulance  die dan niet ter plekke kunnen komen.
  2. Dat de grote parkeerplaats aan de Muntinglaan (t/o Noorderpoort College) niet echt een veilige plek is om je auto te parkeren. Omdat er geen zicht op is van wijkbewoners wordt er nogal eens ingebroken in een auto.
  3. Overlast en ergernis veroorzaakt door kamergewijze verhuur van woningen in Snellius- en Huygensstraat. Denk aan parkeren van fietsen op trottoir, lawaai, slecht onderhoud tuinen en pand, afval etc.

  U kunt de Wijkraad  blijven tippen over zaken welke u van belang acht via het e-mailadres op de website. De wensen en knelpunten worden vervolgens doorgespeeld naar de verantwoordelijke organisaties zoals de gemeente, de politie of welzijnswerk. De 'kleinere en gewone' gebreken kunt u dagelijks doorgeven aan het meldpunt van de gemeente.

 • De Wijkraad heeft van de gemeente bericht gekregen dat de bezwaren van één bewoner van het Hoornsediep ongegrond zijn verklaard. Het Verkeersbesluit Eenrichtingverkeer Hoornse-diep Wz d.d. 26 augustus 2009 (van Noord naar Zuid) wordt daarom in stand gelaten.

 • Het is u misschien opgevallen dat het gebouw van het Noorderpoort College leeg lijkt te staan. Zoals bekend bij de meeste direct omwonenden zal de komende tijd de school aan de Muntinglaan ingrijpend verbouwd worden.
   
  Door het samenvoegen van de school voor Techniek en de school voor ICT en de komst van verschillende interne afdelingen zullen er meer mensen van de locatie gebruik gaan maken. Het gebouw wordt anders ingedeeld en krijgt een geheel nieuwe uitstraling maar zal in volume niet veel toenemen.

  In de huidige plannen wordt de gymzaal (naast de Aldi en de sportschool) gesloopt en het terrein daar verkocht. De school is hierover nog in gesprek met de gemeente.

  Volgens de planning zullen de meeste verbouwingswerkzaamheden in juni 2013 van start gaan. In mei 2014 moet het gebouw dan opgeleverd waarna men zal beginnen met de inrichting. Na die zomervakantie gaan de lessen dan weer van start.
  De locatiedirecteur van de school heeft toegezegd de wijkraad van de ontwikkelingen op de hoogte te willen blijven houden.
   
  Wordt vervolgd …

 • De Wijkraad heeft in april 2012 een wijkschouw uitgevoerd en er zijn veel zaken genoteerd welke al doorgespeeld zijn naar de afdeling Wijkbeheer van de gemeente. Dit alles op het vlak van verkeer, parkeren, veiligheid, onderhoud van de openbare ruimte etc. Alles wat door wijkbewoners is doorgegeven is meegenomen in de lijst. De komende tijd zal de wijkraad actief contact houden met de gemeente hierover. We houden u op de hoogte!

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.