• Dinsdagavond 20 oktober werd rond 20.30 uur een 36-jarige buurtbewoner beschoten op het balkon van zijn appartement aan de Huygensstraat. Het slachtoffer keek vanaf het balkon wie er beneden aanbelde en werd direct beschoten. De schutter vuurde twee kogels af en raakte het slachtoffer in zijn hand. De politie spreekt van een moordaanslag.
  De middag na de uitzending is bij de politie één tip binnengekomen. De politie verzoekt buurtbewoners en mensen die dinsdagavond 20 oktober nogmaals naar de beelden te kijken en tips door te geven.  


 • Deze week wordt de derde nieuwsbrief van dit jaar huis-aan-huis in de Grunobuurt verspreid. De nieuwsbrief wordt verzorgd door Wijkraad Grunobuurt in samenwerking met de Activiteitengroep en de webredactie van Grunobuurt.nl.

  Mocht je de papieren nieuwsbrief op een of andere manier niet hebben ontvangen, dan kun je hem hier (pdf)lezen.

  Woon je niet in de Grunobuurt, maar wil je de nieuwsbrief wel ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je verzoek. Je ontvangt de nieuwsbrieven van de Grunobuurt dan per e-mail.


 • Donderdag 21 november organiseert het WIJ-team in samenwerking met Buurtcentrum Stadspark en buurtbewoners een Buurtbabbel. Het thema van deze (na)middag is 'Slim omgaan met geld'. Na afloop kun je in de KelderBar stamppot eten (€ 5,–).

   


 • Via Twitter en Facebook heb je misschien al een paar keer een oproep gezien om je aan te melden voor het Stadspanel: de online-enquête waarin stadjers hun mening kunnen geven over actuele onderwerpen in de gemeente Groningen.

  Wat is het Stadspanel?

  Het stadspanel wordt georganiseerd door OIS: Onderzoek Informatie en Statistiek Groningen. Deze onderzoeksafdeling van de gemeente Groningen verzamelt en analyseert gegevens over de gemeente. Eén van de manieren om gegevens te verzamelen is het Stadspanel. Zodra je je aanmeldt voor dit panel, krijg je regelmatig een uitnodiging voor een korte enquête over een actueel onderwerp in de gemeente Groningen, zoals afval, onderhoud, fietsen, parkeren of sport. De informatie uit deze enquêtes wordt gebruikt bij het ontwikkelen en evalueren van beleid.


 • Woningcorporatie Nijestee bouwt inmiddels aan het vierde woonblok in Grunobuurt-Noord: Lampisterie. In het gebouw komen volgens de huidige plannen 101 sociale huurwoningen, waaronder vijftien woningen voor jongeren met een lichamelijke beperking. In de zomer van 2019 volgt de bouw van het vijfde woonblok, met circa 103 huur- en koopappartementen. 16 oktober vond de officiële start van de bouw van woonblok Lampisterie plaats in aanwezigheid van wethouder Roeland van der Schaaf.


 • De gemeente Groningen verstuurt elke week een nieuwsbrief per plaats en stadsdeel. Vanwege de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2019 heet de wekelijkse nieuwsbrief voor Stadsdeel Zuid waaronder de Grunobuurt valt, niet langer 'Stadsnieuws Zuid', maar 'Nieuwsbrief Zuid'.


 • Door Miranda Dijksman en Pieter-Paul Locadia, wijkagenten Binnenstad-Zuid

  Beste bewoners van de Grunobuurt,

  Sinds enige tijd zijn wij de wijkagenten van de Binnenstad-Zuid te Groningen.

  Ons streven is een bijdrage te leveren aan een veilige en leefbare omgeving voor iedereen.
  Om een nog beter veiligheidsbeeld te kunnen krijgen willen wij graag met u als wijkbewoner dan wel ondernemer in gesprek.

  Middels een geheel vrijblijvende inloopavond hopen wij met u in contact te komen. Deze inloopavond in de Grunobuurt is op maandag 19 november 2018 van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Buurtcentrum Stadspark (Lorentzstraat 11).

  We zien u graag!

  Met vriendelijke groeten,

  Uw wijkagenten,
  Miranda Dijksman en Pieter-Paul Locadia

   

   


 • Een stel dat een kindje verwacht moet hun huis noodgedwongen verlaten. Een groot deel van hun wijk zal worden gesloopt. Het zorgt voor onrust en onzekerheid. Samen met andere buurtbewoners trekt het jonge stel weg. Komen ze ooit weer terug? Waar zal hun kindje geboren worden en... zal de buurt ooit weer net zo levendig zijn als voorheen?

 •  

  Met ingang van 1 januari 2018 zal Christelijke Woningstichting Patrimonium haar leegkomende woningen aanbieden via Woningnet.  De woningzoekende krijgt dan meer keuzevrijheid en er ontstaat meer transparantie in het toewijzen van een woning.  Daarmee komt een einde aan een lange periode waarin Patrimonium een eigen inschrijfsysteem hanteerde.  

 •  

  De werkzaamheden aan de riolering in de Grunobuurt zijn in volle gang.... dat kan niemand ontgaan zijn. Op dit moment worden er op twee locaties in de Grunobuurt werkzaamheden verricht.

 •  

  Snoeien en ophogen

  De afgelopen weken is er voor de oplettende buurtbewoner veel activiteit waar te nemen langs het Hoornse Diep westzijde. Alle bomen aan het kanaal zijn gesnoeid. Het snoeiafval ligt vlakbij de fietsbrug opgestapeld. Even verderop werkt de gemeente Groningen aan de kade: deze wordt een flink stuk opgehoogd. Zo blijft de wijk gespaard voor overstromingen mocht het water een keer hoog komen te staan.



 • Woensdag 1 november 2017 was in buurtpand Koppel een informatiebijeenkomst van de wijkraad Grunobuurt. Doel van de wijkraad was om enthousiaste mensen te vinden die mee willen denken en doen in de Grunobuurt.


 • Pimpwerkplaats Doedertoe 'de Schatkamer voor creatievelingen' opent haar deuren voor iedereen op de nieuwe locatie, Rabenhauptstraat 45 (achter het Centraal Station).

  De afgelopen weken is er keihard gewerkt om een nieuwe werkplaats in te richten. En deze maand is het zover: iedereen kan weer inlopen om kringloopspullen een tweede leven te geven met alle mogelijke benodigdheden die staan uitgestald als in een snoepwinkel. Doedertoe is een schatkamer voor creatievelingen. Om er gezellig uit te zijn en iets moois voor thuis mee te nemen. Betalen kan naar keuze met tijd en talent: een goede daad voor een ander  of een vrije gift. Om het geld hoeft niemand het  te laten. 

  Doedertoe is non-profit en wil blijheid verspreiden en mensen samen brengen. Dit project steunt volledig op goodwill, giften en vrijwilligers. Om kosten te kunnen dekken is de sprankelende ruimte  tegen betaling te lenen voor uw feestjes en bijeenkomsten, in- of exclusief materiaal. Inbreng materiaal altijd welkom.

  Informatie: www.doedertoe.nl

  Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

 •  

  Momenteel rijden er tussen Groningen en Leeuwarden twee stoptreinen en één sneltrein per uur. Deze treinen kunnen het groeiend aantal reizigers in de spits niet meer aan. Daarom komt er per uur, per richting, één extra sneltrein bij. Ook worden perrons verlengd zodat er langere treinen kunnen gaan rijden. Zo wordt het minder druk in de treinen en kan iedereen snel en comfortabel reizen. De provincies Groningen, provincie Fryslân, ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Milieu werken samen aan dit project.


 • In het Stadspark, op het huidige basketbalterrein ten noorden van de kinderboerderij, zal een klein stukje wonderland ontstaan. Hier kunnen alle inwoners en bezoekers van Groningen zich welkom voelen en zal duurzame omgang met de natuur en de mensheid centraal staan. Deze ontmoetingsplek, waar mensen kunnen komen om te ontspannen, samen te werken en te leren, zal ‘De Wandeling’ heten.

  Stichting de Wandeling wil een faciliterende rol hebben in het onderzoeken en delen van duurzame manieren om in menselijke behoeften te voorzien. Dit op basis van vrijgevigheid, vindingrijkheid en creativiteit in plaats van geld of handel. Hiervoor concentreren we ons op het stimuleren van vrije uitwisseling van kennis en vaardigheden, met een focus op drie categorieën: voeding, doe-het-zelf methodes en ecologisch verantwoord tuinieren/natuurbeheer.


 • Van 10 tot en met 16 oktober 2016 was de Week van de Veiligheid die in het teken stond van veiligheid voor ondernemers én inwoners. De Wijkraad organiseert mede daarom een bijeenkomst om de bewoners van de wijk te steunen in hun strijd tegen b.v. woninginbraak, fietsendiefstal, straatroof en overvallen.

  Wijkagent Martin Tillema verleent - in het kader daarvan - medewerking door een inleiding te geven over 'Melden van verdacht gedrag'.

  Vanwege twee - door wijkbewoners op gang gebrachte - discussies op Nextdoor heeft de Wijkraad er voor gekozen het tweede deel van de avond in het teken te laten staan van de Verkeersveiligheid in de Wijk. O.a. de oversteek van de Parkweg bij de Parkbrug is een punt van aandacht.

  Datum: woensdag 9 november a.s
  Locatie: Noorderpoort College (Muntinglaan)
  Aanvang: 19.30 uur.... inloop vanaf 19.00 uur.

  Zie de bijgaande flyer.... voor verdere details.

 •  

  Groningen, 31 oktober

  Let’s Gro, het jaarlijkse inspiratiefestival voor Groningen, nodigt u op 9, 10, 11 en 12 november uit voor een vierdaagse vol goede gesprekken, leerzame bijeenkomsten, en debat. Op Let’s Gro laat Groningen op een positieve, zelfbewuste manier zien dat er in het noorden meer te halen valt dan rust, ruimte en gas. We claimen deze week met recht onze voortrekkersrol op het gebied van (online) ICT, economie, stadsontwikkeling en sociale innovaties.

 •  

  Op vrijdag 7 oktober j.l. opende Wij Rivierenbuurt samen met MFC de Stroming (en overige gebruikers), officieel en feestelijk de deuren van het geheel vernieuwde Talmahuis aan de Merwedestraat. De openingshandeling werd gedaan door wijkwethouder Ton Schroor en Wij manager Monique Hofman.

 • Voor iedereen die op de hoogte gehouden wil worden van de vorderingen rond de aanleg van de busbaan, verzorgt de aannemer een maandelijkse nieuwsbrief. Hieronder kunt u de nieuwsbrief van november 2015 lezen. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het laatste nieuws én foto's vind u ook altijd op de projectwebsite www.aanlegbusbaan050west.nl.


 • Mona Hofman-Hassan woont al meer dan 20 jaar in de Grunobuurt en jarenlang gaf ze Franse les aan volwassenen en kinderen in het Buurtcentrum Stadspark. Nu vond zij het tijd voor een nieuwe uitdaging en ze heeft de stap gemaakt om voor zichzelf te beginnen. Haar eigen bedrijfje is genaamd 'Ludiek' (van het Franse ludique en dat betekent 'speels').

  Sinds kort geeft Mona Franse les – aan wie maar wil – in de Grunobuurt. Beginners, volwassenen, kinderen vanaf 9 jaar (groep 7/8)... maar ook bijles. De nadruk van Mona's lessen ligt op spreek- en luistervaardigheid.

  Dus gaat u vaak naar Frankrijk en wilt u daar Frans spreken? De Franse taal leren of uw Frans verbeteren door uw reeds geleerde Frans een beetje op te frissen? En dan ook dicht in de buurt? Dan bent u van harte welkom bij Mona voor een gratis les.

  Wanneer: op vrijdag

  Waar: buurtpand Koppel, Grunostraat 1

  Opgeven kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 • Met ingang van 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet in werking getreden. Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Dan heeft deze nieuwe wet mogelijk ook gevolgen voor u.

  Vanaf 1 januari 2016 gelden er nieuwe eisen voor woningtoewijzing. Met Passend toewijzen wil de overheid voorkomen dat huishoudens met een inkomen tot en met de huurtoeslaggrens in duurdere sociale huurwoningen terecht komen en daardoor in de problemen komen met betalingen.


 • Sinds juni draait Ritzo ten Cate voor de Gemeente Groningen het Veranderlab Veiligheid. Het doel: samen met elkaar Groningen nóg veiliger maken (en voor de Gemeente daarnaast: anders leren werken).

  Groningen is één van de veiligste grote steden van Nederland en de meeste Groningers voelen zich - ondanks recente golven van terreur in Europa - bijna overal en altijd veilig. Dikke prima! Toch zijn er ook stadjers die zich op bepaalde plekken op bepaalde momenten (nogal) onveilig voelen. Dat kan niet de bedoeling zijn en dus nodig ik alle stadjers uit om daar samen met elkaar iets aan te doen. Dus daarom de vraag:

  Waar en wanneer in onze mooie stad voel jij je het meest onveilig? En waarom?


 • De gemeente Groningen is vanaf dinsdag 24 november live met een nieuwe website. Link: https://gemeente.groningen.nl/

  De ingang voor specifieke wijkinformatie is geworden: https://gemeente.groningen.nl/wijken


 • Sinds 1 september kunnen alle bewoners uit de wijken Grunobuurt, Oosterpoort, Rivierenbuurt, Zeeheldenbuurt, Badstratenbuurt, Laanhuizen, Herewegbuurt en de Meeuwen terecht bij het Sociaal Team in de Rivierenbuurt. Wat doet een Sociaal Team? Monique Hofman, die het Sociaal Team Rivierenbuurt aanstuurt, en Afsaneh Moghadam, die daar als opbouwwerker aan de slag is gegaan, geven een toelichting.


 • Het noordelijk deel van de Grunobuurt is de afgelopen jaren erg van uiterlijk veranderd: een groot deel van de bestaande bebouwing is gesloopt en al gedeeltelijk vervangen door nieuwbouw. De eerste nieuwbouwblokken (Traverse en Statie) zijn in 2011 opgeleverd. Typhoon volgde in de zomer van 2015.

  Sloop

  Nijestee gaat de komende jaren verder met de sloop en vervangende nieuwbouw in dit deel van de Grunobuurt. In september 2016 wordt begonnen met de sloop van de woningen Paterswoldseweg 112 t/m 138A en Grunostraat 2. De sloop is naar verwachting voor het einde van 2016 afgerond.

  Vervangende nieuwbouw

  Het is de bedoeling om in 2017 te starten met de bouw van de vervangende nieuwbouw op deze locatie. De verwachte oplevering vindt dan, als de bouw voorspoedig verloopt, begin 2019 plaats. De definitieve plannen worden de komende periode nader uitgewerkt. Op dit moment is nog niet precies duidelijk uit hoeveel en welke type woningen dit nieuwbouwblok gaat bestaan. De naam staat al wel vast: het woongebouw gaat Lampisterie heten.

  Meer informatie?

  Nijestee houdt u via onder andere deze website op de hoogte van de voortgang van de sloop en de nieuwbouwplannen. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met Marieke Zomer van Nijestee via (050) 853 35 33 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 •  

  WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een project door studenten voor de stad en de Groninger wijken. Studenten en jongeren van verschillende studierichtingen en kennisinstellingen zetten allerlei activiteiten op om de stad en haar wijken mooier, leuker en veiliger te maken. Ze krijgen de vrijheid om naar eigen inzicht invulling aan de projecten te geven, zolang het de leefbaarheid van de stad maar ten goede komt. Studenten gaan dus de stad mooier & veiliger maken samen met WIJS. Meer over het idee achter WIJS kunt u lezen in deze blog.

  WIJS is een organisatie gerund door studenten en jongeren, waarbij de Hanzehogeschool, de gemeente en de MJD opdrachtgevers zijn. Ze hebben ook een eigen pand in het winkelcentrum van Paddepoel waar u op maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 18.00 uur van harte welkom bent.

  Mocht u als groep, instantie of organisatie hulp willen bij bijvoorbeeld activiteiten of projecten, of wilt u iets onderzocht hebben? Dan kunt u per e-mail een aanvraag indienen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt WIJS ook volgen op Facebook: https://www.facebook.com/WIJSgroningen/ of op Twitter @WIJS050.

 •  

  Een dezer dagen krijgt u de (papieren) nieuwsbrief in de bus. De nieuwsbrief is op deze site ook digitaal te lezen door op de volgende link te klikken:

  Nieuwsbrief Wijkteam Grunbuurt (nov.)

   

 •  

  Hier en daar op de website van Grunobuurt.nl vind je de tegel van WeHelpen. Waarom staat-ie daar, wat is het en wat kun je met dit online platform als je in de Grunobuurt woont?

 •  

  Nieuwe website wijst inwoners de weg bij veranderingen in de zorg

  Recent lanceerde wethouder Welzijn en Zorg Ton Schroor de nieuwe website over de veranderingen in de zorg: wij.groningen.nl Dit deed hij tijdens een feestelijke bijeenkomst die ook in het teken stond van de start van twee nieuwe sociale teams. Dat zijn de WIJ-teams in oprichting voor Selwerd en Vinkhuizen.  

  Nieuwe website
  Rond de veranderingen in de zorg zetten gemeente Groningen en zorgpartners een nieuwe website in: wij.groningen.nl. De nieuwe website bundelt de huidige activiteiten van Zorgloket, Stips (steun- en informatiepunten in de wijk) en de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) en informeert stadjers over de veranderingen in de zorg. Bovendien wijst de website bezoekers op de juiste contactgegevens.

 •  

  Na ruim 20 jaar gewerkt te hebben in ons Buurtcentrum Stadspark nam Greetje Kars - op vrijdag 7 november - afscheid om met pensioen te gaan.

  Haar collega’s hadden er een feestelijk geheel van gemaakt; de zaal was mooi aangekleed en er waren heerlijke hapjes gemaakt. Een team van vrijwilligers was aanwezig om de vele bezoekers van een natje en een droogje te voorzien.

  De mensen stonden in de rij om Greetje een cadeautje te geven, lieve dingen te zeggen en om haar een knuffel te geven. De schilderclub bood haar een geldboom (te zien op de foto) aan. De geldboom was geschilderd door Som. En van haar collega’s kreeg ze cadeaubonnen van diverse winkels hier in de buurt. Volgens mij was ze daarmee erg blij en natuurlijk ook met alle andere attenties en cadeaus. Al met al was het een fantastische middag voor ONZE Greetje !!

  (door Greetje Otto).

 • Op donderdag 27 november organiseert de Vogelhuisjeswerkgroep van de wijkraad Grunobuurt een avond voor de bewoners die een vogelhuisje willen adopteren. Alle andere in vogels geïnteresseerde wijkbewoners zijn ook van harte welkom! Tijdens deze avond ontvangt u uitleg over hoe het vogelhuisjesproject in z’n werk gaat en houden vogeldeskundigen twee korte presentaties. Hierdoor gaat u gegarandeerd anders kijken naar de natuur in uw wijk en leert u hoe u daar zelf aan bij kunt dragen.

  Iedereen is van harte welkom om 20.00 uur in Buurtcentrum Stadspark aan de Lorentzstraat 11.

 • Elke maand vind je op Grunobuurt.nl een nieuwe Ontdek de plek: een foto van een detail van een huis, gebouw, straat, hek, tuin (kortom, ‘object’) uit de Grunobuurt met de vraag: welke plek ontdek je hier? Hieronder het plekje voor november. Weet jij wat op deze foto staat?

 • Elke maand vind je op Grunobuurt.nl een nieuwe Ontdek de plek: een foto van een detail van een huis, gebouw, straat, hek, tuin (kortom, ‘object’) uit de Grunobuurt. De Ontdek de plek van oktober, de allereerste, bleek meteen een pikante opgave.

 • In september is er op de eerstebijeenkomst nagedacht over hoe de ideale wijk van de toekomst er uit zou moeten zien. Lees hierhet verslag van de eerste bijeenkomst.

  Woensdag 27 november a.s. vindt de 2e bijeenkomst plaats van 'Samen op weg naar de toekomst van onze wijk'!

  Stap 2: Van ideaal naar praktijk.
  We weten wat we willen. Hoe gaan we dat met elkaar voor elkaar krijgen? Welke partijen spelen daarin een rol?

  Gemeente, bewoners, instellingen, winkeliers... wat kunnen we van elkaar verwachten? En wat kunnen we zelf?

  Iedereen is welkom, ook als u er de eerste bijeenkomst niet bij was!

  De bijeenkomst vindt weer plaats in het Willem Lodewijk Gymnasium, Verzetsstrijderslaan 220 om 19.30u. Inloop vanaf 19.00u, koffie en thee staan klaar!

 • Op vrijdag 15 november 2013 bracht een afvaardiging van het college B&W een bezoek aan de Grunobuurt. Niet alle wethouders waren aanwezig en ook de nieuwe burgemeester kon er niet bij zijn vanwege andere verplichtingen. De volgende wethouders waren wel aanwezig bij het bezoek:

  Roeland van der Schaaf (PvdA): Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Fysieke Wijkvernieuwing, Grondzaken, Monu- menten, Cultuurverandering
  Jannie Visscher (SP): Zorg & Welzijn, Integratie/ emancipatie, Sociale wijkvernieuwing, Stadstoezicht, Ouderen, Jeugd, Cultuurverandering
  Ton Schroor (D66): Financiën en P&O, Onderwijs, Arbeidsmarktbeleid, Cultuurverandering
  Jan Seton (CDA): Stadsbeheer en reiniging, Ecologie, Duurzaamheid en milieu, Recreatie, Dierenwelzijn, Cultuurverandering

 • Een afvaardiging van het College (burgemeester en wethouders) brengt op 15 november a.s. een bezoek aan de Grunobuurt.

  Van 14.00 uur tot 16.00 uur is er een programma, gezamenlijk georganiseerd door de wijkraden van Grunobuurt Noord en Zuid. Bewoners van de Grunobuurt zijn van harte uitgenodigd om er bij te zijn. Een unieke kans om ongedwongen in contact te komen met de bestuurders van onze stad.

  In het kort ziet de middag er als volgt uit:

  14.00 Welkom met koffie in het Buurtcentrum (Lorentzstraat 11)
  vanaf 14.15 wandelen we door het zuidelijk deel van
  de wijk en onderweg bezoeken we een paar locaties

  vanaf 15.15 lopen we door het noordelijke deel van de
  Grunobuurt in de richting de Grunotuin

  15.30 Afsluiting met hapje en drankje in de Grunotuin, en bij slecht
  weer in De Koppel (Grunostraat 1)

 • Datum: 21 oktober 2013
  Locatie: Buurtcentrum Stadspark

  Opening en welkom:
  Iets na 19.30 uur heette  mevr. Tineke Koes, bestuurslid wijkraad Grunobuurt-Zuid allen (zie lijst elders) welkom. Ze legde uit wat de doelstelling van deze bijeenkomst is: o.a. meer samenwerking en uitwisseling van informatie tussen de VvE’s en tussen VvE’s en Wijkraad bewerkstelligen (zie brief van de Wijkraad febr. 2013: hier).
        
  Kennismakingsrondje:
  Vervolgens volgde een kennismakingsrondje.  Een van de aanwezigen bleek op de website gelezen te hebben over deze bijeenkomst en kwam uit interesse. Hij bleek betrokken bij ‘Intenda vastgoedbeheer’. 12 VvE’s en 1 in oprichting bleken vertegenwoordigd, waaronder zeer actieve, minder actieve en slapende VvE’s. Grunobuurt-zuid schijnt over meer dan 30 VvE’s te beschikken maar tot dusver zijn die niet allen getraceerd.

  Na de pauze volgde een interessante brainstorming:

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.